Ärräpaketin toimitusehdot

Toimitusehdot (12.3.2024)

Lähetys tulee pakata R-kioskista ostettuun Ärräpaketti-pakkaukseen asianmukaisesti lähetettävän tavaran vaatimukset huomioiden. Tarvittaessa tulee käyttää muuta pakkausmateriaalia, kuten esimerkiksi pehmusteita. Asiakas on vastuussa pakkaamastaan lähetyksestä. Pakkauksen päälle tulee osoitettuihin kohtiin kirjoittaa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot tai Ärräpaketin/Ärräpussin aktivointikoodi.
Lähetyksen enimmäispaino on 5 kg.

Lähettäjä maksaa lähetyksen. Vastaanottajalta ei peritä maksua Ärräpaketin/Ärräpussin noutamisesta, eikä lähetykseen voi liittää vastaanottajalta perittävää postiennakkomaksua välitettäväksi lähettäjälle. Lähetys toimitetaan vastaanottajan kotiosoitetta lähimpään tai lähettäjän valitsemaan R-kioskiin Manner-Suomessa 2–5 arkipäivän kuluessa. Lähettäjä vahvistaa lähetyksen tiedot oikeiksi allekirjoituksellaan lähetystilanteessa.  Lähetyksen vastaanottaja saa tiedon lähetyksen saapumisesta tekstiviestillä.

Ärräpaketilla/Ärräpussilla ei voi lähettää helposti särkyvää tai arvokasta tavaraa, rahaa, avaimia, arvopapereita, jalometalleja, turkiksia, aseita, lämpötilasäädeltyjä toimituksia, eläviä eläimiä tai kasveja, pilaantuvaa tavaraa, vaarallisia aineita, nestemäistä tavaraa eikä radioaktiivisia aineita.

Lähetystä säilytetään vastaanottavassa R-kioskissa 14 vuorokautta, jonka kuluessa lähetys on noudettava. Tämän jälkeen se palautetaan lähettäjälle siihen R-kioskiin, josta Ärräpaketti/Ärräpussi lähetettiin. Mikäli alkuperäinen lähettäjä ei nouda palautunutta Ärräpakettia/Ärräpussia 14 vuorokauden kuluessa, lähetys toimitetaan hävitettäväksi. Alkuperäinen lähettäjä ei ole oikeutettu välillisiin tai välittömiin vahingonkorvauksiin tästä syystä hävitetystä lähetyksestä. Ärräpakettia/Ärräpussia ei ole mahdollista edelleenlähettää. Asiakkaan tulee selvittää juhlapäiviin liittyvät kioskin poikkeusaukioloajat etukäteen. Käyttämällä palvelua hyväksyt ehdot.

Lähetysten kuljettamisessa sovelletaan tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Lähetyksille ei ole erillistä
kuljetusvakuutusta, joka kattaa vahinkotilanteissa lähetykset täydestä arvostaan.

R-kioski Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja.