Hedelmälähettiläs

Banaanifarmin elämää

20.01.2016

Eilen ja tänään pääsimme tutustumaan banaanifarmin arkeen ja kokeilemaan itsekin kaikkea banaanien istuttamisesta niiden pakkaamiseen. Nyt on tosiaankin arvostus noussut kovasti sekä banaaneja, että niitä ihmisiä kohtaan, jotka työskentelevät banaaniviljelyksillä ja niiden tuotannossa.

IMG_5299

IMG_4791

Meidän koko porukka on varmasti oppinut todella paljon uutta banaaneista ja tosiaan arvostus kyseistä alaa kohtaan on noussut huimasti. Banaanifarmi jossa olemme, nimeltään Palo Blanco, on pienen kaupungin kokoinen ja täällä on yli puoli miljoonaa banaanipuuta. Täällä porukka ottaa työnteon tosissaan ja työmoraali näyttää olevan korkealla. Ihmiset tekevät kovaa, usein fyysistä, työtä päivittäin, mutta silti heiltä irtoaa hymy meille vierailijoille ja aina on aikaa pysähtyä ja auttaa meitä oppimaan lisää. Vieraillessamme työntekijät vaikuttavat tyytyväisiltä työhönsä ja työt saadaan hoidettua järjestelmällisesti ja tehokkaasti, mikä oli upeaa nähdä.

IMG_5000

IMG_5329

Opimme paljon uusia asioita, esimerkiksi järjestelmästä jolla mitataan onko banaani tarpeeksi kypsä vai pitääkö sen vielä kasvaa lisää. Näimme myös miten uskomatonta vauhtia miehet keräsivät banaaneja banaaniviljelmillä ja kuinka vaivatta he kantoivat niitä käsiensä varassa. Sitä taitoa ja osaamista oli yksinkertaisesti hieno seurata. Aiheutimme myös paljon naurua ja huvittuneisuutta, yrittäessämme itse kantaa banaaniterttuja tai kun banaanien pakkaus ei meiltä luonnistunutkaan ihan yhtä sujuvasti kuin tehtaan työntekijöiltä.

IMG_4716

Tänään kävimme myös tutustumassa paikalliseen kouluun, mikä oli kokemuksena aivan upea. Siitä lisää huomenna!

Lilja