Ärräpaketin toimitusehdot

Toimitusehdot (7.5.2018)

Lähetys tulee pakata R-kioskista ostettuun Ärräpaketti-pakkaukseen asianmukaisesti lähetettävän tavaran vaatimukset huomioiden. Tarvittaessa tulee käyttää muuta pakkausmateriaalia, kuten esimerkiksi pehmusteita. Pakkauksen päälle tulee osoitettuihin kohtiin kirjoittaa lähettäjän ja vastaanottajan tiedot tai Ärräpaketin aktivointikoodi. Lähetyksen enimmäispaino on 5 kg.

Lähettäjä maksaa lähetyksen. Vastaanottajalta ei peritä maksua Ärräpaketin noutamisesta, eikä lähetykseen voi liittää vastaanottajalta perittävää postiennakkomaksua välitettäväksi lähettäjälle. Lähetys toimitetaan vastaanottajan kotiosoitetta lähimpään tai lähettäjän valitsemaan R-kioskiin Manner-Suomessa 2–5 arkipäivän kuluessa. Lähettäjä vahvistaa lähetyksen tiedot oikeiksi allekirjoituksellaan lähetystilanteessa.  Lähetyksen vastaanottaja saa tiedon lähetyksen saapumisesta tekstiviestillä.

Ärräpaketilla ei voi lähettää helposti särkyvää tavaraa, rahaa, arvopapereita, jalometalleja, turkiksia, aseita, lämpötilasäädeltyjä toimituksia, eläviä eläimiä tai kasveja, pilaantuvaa tavaraa, vaarallisia aineita eikä radioaktiivisia aineita.

Lähetystä säilytetään vastaanottavassa R-kioskissa 14 vuorokautta, jonka kuluessa lähetys on noudettava. Tämän jälkeen se palautetaan lähettäjälle siihen R-kioskiin, josta Ärräpaketti lähetettiin. Mikäli alkuperäinen lähettäjä ei nouda palautunutta Ärräpakettia 14 vuorokauden kuluessa, lähetys toimitetaan hävitettäväksi. Alkuperäinen lähettäjä ei ole oikeutettu välillisiin tai välittömiin vahingonkorvauksiin tästä syystä hävitetystä lähetyksestä. Ärräpakettia ei ole mahdollista edelleenlähettää.

Lähetysten kuljettamisessa sovelletaan tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Lähetyksille ei ole erillistä
kuljetusvakuutusta, joka kattaa vahinkotilanteissa lähetykset täydestä arvostaan.

R-kioski Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja.