Matkustaminen

Olipa matkasi lyhyt tai pitkä, lähelle tai kauas - Ärrältä löydät raide- ja bussiliikenteen matkaliput sekä viihdykettä matkalle.

OnniBussin matkaliput Ärrältä!

R-kioskilta voi nyt ostaa OnniBussin matkalippuja. OnniBus myy kaukoliikenteen matkat helposti ja edullisesti ympäri Suomea. Matkalippujen valikoima ja hinnat ovat samat netissä ja R-kioskilla. R-kioskilta saa ammattitaitoisen asiakaspalvelun lisäksi tulostetut liput sekä voi napata vaikka kahvit ja matkaeväät mukaan samalla kertaa. Toimitusmaksu 1 €/ostoskerta.

HSL-kortilla pääkaupunki tutuksi

HSL:n toimialueeseen kuuluu yhdeksän kuntaa: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio. Kuntien muodostama alue on jaettu neljään vyöhykkeeseen, jotka on nimetty kirjaimin ABCD Helsingin keskustasta alkaen. Osta lippu kaikille niille vyöhykkeille, joiden kautta kuljet. Vyöhykkeillä ABC pitää ostaa aina vähintään AB- tai BC-lippu. HSL:n liput kelpaavat busseissa, lähijunissa, metrossa, raitiovaunuissa sekä Suomenlinnan lautalla.

Ärrällä voit ladata HSL-korttiisi matka-aikaa tai arvoa sekä ostaa HSL:n kertalippuja, vuorokausilippuja ja haltijakohtaisia HSL-kortteja. Ärrältä voi ostaa joustavan pituisen HSL kauden 14-365 päivää.

Kertalippu

Ärrällä myytävän kertalipun hinta ja matkustusalueet ovat samat, kuin automaatista tai HSL-sovelluksesta ostettavan kertalipun:

  • AB, BC, D aikuinen 2,80 eur
  • AB, BC, D lapsi 1,40 eur
  • ABC aikuinen 4,60 eur
  • ABC lapsi 2,30 eur
  • BCD aikuinen 5,40 eur
  • BCD lapsi 2,70 eur
  • CD aikuinen 4,20 eur
  • CD lapsi 2,10 eur
  • ABCD aikuinen 6,40 eur
  • ABCD lapsi 3,20 eur

Kertalippu ladataan pahviselle kortille ja se aktivoidaan kortinlukijalla noustaessa liikennevälineeseen. Halutessasi voit ostaa useita kertalippuja kerrallaan ja ottaa niitä käyttöön myöhemmin vuoden käyttöajan puitteissa.

Vuorokausiliput

Ärrältä voit ostaa 1-7 vuorokauden lippuja kaikille vyöhykkeille.

HSL-kortin lataaminen

Voit ladata HSL-kortteihin matka-aikaa ja/tai arvoa. Lisäksi voit ostaa Ärrältä haltijakohtaisen HSL-kortin.

Lippujen hintalaskuri ja lisätietoa lataamisesta: https://www.hsl.fi/liput

VR:n matkalipuilla pääset kauas ja lähelle

Ärrältä voit ostaa kaikkia lähiliikenteen lippuja sekä yleisimpiä kaukoliikenteen lippuja. Lisäksi voit lunastaa VR Asiakaspalvelun kautta ostettuja sarja- ja kausilippuja.

Veturi-tunnuksiasi käyttämällä saat VR:n kanta-asiakasedut myös Ärrältä.

Varattujen lippujen noutaminen Ärrältä

Kaikilta Ärriltä voi lunastaa VR:n puhelinpalvelusta varattuja junalippuja. Varaa junalippu VR:n asiakaspalvelusta ja lunasta se Ärrällä esittämällä varausnumero.

Huom! Lippu on lunastettava Ärrältä viimeistään puoli tuntia ennen junamatkan alkamista.

Varaa lippu: VR:n asiakaspalvelusta 0600 41 900
Hinta 1,99 €/vastattu puhelu + pvm/mpm
Aukiolo: 7-22

Paikallisliikenteen liput kätevästi

Löydät Ärrältä paikallisliikenteen liput mm. Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Porissa, Vaasassa, Turussa ja pian myös Hämeenlinnassa.

Matkahuollon matkakorttiin matka-aikaa

Ärrällä voit ladata Matkahuollon matkakortin, joka on hankittu Matkahuollon omasta toimipaikasta tai matkakortteja myyvältä asiamieheltä.