Kauppiaaksi

Jos sinulla on myynninnälkää, saat virtaa asiakaspalvelusta ja haluat yrittäjäksi, hae Ärrälle kauppiaaksi!
Vahva, arvojohdettu ketju kehittää liiketoimintaa ja on kauppiaan tukena kaikissa tilanteissa.

Kauppiasinfossa käymme läpi mm. ketjun tarjoamat monipuoliset tukipalvelut ja keskimääräisen rahoitustarpeen yrittäjyyden aloitukseen.

Avoinna olevat R-kauppiaspaikat

Tästä näet tarkat paikat mihin kioskeihin haemme ja pääset jättämään yrittäjähakemuksen. Alempaa näiltä sivuilta löydät lisätietoa R-yrittäjyydestä, kauppiastarinoita ja yhteydenottolomakkeen!

Avoimet yrittäjäpaikat

Tule kuuntelemaan lisää R-yrittäjyydestä, osallistu webinaariin tai infoon!

Esittelemme kauppiastoimintamallimme sinulle eri paikkakunnilla järjestettävissä kauppiasinfoissa tai  Teams-yhteyden kautta webinaarina. Voit ilmoittautua alla oleviin ryhmäwebinaareihin tai sopia sinulle paremmin sopivan ajan.

Katso aikataulu napauttamalla: AVAA

WEBINAARIT : ETELÄ-, LÄNSI- JA KAAKKOIS-SUOMI

Ilmoittautuminen webinaariin viimeistään edellisenä päivänä klo 15 mennessä asko.aaltonen@r-kioski.fi tai puh/WhatsApp 046 875 1134. Mikäli alla olevista ei löydy sopivaa aikaa, niin ole yhteydessä, sovitaan aikatauluusi sopiva ajankohta!

 • Ti 29.11. klo 10-11 ja 14-15
 • pe 2.12. klo 9-10

KAUPPIASINFOT JA TAPAHTUMAT:

Torstaina 1.12. klo 16-18 Ärrävaara, koivuvaarankuja 2 VANTAA. Ilmoittautuminen viimeistään ti 29.11. asko.aaltonen@r-kioski.fi – tervetuloa!

Keskiviikko 30.11. klo 10.00-12.00 FORSSA. Ilmoittaudu viimeistään edellisenä päivänä (tiistaina) klo 12, jolloin paikka vahvistuu: asko.aaltonen@r-kioski.fi tai 046 875 1134

 • Kauppiasrekrytointi paikalla Forssa Kartanonkadun R-kioskilla ke 30.11. klo 12.45-13.30 – tervetuloa!
 • Kauppiasrekrytointi paikalla Forssa Siurilankadun R-kioskilla ke 30.11. klo 13.45-14.30 – tervetuloa!
 • Kauppiasrekrytointi paikalla Halikon R-kioskilla ke 30.11. klo 15.30-16.30  tervetuloa!

WEBINAARIT: ITÄ-, KESKI- JA POHJOIS-SUOMI

Katso helppo Teams-ohje tästä!

Ilmoittautuminen webinaariin viimeistään edellisenä päivänä klo 15 mennessä kirsi.parviainen@r-kioski.fi tai puh/WhatsApp 0400 814 863. Mikäli alla olevista ei löydy sopivaa aikaa, niin ole yhteydessä, sovitaan aikatauluusi sopiva ajankohta!

 • Ke 30.11 klo 9-10 ja klo 14-15
 • To 1.12 klo 12-13
 • Ma 12.12 klo 12-13
 • Pe 16.12 12-13
 • Ma 19.12 12-13
 • Ti 20.12 12-13
 • Ke 21.12 12-13
 • To 22.12 12-13
 • Ti 27.12 12-13
 • Ke 28.12 12-13
 • To 29.12 klo 12-13
 • Pe 30.12 klo 12-13

 

KAUPPIASINFOT:

Paikka tarkentuu ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä: kirsi.parviainen@r-kioski.fi tai puh/WhatsApp 0400-814863.

Viikko 48

Ke 30.11

 • klo 11:00-12:30 Seinäjoki
 • klo 16:30-18:00 Seinäjoki

Viikko 50

Ti 13.12

 • klo 16:30-18:00 Kuopio

Ke 14.12

 • klo 10:00-11:30 Kuopio
 • klo 16:30-18:00 Jyväskylä

Ti 15.12

 • klo 10:00-11:30 Jyväskylä

 

Löydä lähin Ärräsi

Tai hae sijainnilla:

Kauppiaiden kokemuksia

Millaista arki on R-kauppiaana? Annetaan heidän itse kertoa!
Katso lisää

Tienaa 1000 € vinkkaamalla R-kauppias!

Tunnetko lähipiiristäsi henkilöä, jolta löytyy yrittäjän asennetta ja on kiinnostunut lähtemään uudelle uralle? Vinkkaa hänelle mahdollisuudesta toteuttaa yrittäjäunelma R-kioskikauppiaana. Maksamme sinulle rekrytointiin johtaneesta vihjeestä tuntuvan vinkkipalkkion!

Säännöt: 

1. Voit ansaita vinkkipalkkion vain sellaisesta hakijasta, joka on R-kauppias
hakemuksessaan selkeästi maininnut sinut vinkin antajana.

2. Vinkkipalkkio (1000 € brutto) maksetaan sinulle, kun vinkkaamasi henkilö
on aloittanut R-kauppiaana.

3. Vinkkipalkkio maksetaan vinkkaajan (pääsääntöisesti sivutuloverokorttia hyödyntäen) tilille kun kohdissa 4 ja 5 olevat ehdot täyttyvät. Palkkion saaja maksaa palkkiosta verot ja kulut.

4. Vinkinantaja täyttää yhteystietonsa sekä vinkattavan henkilön tiedot vinkkilomakkeelle.

 • Vinkkipalkkiota ei makseta, jos vinkinantajan yhteystiedot ovat puutteelliset.
 • R-kioski Oy ottaa vinkkaajaan yhteyttä, mikäli se tarvitsee lisätietoja vinkkipalkkion maksua koskien (tilinumero tms.).
 • Mikäli vinkkipalkkiota ei pystytä maksamaan puuttuvien tietojen johdosta kuuden kuukauden sisällä kauppiaan aloittamisesta, palkkiota ei makseta.
 • Vinkinantajan yhteystiedot jäävät R-kioski Oy:n rekisteriin kahdeksi vuodeksi, jotta voimme tarvittaessa olla yhteydessä vinkinantajaan.

5. Kauppiashakija täyttää vinkinantajan yhteystiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköposti) kauppiashakemuksen kohtaan ” Sain kuulla asiasta muualta, keneltä tai miltä kauppiaalta?”. Kauppiashakijalla voi olla hakemuksessaan vain yksi vinkkaaja.

6. Vinkkipalkkiokampanja on voimassa toistaiseksi.

7. R-kioski Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

Kyselyt ja tiedustelut voit laittaa osoitteeseen rekrytointi@r-kioski.fi.

Haluatko kuulla lisää kauppiasurasta?

Tilaa kauppiasesite tai jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.

Ota yhteyttä

Franchising R-kioski Oy:ssä

R-kioskilla on matala kynnys franchisingyrittäjyyteen. R-kioski tarjoaa sinulle mahdollisuuden menestyä itsenäisenä yrittäjänä Suomen suurimmassa franchisingketjussa. R-kauppiaana saat käyttöösi R-kioskin vahvan brändin, toimivan ja jatkuvasti kehittyvän myymäläkonseptin sekä monipuoliset tukipalvelut.

 • R-kauppias saa kalustetun kioskin toimivalla kauppapaikalla, jossa on valmis asiakaskunta
 • Kattava noin kuukauden pituinen valmennusjakso ennen toiminnan aloittamista
 • Pieni kokonaisrahoitustarve – ei investointivastuuta
 • Aloitusmaksu kattaa valmennuksen, yrityksen perustamisen, kioskin avaamisen ja kioskitoimintaan tarvittavat luvat
 • Sopimuskauden pituus kolme vuotta
 • Jatkuva ketjun tuki
 • Toiminnasta vain yksi franchisemaksu, joka lasketaan myyntikatteesta

R-kioskin tuki kauppiaalle

1) Toiminnan aloitus
R-kioski auttaa yrityksen perustamisessa ja lupa-asioissa. R-kioskin kauppiasmallissa askel lähteä yrittäjäksi on tehty helpoksi ja sujuvaksi.

2) Valmiit kumppanit
Kaikki tarvittavat yhteistyökumppanit ovat valmiina.

3) Laaja ja monipuolinen perehdytysvalmennus
R-kauppias pääsee nopeasti yrittäjyyteen kiinni kattavan valmennuksen ja kioskiharjoittelun avulla. Koulutusjakson kokonaiskesto on noin yksi kuukausi. Syventävää koulutusta on kolmen kuukauden kuluttua aloituksesta. R-kauppiaan ammattitaitoa ylläpidetään ketjun järjestämissä jatkokoulutuksissa.

4) R-kauppiaan R-kioski
Valmis, testattu liikepaikka ja olemassa oleva asiakaskunta helpottavat aloittamista yrittäjänä. Vahva konsepti säästää turhilta virheiltä. Yrityksen menestymisen ratkaisee viime kädessä kuitenkin R-kauppias itse. Ratkaiseva merkitys yrityksen menestymiselle on sillä, miten hyvin R-kauppias onnistuu henkilökuntansa kanssa palvelemaan asiakkaitaan, tekemään lisämyyntiä ja hankkimaan uusia asiakkaita.

5) Tukiorganisaatio
R-kauppias pääsee nauttimaan suuren yrityksen tarjoamista eduista, kuten valtakunnallisesta markkinoinnista, yhteisostoista, keskitetystä tavarantoimituksesta ja jatkuvasta konseptin kehittämisestä.

6) Kentän tuki
Kentällä aktiivista arjen tukea antavat aluepäälliköt ja myyntipäälliköt. Jokaisella kauppiaalla on myös oma aluecontroller, joka tarjoaa vahvaa talouden tukea kuten kirjanpitoa ja raportointia.

 

Matala rahoitustarve yritystoimintaan

Uskomme, että vahva sitoutuminen ja palava halu tehdä tuloksia tekevät sinusta hyvän kauppiaan, ei se onko sinulla paljon alkupääomaa. Investoinneista vastaa R-kioski Oy. Aloitusmaksu on 6 000 €, joka kattaa aloittamiseen liittyvät kustannukset (valmennus, yrityksen perustaminen, kioskin avaaminen, tarvittavat luvat). Aloitusmaksu maksetaan 12kk:n erissä toiminnan käynnistyttyä. Kauppias sijoittaa yritykseensä ennen aloitusta 10 000 € SVOP-sijoituksena (Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto.)

Vakuustarve vaihtelee kioskin mukaan (18 000-40 000 €). Vakuus voi olla esim. pankkitakaus tai suora rahatalletus, jolle R-kioski Oy maksaa korkoa. Tavaravarastoon R-kioski Oy antaa lainan, jonka vuosilyhennys on 5 % vuodessa tai tavaravaraston voi lunastaa kerralla pois.

Sinun R-kioskisi

R-kioski toimii franchisingperiaatteella eli kioskit ovat itsenäisten yrittäjien omistuksessa olevia osakeyhtiöitä. R-kauppiaan sopimuskumppani on R-kioski Oy.

R-kauppiaalle tämä tarkoittaa mahdollisuutta työskennellä kokeneen, ammattitaitoisen ja innovatiivisen yhteistyökumppanin kanssa. R-kioski auttaa kaikille keskeisillä alueilla, jotta kauppias voi palvella meidän ylintä pomoamme – asiakasta. R-kauppiaana menestyvätkin parhaiten henkilöt, jotka haluavat olla ihmisten kanssa tekemisissä ja palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

R-kauppiaana sinusta tulee osa laajaa verkostoa. Sinulla on jatkuva tuki ja sinä hyödyt kumppaneista, jotka on sinulle valmiiksi neuvoteltu. Me varmistamme myös, että saat hyvän ja perusteellisen koulutuksen kioskisi toimintaan, jotta voit seistä tukevasti omilla jaloillasi.

Joten kyllä, se on sinun R-kioskisi, mutta et ole yksin. Kauppiaat ja tukiorganisaatio muodostavat tiimin, jolla on samanlaiset intressit ja tavoitteet.

Ärräpäivät - v. 2021 R-kauppias Sanne Tuukkanen

Ärräpäivät on tapahtuma, jossa kannustetaan menestykseen ja juhlitaan parhaita kauppiaita. Yksi arvoistamme, ”Kannustamme voittamisen kulttuuriin”, pitää sisällään vahvan onnistumisen ja voittamisen tahdon, mutta samalla myös kyvyn iloita ja ihailla muiden menestystä. Vuoden 2022 Ärräpäivien teema oli "Kohti unelmia".

Ärräpäivien ja koko Ärrävuoden kohokohta on gaalaillallinen, jossa palkitaan ansioitunut ja aktiivinen R-kauppias. Vuoden 2021 R-kauppias on Sanne Tuukkanen, jonka kioskit sijaitsevat Turun keskustassa Yliopistonkadulla ja Aurassa Turuntiellä.

Aktiivinen uudistaja

Tuukkanen on toiminut R-kauppiaana vajaat kolme vuotta ja viihtyy työssään hyvin. Tuukkanen työllistää itsensä lisäksi kahdessa kioskissaan yhteensä kuusi työntekijää.

– Minulle yrittäjyys on luontaista. R-kioski-yrittäjyydestä tekee helppoa se, että ketjun konsepti on kunnossa ja tukea saa paljon. Se mahdollistaa keskittymisen jokapäiväisiin asiakaskohtaamisiin ja heidän arjen piristämiseensä, Tuukkanen kertoo.

Myös R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen korostaa Sannen proaktiivista otetta R-kauppiaana.

– Sannen aktiivinen asenne näkyy kioskien saamissa asiakaspalautteissa. Moni asiakas kiittelee, kuinka Sannen kioskeilla on ilo käydä.  Tukiorganisaatiossa olemme huomanneet, kuinka Sanne kehittää ratkaisukeskeisesti toimintaa ja menestyy hienosti asioiden siirtämisessä käytännön työhön, Rissanen toteaa Vuoden R-kauppiaan valinnasta.

Valinnan tehnyt tuomaristo kiittää Tuukkasta ja koko tiimiä hyvän tuloksen tekemisestä. Tuukkasen kioskilla toteutui myös yksi R-kioskin vuoden päämääristä eli ruokatarjonnan tunnetuksi tekeminen.

Tukiorganisaatio yrittäjyyden apuna

R-kioski selvitti tuoreen kyselyn avulla suomalaisten mietteitä yrittäjyydestä. Syno Intillä teetetystä kyselystä käy ilmi, että suomalaiset kokevat yrittäjyydessä haastavimmaksi alkupääoman hankkimisen (28 %), liikeidean keksimisen (26 %) ja brändin rakentamisen ja markkinoinnin (19 %).

– Tuloksista näkee, että moni suomalainen näkee yrittäjyyden haastavana ja tätä mielikuvaa haluamme muuttaa. Yrittäjän ei tarvitse osata tehdä kaikkea itse. Franchise-yrittäjyydestä R-kioskilla tekee helppoa juuri se, että alkupääoman hankkimiseen saa apua, liikeidea on valmiina ja markkinointikin hoituu tukiorganisaation kautta, Rissanen korostaa.

Kuva: Pyry Pietiläinen

Ravintola-alan kautta R-yrittäjäksi

Seinäjoen Keskussairaalan Y-rakennukseen avattiin tammikuussa R-kioski. Uudessa kioskissa satsataan erityisesti monipuolisiin kahvila- ja ruokapalveluihin. Kioskin toiminnasta vastaa paikallinen R-kauppias Nina Suodenjoki, joka on toiminut jo pitkään R-kioskiyrittäjänä ja hänellä on myös monipuolista ravintola-alan kokemusta.

R-kioskeja on avattu viime aikoina useisiin sairaaloihin aina Oulusta Espooseen. Tammikuun alussa uudet R-kioskit on perustettu Seinäjoen Keskussairaalan lisäksi Jyväskylään.

– Suomessa R-kioskin monipuolinen tuote- ja palveluvalikoima on tarjolla viidessä eri sairaalassa. Sisarketjumme operoi muissa Pohjoismaissa useita kymmeniä sairaalakioskeja. Kaikki kioskimme ovat saaneet asiakkailta, henkilökunnalta, potilailta sekä vierailta, erittäin hyvän vastaanoton. Otamme tarkkaan huomioon sairaalaympäristön erikoisvaatimukset ja asiakasryhmien toiveet konseptien suunnittelussa. Tavoitteemme on tuoda asiakkaille piristystä päivään, myös poikkeuksellisissa ja tunteellisissa ympäristöissä, R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen sanoo.

Seinäjoella asiakkaat toivoivat erityisesti monipuolisia kahvila- ja lounaspalveluita.

– Olemme vastanneet asiakkaiden toiveisiin tuomalla laajan valikoiman erilaisia lämpimiä ja kylmiä delituotteita, joista löytyy sopiva vaihtoehto lähes jokaiseen ruokavalioon. Tarjolla on myös herkullisia paikan päällä valmistettavia leipiä, keittoja ja yksi alueemme suurimmista salaattibaareista, joista voi koostaa itselleen mieluisan salaatin, R-kauppias Nina Suodenjoki kertoo.

Seinäjoen sairaalan R-kioskin sisustus on kahvilamainen monine istumapaikkoineen.

– Haluamme tarjota viihtyisät puitteet lounas- ja kahvihetkiin. Perinteisistä kahvilatoimijoista poiketen meillä on hyvin laajat aukioloajat ja palvelemme arkisin aina aamuseitsemästä iltayhdeksään, Suodenjoki sanoo.

Suodenjoen mukaan uusi kioski on saanut lentävän lähdön ja asiakkaita on riittänyt.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että lounaan tai kahvin lomassa hoituvat nyt myös veikkausasiat ja vaikka laskunmaksukin. Moni omaisiaan sairaalaan katsomaan tuleva nappaa mukaan myös pienen lahjan potilasta ilahduttamaan.

Suodenjoki toimii yrittäjänä sairaalan lisäksi myös Hyllykallion kioskissa.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin kerromme kauppiasurasta mielellämme lisää.

Rekrytointipäälliköt:

Etelä-Suomi
Asko Aaltonen
asko.aaltonen(at)r-kioski.fi
046-875 1134

Keski-ja Pohjois-Suomi
Kirsi Parviainen
kirsi.parviainen(at)r-kioski.fi
0400-814 863

Aluepäälliköt:

Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi 

Jarkko Kallio p. 0400 814 865 (Etelä-Helsinki, Itä-Helsinki, Länsi-Helsinki, Espoo asemat)

Leena Kotti, p. 0400 727 831 (Pohjois-Helsinki, Vantaa, Espoo, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hämeenlinna, Hyvinkää, Riihimäki)

Kaakkois-Suomi
Kari Kilponen, p. 0400 493 950

Länsi-Suomi
Antti Toroska, p. 050 328 4577

Tampere, Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi
Tarja Mäki, p. 0400 814 853

Keski- ja Itä-Suomi
Toivo Savolainen, p. 040 772 8859