Hedelmälähettiläs

Cumbiaa, aurinkoa ja sydämellisiä ihmisiä

19.01.2016

Nyt ollaan vietetty jo kaksi päivää täällä banaanifarmilla Guatemalassa. Olo on ihan epätodellinen, sillä kulttuuri ja ihmisten elintavat ovat todella erilaisia verrattuna Suomeen.Täällä todella ollaan kiitollisia ja onnellisia pienistä asioista ja hymyä irtoaa kaikilta herkästi.

IMG_4301IMG_4346

 

Eilen matkustimme kolme tuntia Guatemala Citystä tänne Palo Blanco nimiselle farmille, läpi Tiqui sate nimisen pikkukylän. Matka taittui rattoisasti cumbian tahtiin ja pysähdyksillä saimme ihailla upeita vuoria ja ihmetellä Guatemalan polttavan kuumaa aurinkoa. Ajomatkan aikana kiinnitimme huomiota siihen, kuinka pikkupojat istuvat kuorma-autojen lavalla ilman minkäänlaisia kiinnikkeitä.

IMG_4256

IMG_4447

 

Kun saavuimme farmille keskipäivän aikaan, meillä oli vapaata oleilua illalliseen asti. Lähdimme kävelemään kylään jonka lähettyvillä majoitumme. Täytyy sanoa, että tämä pieni kierros oli yksi tähänastisen elämäni vaikuttavimmista hetkistä. Näimme miten eri tavalla ihmiset täällä elävät ja kuinka kiitollisia he ovat kaikesta siitä (länsimaalaisten sanoin ”vähästä”) mitä heillä on. Meidät vastaanotettiin todella ystävällisesti ja kun kameroidemme kanssa talsimme pitkin katuja, emme saaneet yhtään kummastunutta katsetta vaan ihmiset vain hymyilivät ja heiluttivat innoissaan.

IMG_4406

Menimme seuraamaan kyläläisten jalkapallopeliä ja jonkun aikaa pelin oltua käynnissä jotakin tapahtui ja kaikki pelaajat juoksivat yhteen suuntaan jättäen pelin sikseen. Saimme kuulla, että pikkupoika oli kaatunut mopolla ajaessaan ja niinpä kaikki olivat juosseet katsomaan onko hän kunnossa. Tässä oli minulle merkki siitä, kuinka paljon kyläläiset välittävät toisistaan.

IMG_4495

Tähänastinen matka on ollut ihan huikea ja todella silmiä avaava. Tunnen itseni todella onnekkaaksi saadessani kokea tämän. Huomenna saatte kuulla lisää banaanifarmin toiminnasta ja siitä minkälainen matka banaanin on tehtävä, ennenkuin se päätyy meidän suomalaisten käsiin.

 

Lilja