Maksaminen ja rahannosto

Ärrällä voit hoitaa kätevästi pankkimaisia palveluja kuten nostaa rahaa ja maksaa laskuja.

Mikä parasta, Ärrät ovat auki aamusta iltaan.

Maksa laskusi Ärrällä

Maksa laskusi Ärrällä nopeasti ja mukavasti! Voit maksaa laskuja, joista löytyy viitetiedot sisältävä viivakoodi.
Palvelumaksu 4,50 €. Huom! Käteismaksu ei mahdollista, vain korttimaksu.

Voit maksaa laskusi Ärrällä riippumatta omasta pankistasi. Vastuullisena maksujen välittäjänä toimii Walleyn, Collector Bank AB:n rekisteröity tavaramerkki.

Käteismaksu poistunut 1.11.2021 alkaen
Näin helppoa se on:
  1. Anna laskusi myyjälle.
  2. Todista myyjälle henkilöllisyytesi.
  3. Kerro puhelinnumerosi.
  4. Kerro myyjälle maksutapa (debit tai credit).
  5. Myyjä antaa sinulle allekirjoitettavaksi laskunmaksua koskevan kuitin

Laskunmaksajan on oltava 18 vuotta täyttänyt ja hänellä on oltava suomalainen henkilötunnus. Puhelinnumero tarvitaan yhteyden saamiseksi laskun maksajaan siltä varalta, että käsittelyssä tulee virhe taikka tilinumero tai viivakoodi on virheellinen.

Maksuvälineet:

Palvelu toteutetaan yhteistyösopimuksena Walleyn ja R-kioskin välillä. Palvelun ansiosta asiakas voi maksaa laskunsa fyysisessä myymälässä kortilla (debit/credit) palvelumaksua vastaan.
Vain yksityishenkilöt voivat käyttää palvelua. Palvelussa on korttimaksuille 5 000 euron rajoitus 30:n vuorokauden jaksolle. Huom! Käteismaksu ei mahdollista, vain korttimaksu.

Kulut:

Maksu debit-kortilla tai yhdistelmäkortin pankkiominaisuudella: 4,50 € palvelumaksu + 0,31 % laskun summasta (enintään 0,75 €)

Maksu credit-kortilla tai yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella: 4,50 € palvelumaksu + 0,90 % laskun summasta

Veloitamme korttitapahtumien vastaanottajan (acquirer) veloittamat kulut kortin käytöstä sellaisenaan.

Palvelumaksu veloitetaan jokaisesta maksetusta laskusta:

Esimerkkejä kuluista:

Maksu debit-kortilla: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € + 0,31 %, maksettava yhteensä 104,81 €

Maksu yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 €  + 0,90 %, maksettava yhteensä 105,40 €

Kuitti:

Saat jokaisesta maksetusta laskusta erillisen kuitin.

Kuitti sisältää seuraavat tiedot:

– maksun saajan nimi

– maksun saajan tilinumero

– maksettu summa

– laskun viitenumero

– maksutoimeksiannon vastaanottopäivä

– palvelumaksu

– mahdolliset korttimaksamisen kulut

Maksutoimeksiannon toteuttamisen enimmäisaika:

Maksutoimeksiannon toteuttaminen aloitetaan seuraavana pankkipäivänä sen jälkeen, kun maksutoimeksianto otetaan vastaan R-kioskin myymälässä. Maksun summa on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään maksutoimeksiannon toteuttamisen aloittamista seuraavana toisena pankkipäivänä. Laskun eräpäivä ei vaikuta maksutoimeksiannon toteuttamisen aikatauluun, vaan maksutoimeksiannon toteuttaminen alkaa edellä mainittujen ehtojen mukaisesti.

Lisätietoja laskunmaksusta:

Mikäli epäilet, että maksutoimeksiantosi ei ole onnistunut tai että maksunsaaja ei ole vastaanottanut suoritusta maksamastasi laskusta, ole yhteydessä numeroon 09 – 315 89947.

Vastuu laskunmaksupalvelun toteuttamisesta:

Walley vastaa laskunmaksupalvelusta sen yleisten ehtojen mukaisesti. Palvelun toteuttamisessa mahdollisesti tapahtuvista virheistä aiheutuvasta vahingonkorvausvelvollisuudesta kerrotaan laskunmaksupalvelun yleisissä ehdoissa, jotka saat R-kioskin myyjältä. Laskunmaksupalvelun yleiset ehdot ovat nähtävillä myös seuraavan linkin takana:

R-kioskin laskunmaksupalvelun yleiset ehdot 01.11.2022 alkaen

Osto+Nosto - nosta rahaa Ärrällä

Voit nostaa käteistä Debit-kortilla ostostesi yhteydessä 5–50 euroa. Kortti voi olla Visa tai Mastercard-maksukortti.
Käteisen nosto on mahdollista vähintään 1 euron ostoksen yhteydessä ja mikäli vaihtokassan tilanne sen sallii.

Ärrä ei veloita nostopalvelusta asiakkaalta palvelumaksua. Kortin myöntäjä, joka on useimmiten pankki, päättää onko kortilla nosto-ominaisuus ja velottaako se nostotapahtumista kortin haltijaa. Asiakas valitsee itse, käyttääkö debit- vai credit-ominaisuutta. Noston varmennus tapahtuu samalla tavalla kuin tavallisessa maksutapahtumassa.

Paysafecard - maksa turvallisesti verkossa

Maksa verkossa yhtä turvallisesti kuin käteisellä. Paysafecard käy maksutapana esimerkiksi yhteistöpalvelusivustoilla, verkkopalveluissa sekä verkkopeleissä, kuten Steamissa.

Ärrällä voit ladata arvoa myös suoraan omalle Paysafecard-tilillesi.

Maksa verkossa ilman tiliä tai luottokorttia

Paysafecard on prepaid-ratkaisu, jonka avulla voit maksaa turvallisesti verkossa. Prepaid tarkoittaa, että voit ostaa paysafecardin maailmanlaajuisesti 450 000 myyntipisteestä. Paysafecardissasi on 16-numeroinen PIN-koodi. Verkkomaksu suoritetaan syöttämällä kyseinen paysafecard PIN-koodi. Paysafecard on muita maksutapoja turvallisempi, sillä maksaessasi Internetissä sinun ei tarvitse antaa henkilö-, pankki- tai luottokorttitietoja.

Maksa turvallisesti paysafecardilla 4 000:lla verkkoviihteeseen keskittyvällä sivulla.

Koodin arvo on 10, 25, 50 tai 100 euroa.

Lue lisää paysafecardista

Paysafecard direct – siirrä rahaa välittömästi my paysafecard -tilille

Paysafecard directin avulla rahan siirtäminen my paysafecard -tilille on vieläkin helpompaa. Summa on käytettävissä heti kioskissa maksamisen jälkeen, 16-numeroista PIN-koodia ei enää tarvitse syöttää. Toimintoa on kätevintä käyttää paysafecard-sovelluksen kautta.

Lue lisää paysafecard directistä.

Edenred

Edenred on työsuhde-etujen tarjoaja, jonka maksukortit toimivat R-kioskilla lounasedun, työmatkaedun ja liikunta- ja kulttuuriedun palveluihin.

Edenredillä voi maksaa mm. aterioita Verohallinnon maksurajojen mukaisesti, tapahtumalippuja (Tiketti ja Lippupiste), Finnkinon sarjalippuja ja henkilökohtaisia matkalippuja. Edenredin työmatkaedulla voi maksaa paikallisliikenteen matkakortin latauksia sekä HSL:n, Matkahuollon ja VR:n lippuja.

Lisätietoja Edenredin työsuhde-eduista löydät osoitteesta www.edenred.fi

Lounasetu

Edenred-kortilla voi ostaa aterioita: esimerkiksi juoma + annosruoka + jälkiruoka.

Verohallinto määrittää vuosittaiset ostorajat lounasedulle. Vuonna 2023 minimiraja on 8,00 € ja maksimiraja 12,70 €. Huomaathan että mahdollisista alle 8 € arvoisista aterioista, jotka maksetaan Edenred- kortilla, veloitetaan kuitenkin vähintään 8 €. Tarkista mahdollisuus liittää Edenred -kortti omaan mobiilimaksusovellukseesi.

Annosruoaksi katsotaan salaattiannokset, täytetyt patongit, täytetyt leivät (esim. kolmioleivät, Reissumies), hodari ja Panini. Lounas-kortilla ei voi ostaa esim. pelkkää juomaa tai jälkiruokaa, vaan mukana on aina oltava annosruoka. Lounas-kortilla voi ostaa myös pelkän annosruoan.

Lisätietoja Edenred-kortista ja lounasedusta: edenred.fi

Liikunta-ja kulttuurietu

Edenred-kortilla voi maksaa tapahtumalippuja (Lippupiste ja Tiketti) sekä Finnkinon sarjalippuja.

Lue lisää Edenred-kortista ja liikunta-ja kulttuuriedusta: edenred.fi

Työmatkaetu

Edenred työmatka -kortilla voi maksaa vain henkilökohtaisia matkalippuja eli esim. pääkaupunkiseudun, Matkahuollon, Tampereen liikennelaitoksen jne. matkalippuja. Kortilla voi ladata myös arvoa R-kioskeilla.

Ainoa VR:n matkalippu, joka täyttää verottajan asettaman työmatkaedun edellytyksen (eli henkilökohtaisuuden), on kausilippu. R-kioskilla on myynnissä lähiliikenteen kausilippu, johon tuota maksuvälinettä voi siis käyttää.

Lue lisää työmatkakortista: edenred.fi

Smartum Saldo Mobiilimaksu

Smartum Saldo Mobiilimaksulla voit maksaa tapahtumalipun, lounaan tai työmatkan matkapuhelimen QR-koodin avulla. R-kioskilla käyvät Liikunta- ja kulttuurisaldo (Lippupisteen ja Tiketin tapahtumaliput sekä Finnkinon sarjaliput), Lounassaldo (8,00-12,70 € annosruoat ja ateriakokonaisuudet) ja Työmatkasaldo. Liikuntasaldo ei käy R-kioskilla. Smartum-kortti ei käy R-kioskilla.

Lue lisää Smartum-eduista: smartum.fi

Epassi

Epassi on työmatka- ja kulttuuripassi, jonka työnantaja voi tarjota veroetuna työntekijöilleen. Epassissa on kaksi vaihtoehtoa eli työmatkapassi ja kulttuuripassi, joista käytetään yhteisnimitystä Epassi.

Sinulla ei ole mitään erillistä passia tai maksukorttia, vaan maksat puhelinnumerollasi henkilökohtaisen matkalippusi tai sen latauksen, tapahtumalipun tai Finnkinon sarjaliput. TyömatkaPassilla voi maksaa vain henkilökohtaiselle matkakortilleen ladattua aikaa tai arvoa. KulttuuriPassilla voi maksaa varauksesta vain yhden lipun.

Maksa Ärrällä näin:

  • Kerro myyjälle maksavasi Epassilla.
  • Sinulta pyydetään puhelinnumerosi, jonka perusteella veloitus tehdään Epassiltasi.
  • Myyjä varmentaa henkilöllisyytesi, joten tarvitset mukaasi myös virallisen henkilötodistuksen.

Lisätietoja Epassista: Epassi.fi

Maksa ostokset Apple Paylla tai Google Paylla

Mobiilisovellus mahdollistaa lähimaksamisen suoraan Applen laitteilla. Matkapuhelimesta tulee siis pankkikortti: esimerkiksi voit maksaa ostoksesi vilauttamalla kännykkää kassan lukijalle.