Muut palvelut

Pienet Ärrät - suuret palvelut.
Ja palveluiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Kalastonhoitomaksu vesille kuin vesille

Kalastonhoitomaksun hoidat näppärästi Ärrällä.

Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64 -vuotiaan on suoritettava kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Sen voi ostaa lahjaksi.

Koko kalenterivuoden maksu on 45 euroa. Maksu on voimassa aina kuluvan vuoden loppuun saakka.
7 päivän kalastonhoito maksu on 15 euroa. Maksu on voimassa 7 päivää maksupäivästä tai muusta maksuhetkellä kuittiin merkitystä päivästä alkaen.

1 päivän kalastonhoitomaksu on 6 euroa. Voimassaolopäivän voi itse valita.

Jokainen lupa myydään erikseen. Luvista peritään lisäksi toimituspalkkio. Toimituspalkkio kalastonhoitomaksusta on R-kioskeilla 3 euroa.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Uusi kalastuslaki edellyttää, että kalastajan maksaessa kalastonhoitomaksua ensimmäistä kertaa, hänen tulee rekisteröityä. Tämä tarkoittaa, että kalastonhoitomaksun ostajalta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika.

Läänikohtaiset viehekalastumaksut poistuivat vuoden 2016 alussa. Lisätietoja kalastuslupa-asioista Metsähallituksen sivuilta: metsa.fi/kalastusluvat.

R-avainpalvelu - avainten turvallinen säilytys ja kuljetus

Kotiapu, koiranvahti, siivouspalvelu, lastenhoitaja, putkimies, kukkien kastelija.... Aikataulut eivät millään kohtaa, miten saat avaimet luovutettua turvallisesti vastaanottajalle?

Ei hätää: Ärrä huolehtii, että avaimet säilytetään turvallisesti ja luovutetaan oikealle henkilölle. Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa. Toimitusaika on 2–5 arkipäivää.

Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.
Toimi näin
  1.  Tuo avaimesi Ärrälle (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat).
  2. Kerro myyjälle lähettäjän tiedot.
  3. Kerro myyjälle vastaanottajan tiedot ja noutokioski, mikäli avaimen nouto tapahtuu eri kioskista.
  4. Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.
  5. Avaimen noutaja saa tiedon tekstiviestitse, kun avain on noudettavissa. Toimitusaika on kioskista toiseen on 2–5 arkipäivää.
  6. Avaimia säilytetään kioskissa 2 viikkoa.
Avainten luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Myyjä tarkistaa hakijalta lähetystunnuksen sekä henkilöllisyyden voimassa olevasta henkilökortista, ajokortista tai passista ja luovuttaa avaimet hakijalle.
Mikäli säilytykseen jätetyt avaimet katoavat tai vahingoittuvat säilytyksen aikana tai mikäli avaimia ei päästä noutamaan, koska kioski ei ole auki ilmoitettuna aukioloaikana, R-kioski vastaa aiheuttamistaan välittömistä vahingoista enintään 30 euroon saakka. R-kioski ei vastaa välillisistä vahingoista. Asiakkaan tulee selvittää juhlapäiviin liittyvät kioskin poikkeusaukioloajat etukäteen.

Jos R-avainpalveluun liittyy avaimen kuljetus kioskilta kioskille, niin lähetysten kuljettamisessa sovelletaan tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Lähetyksille ei ole erillistä kuljetusvakuutusta, joka kattaa vahinkotilanteissa lähetykset täydestä arvostaan.