Maksaminen ja rahannosto

Ärrällä voit hoitaa kätevästi pankkimaisia palveluja kuten nostaa rahaa ja maksaa laskuja.

Mikä parasta, Ärrät ovat auki aamusta iltaan.

Maksa laskusi Ärrällä

Maksa laskusi Ärrällä nopeasti ja mukavasti! Voit maksaa laskuja, joista löytyy viitetiedot sisältävä viivakoodi. Palvelumaksu 4,50 €.

Voit maksaa laskusi Ärrällä riippumatta omasta pankistasi. Vastuullisena maksujen välittäjänä toimii Aktia Pankki Oyj, jonka asiamiehenä toimii R-kioski.

Näin helppoa se on:
1. Myyjä antaa sinulle laskusta kuitin ja laskunmaksua koskevat yleiset ehdot.
2. Anna laskusi myyjälle.
3. Todista myyjälle henkilöllisyytesi.
4. Kerro puhelinnumerosi
5. Kerro myyjälle maksutapa (käteinen, debit tai credit).
Laskunmaksajan on oltava 18 vuotta täyttänyt ja hänellä on oltava suomalainen henkilötunnus, jonka perusteella sovellus hakee  osoitetiedot Väestörekisterikeskuksesta. Puhelinnumero tarvitaan siltä varalta,  että käsittelyssä tulee virhe, tilinumero on virheellinen tai viivakoodi on virheellinen, niin laskun maksajaan saadaan yhteys.
Maksuvälineet
Voit maksaa laskun R-kioskissa käteisellä, pankkikortilla, sirullisella debit-kortilla, luottokortilla (credit-kortti) tai debit/credityhdistelmäkortilla. Vuorokaudessa voit maksaa laskuja enintään 1 000 € arvosta käteisellä, ja 5000 € arvosta kortilla.
Mikäli maksat yrityksen laskun, tarvitset yrityksen Y-tunnuksen.
Laskun maksajan tiedot tallennetaan tietokantaan, jotta voimme jäljittää maksutapahtuman ongelmatilanteessa.
Kulut
Maksu käteisellä: 4,50 € palvelumaksu
Maksu debit-kortilla tai yhdistelmäkortin pankkiominaisuudella: 4,50 € palvelumaksu + 0,31 % laskun summasta (enintään 0,75 €)
Maksu credit-kortilla tai yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella: 4,50 € palvelumaksu + 0,90 % laskun summasta
Veloitamme korttitapahtumien vastaanottajan (acquirer) veloittamat kulut kortin käytöstä sellaisenaan.
Palvelumaksu veloitetaan jokaisesta maksetusta laskusta.
Esimerkkejä kuluista:
Käteismaksu: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € maksettava yhteensä 104,50 €
Maksu debit-kortilla: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € + 0,31 % maksettava yhteensä 104,81 €
Maksu yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella: Laskun summa 100 €, laskun kulu 4,50 € + 0,90 % maksettava yhteensä 105,40 €
Kuitti
Saat jokaisesta maksetusta laskusta erillisen kuitin.
Kuitti sisältää seuraavat tiedot:
– maksun saajan nimi
– maksun saajan tilinumero
– maksettu summa
– laskun viitenumero
– maksutoimeksiannon vastaanottopäivä
– palvelumaksu
– mahdolliset korttimaksamisen kulut
Maksutoimeksiannon toteuttamisen enimmäisaika
Kun maksutoimeksianto otetaan vastaan pankkipäivänä ennen klo 15.15, aloittaa pankki maksun toimeksiannon toteuttamisen jo samana päivänä. Maksun summa on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään aloittamista seuraavana toisena pankkipäivänä. Laskun eräpäivä ei vaikuta maksun toimeksiannon toteuttamiseen, vaan se alkaa edellä mainittujen ehtojen täyttyessä.
Esimerkkejä maksun siirtymisestä:
Myyjä lukee laskun viivakoodista tiedot kassajärjestelmään tiistaina klo 15.00. Maksu on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään torstaina.Myyjä lukee laskun viivakoodista tiedot kassajärjestelmään torstaina klo 15.50. Maksu on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään maanantaina.Myyjä lukee laskun viivakoodista tiedot kassajärjestelmään sunnuntaina klo 20.30. Maksu on vastaanottajan pankkitilillä viimeistään tiistaina.
Lisätietoja laskunmaksusta
Mikäli epäilet, että maksutoimeksiantosi ei ole onnistunut tai että maksamasi lasku ei ole kirjautunut vastaanottajalle, ole yhteydessä joko laskunmaksupalvelu@r-kioski.fi tai 0800 909 22 (ma-pe klo 8-16).
R-kioskin vastuu
Aktia Pankki vastaa laskunmaksupalvelusta. Palvelussa tapahtuvista mahdollisista virheistä aiheutuvasta vahingonkorvausvelvollisuudesta on kerrottu palvelun yleisissä ehdoissa. Saat R-kioskin myyjältä laskunmaksua koskevat yleiset ehdot.

Osto+Nosto - nosta rahaa Ärrällä

Voit nostaa rahaa ostostesi yhteydessä 5–50 euroa Debit ja Visa- tai MasterCard-maksukortilla.

Käteisen nosto on mahdollista vähintään 1 euron ostoksen yhteydessä ja mikäli vaihtokassan tilanne sen sallii.

Ärrä ei veloita nostopalvelusta asiakkaalta palvelumaksua. Kortin myöntäjä, joka on useimmiten pankki, päättää onko kortilla nosto-ominaisuus ja velottaako se nostotapahtumista kortin haltijaa. Asiakas valitsee itse, käyttääkö debit- vai credit-ominaisuutta. Noston varmennus tapahtuu samalla tavalla kuin tavallisessa maksutapahtumassa.

Paysafecard - maksa turvallisesti verkossa

Maksa verkossa yhtä turvallisesti kuin käteisellä. Paysafecard käy maksutapana esimerkiksi yhteistöpalvelusivustoilla, verkkopalveluissa sekä verkkopeleissä, kuten Steamissa.

Ärrällä voit ladata arvoa myös suoraan omalle Paysafecard-tilillesi.

Maksa verkossa ilman tiliä tai luottokorttia

Paysafecard on prepaid-ratkaisu, jonka avulla voit maksaa turvallisesti verkossa. Prepaid tarkoittaa, että voit ostaa paysafecardin maailmanlaajuisesti 450 000 myyntipisteestä. Paysafecardissasi on 16-numeroinen PIN-koodi. Verkkomaksu suoritetaan syöttämällä kyseinen paysafecard PIN-koodi. Paysafecard on muita maksutapoja turvallisempi, sillä maksaessasi Internetissä sinun ei tarvitse antaa henkilö-, pankki- tai luottokorttitietoja.

Maksa turvallisesti paysafecardilla 4 000:lla verkkoviihteeseen keskittyvällä sivulla.

Koodin arvo on 10, 25, 50 tai 100 euroa.

Lue lisää paysafecardista

Paysafecard direct – siirrä rahaa välittömästi my paysafecard -tilille

Paysafecard directin avulla rahan siirtäminen my paysafecard -tilille on vieläkin helpompaa. Summa on käytettävissä heti kioskissa maksamisen jälkeen, 16-numeroista PIN-koodia ei enää tarvitse syöttää. Toimintoa on kätevintä käyttää paysafecard-sovelluksen kautta.

Lue lisää paysafecard directistä.

Money Gram - täysin uusi tapa lähettää ja vastaanottaa rahaa

MoneyGram on kansainvälinen rahansiirtopalvelu, jolla voit siirtää rahaa nopeasti ja turvallisesti maailman ympäri.
MoneyGram toimii yli 200 maassa ja sillä on yli 350 000 toimipistettä.

Aloita rekisteröimällä rahansiirto netissä.

Lue lisää

Eazybreak

Eazybreak on matkapuhelimella toimiva, työnantajan tarjoama, kohdennettu maksuväline työsuhde-etujen maksamiseen. Eazybreak mobiilisetelillä voit maksaa verottajan ohjeiden mukaisia matkalippuja (mm. HSL, Matkahuolto ja VR), kulttuuripalveluita tai lounaita.

Maksa Ärrällä näin:
- kerro myyjälle maksavasi Eazybreakillä
- näytä myyjälle puhelimessa olevaa mobiiliseteliä

Lisätietoja: www.eazybreak.fi

Smartum Saldo Mobiilimaksu

Smartum Saldo Mobiilimaksulla voit maksaa tapahtumalipun, lounaan tai työmatkan matkapuhelimen QR-koodin avulla. R-kioskilla käyvät Liikunta- ja kulttuurisaldo (Lippupisteen ja Tiketin tapahtumaliput sekä Finnkinon sarjaliput), Lounassaldo (6,50-10,40 € annosruoat ja ateriakokonaisuudet) ja Työmatkasaldo. Liikuntasaldo ei käy R-kioskilla. Smartum-kortti ei käy R-kioskilla.

Lue lisää Smartum-eduista: smartum.fi

epassi

ePassi on työmatka- ja kulttuuripassi, jonka työnantaja voi tarjota veroetuna työntekijöilleen. ePassissa on kaksi vaihtoehtoa eli työmatkapassi ja kulttuuripassi, joista käytetään yhteisnimitystä ePassi.

Sinulla ei ole mitään erillistä passia tai maksukorttia, vaan maksat puhelinnumerollasi henkilökohtaisen matkalippusi tai sen latauksen, tapahtumalipun tai Finnkinon sarjaliput. TyömatkaPassilla voi maksaa vain henkilökohtaiselle matkakortilleen ladattua aikaa tai arvoa. KulttuuriPassilla voi maksaa varauksesta vain yhden lipun.

Maksa Ärrällä näin:

  • Kerro myyjälle maksavasi ePassilla.
  • Sinulta pyydetään puhelinnumerosi, jonka perusteella veloitus tehdään ePassiltasi.
  • Myyjä varmentaa henkilöllisyytesi, joten tarvitset mukaasi myös virallisen henkilötodistuksen

Lisätietoja ePassista: epassi.fi

Edenred-kortti

R-kioskilla voit käyttää Edenred-korttia lounaiden, työmatkojen tai tapahtumalippujen ja Finnkinon sarjalippujen maksamiseen.

Ateriakokonaisuus saa maksaa yhteensä enintään 10,40 €. Minimihinta ateriakokonaisuudelle on 6,50 €.

Lounasetu

Edenred-kortilla voi ostaa aterioita: esimerkiksi juoma + annosruoka + jälkiruoka.

Verohallinto määrittää vuosittaiset ostorajat lounasedulle. Vuonna 2018 minimiraja on 6,50 € ja maksimiraja 10,40 €. Huomaathan että mahdollisista alle 6,50 € arvoisista aterioista, jotka maksetaan Edenredin kortilla tai mobiililla, veloitetaan kuitenkin vähintään 6,50 €.

Annosruoaksi katsotaan salaattiannokset, täytetyt patongit, täytetyt leivät (esim. kolmioleivät, Reissumies), Ameriikan hodari ja Panini. Lounas-kortilla ei voi ostaa esim. pelkkää juomaa tai jälkiruokaa, vaan mukana on aina oltava annosruoka. Lounas-kortilla voi ostaa myös pelkän annosruoan.

Lisätietoja Edenred-kortista ja lounasedusta: edenred.fi

Liikunta-ja kulttuurietu

Edenred-kortilla voi maksaa tapahtumalippuja (Lippupiste ja Ticketmaster) sekä Finnkinon sarjalippuja.

Lue lisää Edenred-kortista ja liikunta-ja kulttuuriedusta: edenred.fi

Työmatkaetu

Edenred työmatka -kortilla voi maksaa vain henkilökohtaisia matkalippuja eli esim. pääkaupunkiseudun, Matkahuollon, Tampereen liikennelaitoksen jne. matkalippuja. Kortilla voi ladata myös arvoa R-kioskeilla.

Lue lisää työmatkakortista: edenred.fi

 

Maksa ostokset Apple Paylla

Mobiilisovellus mahdollistaa lähimaksamisen suoraan Applen laitteilla. Matkapuhelimesta tulee siis pankkikortti: esimerkiksi voit maksaa ostoksesi vilauttamalla kännykkää kassan lukijalle.