Kauppiaaksi

Jos sinulla on myynninnälkää, saat virtaa asiakaspalvelusta ja haluat yrittäjäksi, hae Ärrälle kauppiaaksi!
Vahva, arvojohdettu ketju kehittää liiketoimintaa ja on kauppiaan tukena kaikissa tilanteissa.

Kauppiasinfossa käymme läpi mm. ketjun tarjoamat monipuoliset tukipalvelut ja keskimääräisen rahoitustarpeen yrittäjyyden aloitukseen.

Avoinna olevat R-kauppiaspaikat

Tästä näet tarkat paikat mihin kioskeihin haemme ja pääset jättämään yrittäjähakemuksen. Alempaa näiltä sivuilta löydät lisätietoa R-yrittäjyydestä, kauppiastarinoita ja yhteydenottolomakkeen!

Avoimet yrittäjäpaikat

Tule kuuntelemaan lisää R-yrittäjyydestä, osallistu webinaariin tai infoon!

Esittelemme kauppiastoimintamallimme sinulle eri paikkakunnilla järjestettävissä kauppiasinfoissa tai  Teams-yhteyden kautta webinaarina. Voit ilmoittautua alla oleviin ryhmäwebinaareihin tai sopia sinulle paremmin sopivan ajan.

Katso aikataulu napauttamalla: AVAA

Katso helppo Teams-ohje tästä!

WEBINAARIT: ETELÄ-, LÄNSI- JA KAAKKOIS-SUOMI

Ilmoittautuminen webinaariin viimeistään edellisenä päivänä asko.aaltonen@r-kioski.fi tai puh/WhatsApp 046 875 1134. Mikäli alla olevista ei löydy sopivaa aikaa, niin ole yhteydessä, sovitaan aikatauluusi sopiva ajankohta!

 • Keskiviikkona 25.5. klo 14-15
 • Perjantaina 27.5. klo 13-14

KAUPPIASINFO KOUVOLASSA TIISTAINA 24.5. KLO 10-12

 • Käyn infossa läpi R-kioskin kauppiastoimintamallin, ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään maanantaina 23.5. klo 12.00, jolloin paikka varmistuu: asko.aaltonen@r-kioski.fi tai 046 875 1134

 

WEBINAARIT: ITÄ-, KESKI- JA POHJOIS-SUOMI

Ilmoittautuminen webinaariin viimeistään edellisenä päivänä kirsi.parviainen@r-kioski.fi tai puh/WhatsApp 0400 814 863. Mikäli alla olevista ei löydy sopivaa aikaa, niin ole yhteydessä, sovitaan aikatauluusi sopiva ajankohta!

 • Ma 23.5 klo 11-12
 • Ti 24.5 klo 14-15
 • Ke 25.5 klo 11-12
 • Pe 27.5 klo 12-13
 • Ma 30.5 klo 12-13 ja 16-17
 • Ke 1.6 klo 11-12
 • To 2.6 klo 13-14
 • Ma 6.6 klo 10-11 ja 16-17
 • Pe 10.6 klo 12-13

KAUPPIASINFOT viikko 21:

Paikka tarkentuu ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä: kirsi.parviainen@r-kioski.fi tai puh/WhatsApp 0400-814863. 

 • Lapua ma 23.5 klo 16:30-18:00
 • Alavus ti 24.5 klo 16:30-18:00
 • Jalasjärvi ke 25.5 klo 16:30-18:00

Kauppiastoiminnan asiantuntija tavattavissa kioskeissa, tule rohkeasti juttelemaan kauppiastoiminnasta kanssani:

 • Ma 23.5 klo 15:30-16:00 R-kioski Lapua (Kauppakatu 2)
 • Ti 24.5 klo 15:30-16:00 R-kioski Alavus (Kuulantie 5)
 • Ke 25.5 klo 15:30-16:00 R-kioski Jalasjärvi (Keskustie 24)

 

 

Kauppiaiden kokemuksia

Millaista arki on R-kauppiaana? Annetaan heidän itse kertoa!
Katso lisää

Tienaa 1000 € vinkkaamalla R-kauppias!

Tunnetko lähipiiristäsi henkilöä, jolta löytyy yrittäjän asennetta ja on kiinnostunut lähtemään uudelle uralle? Vinkkaa hänelle mahdollisuudesta toteuttaa yrittäjäunelma R-kioskikauppiaana. Maksamme sinulle rekrytointiin johtaneesta vihjeestä tuntuvan vinkkipalkkion!

Säännöt: 

1. Voit ansaita vinkkipalkkion vain sellaisesta hakijasta, joka on R-kauppias
hakemuksessaan selkeästi maininnut sinut vinkin antajana.

2. Vinkkipalkkio (1000 € brutto) maksetaan sinulle, kun vinkkaamasi henkilö
on aloittanut R-kauppiaana.

3. Vinkkipalkkio maksetaan vinkkaajan (pääsääntöisesti sivutuloverokorttia hyödyntäen) tilille kun kohdissa 4 ja 5 olevat ehdot täyttyvät. Palkkion saaja maksaa palkkiosta verot ja kulut.

4. Vinkinantaja täyttää yhteystietonsa sekä vinkattavan henkilön tiedot vinkkilomakkeelle.

 • Vinkkipalkkiota ei makseta, jos vinkinantajan yhteystiedot ovat puutteelliset.
 • R-kioski Oy ottaa vinkkaajaan yhteyttä, mikäli se tarvitsee lisätietoja vinkkipalkkion maksua koskien (tilinumero tms.).
 • Mikäli vinkkipalkkiota ei pystytä maksamaan puuttuvien tietojen johdosta kuuden kuukauden sisällä kauppiaan aloittamisesta, palkkiota ei makseta.
 • Vinkinantajan yhteystiedot jäävät R-kioski Oy:n rekisteriin kahdeksi vuodeksi, jotta voimme tarvittaessa olla yhteydessä vinkinantajaan.

5. Kauppiashakija täyttää vinkinantajan yhteystiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköposti) kauppiashakemuksen kohtaan ” Sain kuulla asiasta muualta, keneltä tai miltä kauppiaalta?”. Kauppiashakijalla voi olla hakemuksessaan vain yksi vinkkaaja.

6. Vinkkipalkkiokampanja on voimassa toistaiseksi.

7. R-kioski Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

Kyselyt ja tiedustelut voit laittaa osoitteeseen rekrytointi@r-kioski.fi.

Haluatko kuulla lisää kauppiasurasta?

Tilaa kauppiasesite tai jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.

Ota yhteyttä

Franchising R-kioski Oy:ssä

R-kioskilla on matala kynnys franchisingyrittäjyyteen. R-kioski tarjoaa sinulle mahdollisuuden menestyä itsenäisenä yrittäjänä Suomen suurimmassa franchisingketjussa. R-kauppiaana saat käyttöösi R-kioskin vahvan brändin, toimivan ja jatkuvasti kehittyvän myymäläkonseptin sekä monipuoliset tukipalvelut.

 • R-kauppias saa kalustetun kioskin toimivalla kauppapaikalla, jossa on valmis asiakaskunta
 • Kattava noin kuukauden pituinen valmennusjakso ennen toiminnan aloittamista
 • Pieni kokonaisrahoitustarve – ei investointivastuuta
 • Aloitusmaksu kattaa valmennuksen, yrityksen perustamisen, kioskin avaamisen ja kioskitoimintaan tarvittavat luvat
 • Sopimuskauden pituus kolme vuotta
 • Jatkuva ketjun tuki
 • Toiminnasta vain yksi franchisemaksu, joka lasketaan myyntikatteesta

R-kioskin tuki kauppiaalle

1) Toiminnan aloitus
R-kioski auttaa yrityksen perustamisessa ja lupa-asioissa. R-kioskin kauppiasmallissa askel lähteä yrittäjäksi on tehty helpoksi ja sujuvaksi.

2) Valmiit kumppanit
Kaikki tarvittavat yhteistyökumppanit ovat valmiina.

3) Laaja ja monipuolinen perehdytysvalmennus
R-kauppias pääsee nopeasti yrittäjyyteen kiinni kattavan valmennuksen ja kioskiharjoittelun avulla. Koulutusjakson kokonaiskesto on noin yksi kuukausi. Syventävää koulutusta on kolmen kuukauden kuluttua aloituksesta. R-kauppiaan ammattitaitoa ylläpidetään ketjun järjestämissä jatkokoulutuksissa.

4) R-kauppiaan R-kioski
Valmis, testattu liikepaikka ja olemassa oleva asiakaskunta helpottavat aloittamista yrittäjänä. Vahva konsepti säästää turhilta virheiltä. Yrityksen menestymisen ratkaisee viime kädessä kuitenkin R-kauppias itse. Ratkaiseva merkitys yrityksen menestymiselle on sillä, miten hyvin R-kauppias onnistuu henkilökuntansa kanssa palvelemaan asiakkaitaan, tekemään lisämyyntiä ja hankkimaan uusia asiakkaita.

5) Tukiorganisaatio
R-kauppias pääsee nauttimaan suuren yrityksen tarjoamista eduista, kuten valtakunnallisesta markkinoinnista, yhteisostoista, keskitetystä tavarantoimituksesta ja jatkuvasta konseptin kehittämisestä.

6) Kentän tuki
Kentällä aktiivista arjen tukea antavat aluepäälliköt ja myyntipäälliköt. Jokaisella kauppiaalla on myös oma aluecontroller, joka tarjoaa vahvaa talouden tukea kuten kirjanpitoa ja raportointia.

 

Matala rahoitustarve yritystoimintaan

Uskomme, että vahva sitoutuminen ja palava halu tehdä tuloksia tekevät sinusta hyvän kauppiaan, ei se onko sinulla paljon alkupääomaa. Investoinneista vastaa R-kioski Oy. Aloitusmaksu on 6 000 €, joka kattaa aloittamiseen liittyvät kustannukset (valmennus, yrityksen perustaminen, kioskin avaaminen, tarvittavat luvat). Aloitusmaksu maksetaan 12kk:n erissä toiminnan käynnistyttyä. Kauppias sijoittaa yritykseensä ennen aloitusta 10 000 € SVOP-sijoituksena (Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto.)

Vakuustarve vaihtelee kioskin mukaan (18 000-40 000 €). Vakuus voi olla esim. pankkitakaus tai suora rahatalletus, jolle R-kioski Oy maksaa korkoa. Tavaravarastoon R-kioski Oy antaa lainan, jonka vuosilyhennys on 5 % vuodessa tai tavaravaraston voi lunastaa kerralla pois.

Sinun R-kioskisi

R-kioski toimii franchisingperiaatteella eli kioskit ovat itsenäisten yrittäjien omistuksessa olevia osakeyhtiöitä. R-kauppiaan sopimuskumppani on R-kioski Oy.

R-kauppiaalle tämä tarkoittaa mahdollisuutta työskennellä kokeneen, ammattitaitoisen ja innovatiivisen yhteistyökumppanin kanssa. R-kioski auttaa kaikille keskeisillä alueilla, jotta kauppias voi palvella meidän ylintä pomoamme – asiakasta. R-kauppiaana menestyvätkin parhaiten henkilöt, jotka haluavat olla ihmisten kanssa tekemisissä ja palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

R-kauppiaana sinusta tulee osa laajaa verkostoa. Sinulla on jatkuva tuki ja sinä hyödyt kumppaneista, jotka on sinulle valmiiksi neuvoteltu. Me varmistamme myös, että saat hyvän ja perusteellisen koulutuksen kioskisi toimintaan, jotta voit seistä tukevasti omilla jaloillasi.

Joten kyllä, se on sinun R-kioskisi, mutta et ole yksin. Kauppiaat ja tukiorganisaatio muodostavat tiimin, jolla on samanlaiset intressit ja tavoitteet.

Ärräpäivät - v. 2020 R-kauppias Anu Kiiveri

Ärräpäivät on tapahtuma, jossa kannustetaan menestykseen ja juhlitaan parhaita kauppiaita. Yksi arvoistamme, ”Kannustamme voittamisen kulttuuriin”, pitää sisällään vahvan onnistumisen ja voittamisen tahdon, mutta samalla myös kyvyn iloita ja ihailla muiden menestystä. Vuoden 2021 LähiÄrräpäivien teema oli "Fokus".

Vuoden 2020 R-kauppiaaksi valittu Anu Kiiveri ehti työskennellä myyjänä useammassa R-kioskissa ennen kuin hänelle syntyi ajatus ja mahdollisuus kauppiaaksi ryhtymisestä.

– Aloin ajatella, että ehkä tätä voisi tehdä myös itselleen. Sopivan kauppapaikan vapauduttua Lappeenrannan Hakalista päätin tarttua tilaisuuteen. Päivääkään en ole tuota päätöstä joutunut katumaan, Kiiveri kertoo.

R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissasen mukaan R-kauppiaana menestymisen edellytyksenä on aito halu asiakaspalvelutyöhön.

– Kiiverin kokemus myyntityöstä sekä päämäärätietoisuus ovat antaneet hänelle eväät menestyä R-kauppiaana. Yrittäjyyden aloittamista tuemme aina laajalla R-kauppiaan koulutuksella, jossa käydään läpi niin markkinointia kuin taloushallintoakin. Kiiverin tapaan jokaista kauppiasta tuetaan aloituksenkin jälkeen koko tukiorganisaation voimin, Rissanen toteaa.

Valinnan tehnyt tuomaristo kiittää noin vuoden kauppiaana toiminutta Kiiveriä erityisesti hänen kyvystään saada asioita tapahtumaan. Määrätietoisesta kehittämisestä huolimatta asiat hoidetaan iloisella meiningillä ja koko henkilöstöä tsemppaamalla.

– Iloinen, ystävällinen ja toimelias Anu on saanut tiiminsä kanssa rakennettua kioskistaan kohtaamispaikan, jossa viihdytään. He ovat keskittyneet poikkeuksellisena aikana asioihin, joihin itse voivat vaikuttaa. Tämä näkyy myynnin huikeana kasvuna, Rissanen sanoo ja jatkaa:

– Anun kioski tunnetaan Lappeenrannassa siitä, että sieltä saa tuoreen kahvin kera aamiaisen, maukkaan lounaan ja illalla grillituotteet. Samalla mukaan voi napata leikkokukatkin, sillä Anun kioski on myös paikallisten suosima kukkakauppa.

Rissasen mukaan Anua kuvaakin parhaiten työtä pelkäämätön asenne. Hänet nähdään maalipensselin tai porakoneen varressa, jos tarve niin vaatii.

– Asiakaspalautteen perusteella kioskin siisteys ja myyvyys ovat tehneet asiakkaisiin vaikutuksen. Anu on konseptin raameissa onnistunut tekemään Ärrästä sopivasti oman näköisensä, mikä huomioi paikallisten asiakkaiden tarpeet ja toiveet, Rissanen sanoo.

Kiiveri työllistää itsensä lisäksi kioskissaan kaksi henkilöä.

Ravintola-alan kautta R-yrittäjäksi

Seinäjoen Keskussairaalan Y-rakennukseen avattiin tammikuussa R-kioski. Uudessa kioskissa satsataan erityisesti monipuolisiin kahvila- ja ruokapalveluihin. Kioskin toiminnasta vastaa paikallinen R-kauppias Nina Suodenjoki, joka on toiminut jo pitkään R-kioskiyrittäjänä ja hänellä on myös monipuolista ravintola-alan kokemusta.

R-kioskeja on avattu viime aikoina useisiin sairaaloihin aina Oulusta Espooseen. Tammikuun alussa uudet R-kioskit on perustettu Seinäjoen Keskussairaalan lisäksi Jyväskylään.

– Suomessa R-kioskin monipuolinen tuote- ja palveluvalikoima on tarjolla viidessä eri sairaalassa. Sisarketjumme operoi muissa Pohjoismaissa useita kymmeniä sairaalakioskeja. Kaikki kioskimme ovat saaneet asiakkailta, henkilökunnalta, potilailta sekä vierailta, erittäin hyvän vastaanoton. Otamme tarkkaan huomioon sairaalaympäristön erikoisvaatimukset ja asiakasryhmien toiveet konseptien suunnittelussa. Tavoitteemme on tuoda asiakkaille piristystä päivään, myös poikkeuksellisissa ja tunteellisissa ympäristöissä, R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen sanoo.

Seinäjoella asiakkaat toivoivat erityisesti monipuolisia kahvila- ja lounaspalveluita.

– Olemme vastanneet asiakkaiden toiveisiin tuomalla laajan valikoiman erilaisia lämpimiä ja kylmiä delituotteita, joista löytyy sopiva vaihtoehto lähes jokaiseen ruokavalioon. Tarjolla on myös herkullisia paikan päällä valmistettavia leipiä, keittoja ja yksi alueemme suurimmista salaattibaareista, joista voi koostaa itselleen mieluisan salaatin, R-kauppias Nina Suodenjoki kertoo.

Seinäjoen sairaalan R-kioskin sisustus on kahvilamainen monine istumapaikkoineen.

– Haluamme tarjota viihtyisät puitteet lounas- ja kahvihetkiin. Perinteisistä kahvilatoimijoista poiketen meillä on hyvin laajat aukioloajat ja palvelemme arkisin aina aamuseitsemästä iltayhdeksään, Suodenjoki sanoo.

Suodenjoen mukaan uusi kioski on saanut lentävän lähdön ja asiakkaita on riittänyt.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että lounaan tai kahvin lomassa hoituvat nyt myös veikkausasiat ja vaikka laskunmaksukin. Moni omaisiaan sairaalaan katsomaan tuleva nappaa mukaan myös pienen lahjan potilasta ilahduttamaan.

Suodenjoki toimii yrittäjänä sairaalan lisäksi myös Hyllykallion kioskissa.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin kerromme kauppiasurasta mielellämme lisää.

Rekrytointipäälliköt:

Etelä-Suomi
Asko Aaltonen
asko.aaltonen(at)r-kioski.fi
046-875 1134

Keski-ja Pohjois-Suomi
Kirsi Parviainen
kirsi.parviainen(at)r-kioski.fi
0400-814 863

Aluepäälliköt:

Pääkaupunkiseutu ja Etelä-Suomi 

Jarkko Kallio p. 0400 814 865 (Etelä-Helsinki, Itä-Helsinki, Länsi-Helsinki, Espoo asemat)

Leena Kotti, p. 0400 727 831 (Pohjois-Helsinki, Vantaa, Espoo, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hämeenlinna, Hyvinkää, Riihimäki)

Kaakkois-Suomi
Kari Kilponen, p. 0400 493 950

Länsi-Suomi
Antti Toroska, p. 050 328 4577

Tampere, Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi
Tarja Mäki, p. 0400 814 853

Keski- ja Itä-Suomi
Toivo Savolainen, p. 040 772 8859