Maksaminen ja rahannosto

Ärrällä voit hoitaa kätevästi pankkimaisia palveluja kuten nostaa rahaa ja maksaa laskuja.

Mikä parasta, Ärrät ovat auki aamusta iltaan.

Money Gram - täysin uusi tapa lähettää ja vastaanottaa rahaa

MoneyGram on kansainvälinen rahansiirtopalvelu. MoneyGramilla rahansiirto on nopeaa ja helppoa. Raha siirtyy vastaanottajalle 10 minuutissa*. Rahansiirtoon ei tarvita pankkia, vaan se tapahtuu R-kioskilla. MoneyGram toimii globaalisti yli 200 maassa ja sillä on yli 350 000 toimipistettä. Aloita rekisteröimällä rahansiirto netissä.

*Toimipaikkojen aukioloaikojen ja yleisten ehtojen puitteissa.

Lue lisää

Paysafecard

Paysafecard on tietyissä verkkokaupoissa käyvä maksutapa. R-kioskilla on myynnissä tuotteena paysafecardin 16-numeroinen PIN-koodi. Koodin arvo on 10, 25, 50 tai 100 EUR.

Paysafecard directin avulla rahan siirtäminen my paysafecard -tilille on vieläkin helpompaa. Summa on käytettävissä heti kioskissa maksamisen jälkeen, 16-numeroista PIN-koodia ei enää tarvitse syöttää. Toimintoa on kätevintä käyttää paysafecard-sovelluksen kautta.

Paysafecard käy maksutapana esimerkiksi yhteistöpalvelusivustoilla, verkkopalveluissa sekä verkkopeleissä, kuten Aapelissa, Habbossa ja Steamissa.

Maksa verkossa ilman tiliä tai luottokorttia

Paysafecard on prepaid-ratkaisu, jonka avulla voit maksaa turvallisesti verkossa. Prepaid tarkoittaa, että voit ostaa paysafecardin maailmanlaajuisesti 450 000 myyntipisteestä. Paysafecardissasi on 16-numeroinen PIN-koodi. Verkkomaksu suoritetaan syöttämällä kyseinen paysafecard PIN-koodi. Paysafecard on muita maksutapoja turvallisempi, sillä maksaessasi Internetissä sinun ei tarvitse antaa henkilö-, pankki- tai luottokorttitietoja.

Maksa turvallisesti paysafecardilla 4 000:lla verkkoviihteeseen keskittyvällä sivulla.

Lue lisää paysafecardista

Paysafecard direct – siirrä rahaa välittömästi my paysafecard -tilille

Paysafecard directin avulla rahan siirtäminen my paysafecard -tilille on vieläkin helpompaa. Summa on käytettävissä heti kioskissa maksamisen jälkeen, 16-numeroista PIN-koodia ei enää tarvitse syöttää. Toimintoa on kätevintä käyttää paysafecard-sovelluksen kautta.

Lue lisää paysafecard directistä

Osto+Nosto - nosta rahaa Ärrällä

Osto+Nosto tarkoittaa sitä, että voit ostoksen yhteydessä nostaa kassalta käteistä Debit ja Visa- tai MasterCard-maksukortilla. Käteisen nosto on mahdollista, jos vaihtokassan tilanne sen sallii. Vaihtorahan määrää ei kuitenkaan turvallisuussyistä lisätä kioskeissa tämän palvelun takia.

Ostoksen suuruudella ei ole väliä. Pienin nostettava summa on 5 euroa ja suurin 50 euroa.

Ärrä ei veloita nostopalvelusta asiakkaalta palvelumaksua. Kortin myöntäjä, joka on useinmiten pankki, päättää onko kortilla nosto-ominaisuus ja velottaako se nostotapahtumista kortin haltijaa. Asiakas valitsee itse, käyttääkö debit- vai credit-ominaisuutta. Noston varmennus tapahtuu samalla tavalla kuin tavallisessa maksutapahtumassa.

Maksa laskusi Ärrällä

Ärrällä voit maksaa kaikki laskut, joissa on viitetiedot sisältävä viivakoodi. Voit maksaa laskusi Ärrällä riippumatta omasta pankistasi. Vastuullisena maksujen välittäjänä toimii Aktia Pankki Oyj, jonka asiamiehenä toimii R-kioski.

Näin helppoa se on:
1. Myyjä antaa sinulle laskusta kuitin ja laskunmaksua koskevat yleiset ehdot.
2. Anna laskusi myyjälle.
3. Todista myyjälle henkilöllisyytesi.
4. Kerro puhelinnumerosi
5. Kerro myyjälle maksutapa (käteinen, debit tai credit).
Laskunmaksajan on oltava 18 vuotta täyttänyt ja hänellä on oltava suomalainen henkilötunnus, jonka perusteella sovellus hakee  osoitetiedot Väestörekisterikeskuksesta. Puhelinnumero tarvitaan siltä varalta,  että käsittelyssä tulee virhe, tilinumero on virheellinen tai viivakoodi on virheellinen, niin laskun maksajaan saadaan yhteys.
Maksuvälineet
Voit maksaa laskun R-kioskissa käteisellä, pankkikortilla, sirullisella debit-kortilla, luottokortilla (credit-kortti) tai debit/credityhdistelmäkortilla. Vuorokaudessa voit maksaa laskuja enintään 1 000 € arvosta käteisellä, ja 5000 € arvosta kortilla.
Mikäli maksat yrityksen laskun, tarvitset yrityksen Y-tunnuksen.
Laskun maksajan tiedot tallennetaan tietokantaan, jotta voimme jäljittää maksutapahtuman ongelmatilanteessa.
Kulut
Maksu käteisellä: 4,50 € palvelumaksu
Maksu debit-kortilla tai yhdistelmäkortin pankkiominaisuudella: 4,50 € palvelumaksu + 0,31 % laskun summasta (enintään 0,75 €)
Maksu credit-kortilla tai yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella: 4,50 € palvelumaksu + 0,90 % laskun summasta
Veloitamme korttitapahtumien vastaanottajan (acquirer) veloittamat kulut kortin käytöstä sellaisenaan.
Palvelumaksu veloitetaan jokaisesta maksetusta laskusta.
Esimerkkejä kuluista:
Käteismaksu: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € maksettava yhteensä 104,50 €
Maksu debit-kortilla: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € + 0,31 % maksettava yhteensä 104,81 €
Maksu yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € + 0,90 % maksettava yhteensä 105,40 €
Kuitti
Saat jokaisesta maksetusta laskusta erillisen kuitin.
Kuitti sisältää seuraavat tiedot:
– maksun saajan nimi
– maksun saajan tilinumero
– maksettu summa
– laskun viitenumero
– maksutoimeksiannon vastaanottopäivä
– palvelumaksu
– mahdolliset korttimaksamisen kulut
Maksutoimeksiannon toteuttamisen enimmäisaika
Kun maksutoimeksianto otetaan vastaan pankkipäivänä ennen klo 15.15, aloittaa pankki maksun toimeksiannon toteuttamisen jo samana päivänä. Maksun summa on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään aloittamista seuraavana toisena pankkipäivänä. Laskun eräpäivä ei vaikuta maksun toimeksiannon toteuttamiseen, vaan se alkaa edellä mainittujen ehtojen täyttyessä.
Esimerkkejä maksun siirtymisestä:
Myyjä lukee laskun viivakoodista tiedot kassajärjestelmään tiistaina klo 15.00. Maksu on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään torstaina.Myyjä lukee laskun viivakoodista tiedot kassajärjestelmään torstaina klo 15.50. Maksu on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään maanantaina.Myyjä lukee laskun viivakoodista tiedot kassajärjestelmään sunnuntaina klo 20.30. Maksu on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään tiistaina.
Lisätietoja laskunmaksusta
Mikäli epäilet, että maksutoimeksiantosi ei ole onnistunut tai että maksamasi lasku ei ole kirjautunut vastaanottajalle, ole yhteydessä joko laskunmaksupalvelu@r-kioski.fi tai 0800 909 22 (ma-pe klo 8-16).
R-kioskin vastuu
Aktia Pankki vastaa laskunmaksupalvelusta. Palvelussa tapahtuvista mahdollisista virheistä aiheutuvasta vahingonkorvausvelvollisuudesta on kerrottu palvelun yleisissä ehdoissa. Saat R-kioskin myyjältä laskunmaksua koskevat yleiset ehdot.

Eazybreak

Eazybreak on matkapuhelimella toimiva, työnantajan tarjoama, kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Eazybreak mobiilisetelillä voit maksaa verottajan ohjeiden mukaisia matkalippuja (mm. HSL, Matkahuolto ja VR), kulttuuripalveluita tai lounaita.

Maksa Ärrällä näin:
- kerro myyjälle maksavasi Eazybreakillä
- näytä myyjälle puhelimessa olevaa mobiiliseteliä

Smartum Saldo Mobiilimaksu

Smartum Saldo Mobiilimaksulla voit maksaa tapahtumalipun, lounaan tai työmatkan matkapuhelimen QR-koodin avulla. R-kioskilla käyvät Liikunta- ja kulttuurisaldo (Lippupisteen, Ticketmasterin ja Tiketin tapahtumaliput sekä Finnkinon sarjaliput), Lounassaldo (6,40-10,30 € annosruoat ja ateriakokonaisuudet) ja Työmatkasaldo. Liikuntasaldo ei käy R-kioskilla. Smartum-kortti ei käy R-kioskilla.

Lisätietoja Smartum Saldosta

epassi

ePassi on työmatka- ja kulttuuripassi, jonka työnantaja voi tarjota veroetuna työntekijöilleen. ePassissa on kaksi vaihtoehtoa eli työmatkapassi ja kulttuuripassi, joista käytetään yhteisnimitystä ePassi.

Sinulla ei ole mitään erillistä passia tai maksukorttia, vaan maksat puhelinnumerollasi henkilökohtaisen matkalippusi tai sen latauksen, tapahtumalipun tai Finnkinon sarjaliput. TyömatkaPassilla voi maksaa vain henkilökohtaiselle matkakortilleen ladattua aikaa tai arvoa. KulttuuriPassilla voi maksaa varauksesta vain yhden lipun.

Maksa Ärrällä näin:

  • Kerro myyjälle maksavasi ePassilla.
  • Sinulta pyydetään puhelinnumerosi, jonka perusteella veloitus tehdään ePassiltasi.
  • Myyjä varmentaa henkilöllisyytesi, joten tarvitset mukaasi myös virallisen henkilötodistuksen

Lisätietoja ePassista: https://www.epassi.fi/

Ticket Transport

Ticket Transport on maksukortti, jolla voi maksaa vain henkilökohtaisia matkalippuja eli esim. pääkaupunkiseudun, Matkahuollon, Tampereen liikennelaitoksen jne. matkalippuja. Kortilla voi ladata myös arvoa R-kioskeilla.

Korttia voi käyttää ainoastaan kortinhaltija, jolle työnantaja on osoittanut kortin työsuhdematkaetupalveluiden hankkimiseksi palveluntarjoajilta.

Lue lisää www.edenred.fi

Ticket Lounas

Ticket Lounas -kortilla voi ostaa aterioita: esimerkiksi juoma + annosruoka + jälkiruoka.

Verohallinnon vuodelle 2017 vahvistama lounasedun vähimmäismäärä on 6,40 € ja enimmäismäärä 10,40 €. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ateriaoston yhteissumma on esim. 5,50 €, veloitetaan Lounas-kortilta 6,40 €. Erotusta ei saa vaihtorahana takaisin.

Annosruoaksi katsotaan salaattiannokset, täytetyt patongit, täytetyt leivät (esim. kolmioleivät, Reissumies), Ameriikan hodari ja Panini. Lounas-kortilla ei voi ostaa esim. pelkkää juomaa tai jälkiruokaa, vaan mukana on aina oltava annosruoka. Lounas-kortilla voi ostaa myös pelkän annosruoan.

Lisätietoja Ticket Lounas -kortista: http://www.edenred.fi/tuotteet-ja-palvelut/ticket-lounas%C2%AE

 

 

Ticket Duo

Ticket Duo -kortilla voi maksaa tapahtumalippuja (Lippupiste, Ticketmaster ja Tiketti), Finnkinon sarjalippuja sekä ostaa aterioita. Ateriakokonaisuus saa maksaa yhteensä enintään 10,40 €. Minimihinta ateriakokonaisuudelle on 6,40 €. Aterioiden maksua koskevat samat ohjeet kuin Ticket Lounas -korttia.

Lisätietoja

Ticket Virike (Mind&Body)

Ticket Virike -kortilla voi maksaa tapahtumalippuja (Lippupiste, Ticketmaster ja Tiketti) sekä Finnkinon sarjalippuja.

Lisätietoja

Lähimaksaminen onnistuu Ärrällä

Lähimaksaminen on maksutapa, jossa voit maksaa alle 25 euron ostokset tuomalla maksukortin lähelle maksupäätettä. Tällöin sinun ei tarvitse näppäillä pin-koodia. Lähimaksaminen onnistuu maksukorteilla, joissa on lähilukuominaisuuden symboli.

Kortinmyöntäjä on määritellyt, kun maksu on kuitattava pin-koodilla. Kun maksat yhdistelmäkortilla, sinun ei tarvitse valita erikseen käytätkö debit- tai credit-ominaisuutta: kortinmyöntäjä on asettanut jommankumman oletusarvoksi. Jos oletusarvona on credit, ja haluat maksaa debitillä, kortti on syötettävä normaalisti maksupäätteeseen.

Maksa ostokset Apple Paylla

Mobiilisovellus mahdollistaa lähimaksamisen suoraan Applen laitteilla. Matkapuhelimesta tulee siis pankkikortti: esimerkiksi voit maksaa ostoksesu vilauttamalla kännykkää kassan lukijalle.