Ärräpaketin toimitusehdot

Toimitusehdot (21.3.2022)

Lähetys tulee pakata R-kioskista ostettuun Ärräpaketti-pakkaukseen asianmukaisesti lähetettävän tavaran vaatimukset huomioiden. Tarvittaessa tulee käyttää muuta pakkausmateriaalia, kuten esimerkiksi pehmusteita. Pakkauksen päälle tulee osoitettuihin kohtiin kirjoittaa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot tai Ärräpaketin/Ärräpussin aktivointikoodi.
Lähetyksen enimmäispaino on 5 kg.

Lähettäjä maksaa lähetyksen. Vastaanottajalta ei peritä maksua Ärräpaketin/Ärräpussin noutamisesta, eikä lähetykseen voi liittää vastaanottajalta perittävää postiennakkomaksua välitettäväksi lähettäjälle. Lähetys toimitetaan vastaanottajan kotiosoitetta lähimpään tai lähettäjän valitsemaan R-kioskiin Manner-Suomessa 2–5 arkipäivän kuluessa. Lähettäjä vahvistaa lähetyksen tiedot oikeiksi allekirjoituksellaan lähetystilanteessa.  Lähetyksen vastaanottaja saa tiedon lähetyksen saapumisesta tekstiviestillä.

Ärräpaketilla/Ärräpussilla ei voi lähettää helposti särkyvää tavaraa, rahaa, arvopapereita, jalometalleja, turkiksia, aseita, lämpötilasäädeltyjä toimituksia, eläviä eläimiä tai kasveja, pilaantuvaa tavaraa, vaarallisia aineita, nestemäistä tavaraa eikä radioaktiivisia aineita.

Lähetystä säilytetään vastaanottavassa R-kioskissa 14 vuorokautta, jonka kuluessa lähetys on noudettava. Tämän jälkeen se palautetaan lähettäjälle siihen R-kioskiin, josta Ärräpaketti/Ärräpussi lähetettiin. Mikäli alkuperäinen lähettäjä ei nouda palautunutta Ärräpakettia/Ärräpussia 14 vuorokauden kuluessa, lähetys toimitetaan hävitettäväksi. Alkuperäinen lähettäjä ei ole oikeutettu välillisiin tai välittömiin vahingonkorvauksiin tästä syystä hävitetystä lähetyksestä. Ärräpakettia/Ärräpussia ei ole mahdollista edelleenlähettää.

Lähetysten kuljettamisessa sovelletaan tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Lähetyksille ei ole erillistä
kuljetusvakuutusta, joka kattaa vahinkotilanteissa lähetykset täydestä arvostaan.

R-kioski Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja.