Tuotteet

R-kioskin tavoitteena on tarjota asiakkailleen vastuullisia tuotteita ja palveluita. Suosimme valikoimassamme terveellisiä, puhtaita ja ympäristöystävällisiä elintarvikkeita, jotka ovat vastuullisesti valmistettuja. Suosimme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia ja lähellä valmistettuja tuotteita. Kehitämme tuotevalikoimaamme asiakkaita kuunnellen ja vastaamme tuotteidemme turvallisuudesta ja laadusta. Lisäksi edellytämme, että tavarantoimittajamme ja yhteistyökumppanimme pyrkivät vastuulliseen toimintaan omien ohjelmiensa kautta.

Vastuullista kahvia vastuullisesta kupista

Meille on merkitystä millaisesta kupista tarjoamme kahvin sekä sillä millaista kahvia tarjoamme siitä asiakkaillemme. Kuppimme onkin valmistettu kokonaan uusiutuvista, kasvipohjaisista raaka-aineista. Tästä mainiosta, ympäristöystävällisestä kupista tarjoamme 100% vastuulliseksi varmennettua, Pauligin kumppanusohjelmien kautta hankittua tai vastuullisuussertifioitua kahvia. Kupit voi kierrättää kartongin joukossa. Käytössämme on Huhtamäen eurooppalaisesta puukuidusta valmistamat ekologiset kuitukannet. Kannet ovat valmistettu kokonaan uusiutuvasta materiaalista ja ovat täysin kierrätettävät.

R-kioskeissa on myös mahdollisuus ostaa kahvi omaan kuppiin, minkä kautta on mahdollisuus tehdä hyvää sekä ympäristölle että lompakolle. Nautinnollisia ja vastuullisia kahvihetkiä!

Vastuulliset ja terveelliset elintarvikkeet

R-kioski pyrkii varmentamaan omien tuotemerkkiensä ja muiden valikoimassaan olevien elintarvikkeiden vastuullisuuden. Teemme yhteistyötä tavarantoimittaja- ja logistiikkaketjumme kanssa, jotta koko toimitusketju olisi vastuullinen ja läpinäkyvä. Tavoitteenamme on tarjota jatkuvasti lisää vastuullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja.

Kannustamme asiakkaitamme tekemään ympäristön kannalta kestäviä valintoja tarjoamalla kasvis- ja vegaanituotteita. Pyrimme huomioimaan erityisruokavaliot ja valikoimastamme löytyy myös terveellisiä välipalavaihtoehtoja. 

Puupohjainen valinta, vähemmän hävikkiä

Haluamme tarjota tuoreita ja raikkaita eväitä, siksi vitriinissä myytävät tuoreet leipätuotteet pakataan läpinäkyvään Woodly®-materiaalista valmistettuun puumuovipakkaukseen. Materiaali on suomalainen hiilineutraali innovaatio, joka säilyttää leipien tuoreuden pidempään ja vähentää siten ruokahävikkiä. Lisäksi pakkauksen voi kierrättää muovijakeena. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään vastuullisia ja ympäristöä huomioon ottavia valintoja myös pakkausten osalta.

Vastuulliset palvelut ja pelaaminen

R-kioski pyrkii tukemaan joukkoliikennettä, kiertotaloutta ja vastuullista pelaamista. Kannustamme asiakkaitamme käyttämään julkista liikennettä, sillä kioskeilta voi ostaa VR:n junalippuja, OnniBussin kaukoliikenteen matkalippuja ja HSL:n palveluita, kuten ladata matkakorttia. R-kioskit myyvät monessa kaupungissa myös paikallisliikenteen matkalippuja. Lisäksi kioskeilta löytyy useita palveluja, jotka helpottavat jakamiskulttuuria, kuten Postin ja Matkahuollon palvelut sekä R-kioskin oma Ärräpaketti.

Ärräpaketin ja muiden pakettipalveluiden avulla käytetyt tavarat voidaan helposti toimittaa uudelle omistajalle. Ärräpaketti on myös ekologinen vaihtoehto, koska paketin voi käyttää uudelleen vain osoitetarran vaihtamalla. Muita kiertotaloutta edistäviä palveluita ovat esimerkiksi R-säilytyspalvelu.

Pelaamisen vastuullisuus on myös meille tärkeää, sillä R-kioskilla voi pelata monia Veikkauksen pelejä. Veikkauksen voittovaroista jaetaan vuosittain yli miljardi euroa erilaisille avustuskohteille, kuten liikuntajärjestöille, teattereille, museoille ja nuorisotyöhön. Huolehdimme siitä, että alle 18-vuotiaat eivät pelaa Veikkauksen pelejä. Kaikki kuponkipelit ja raaputusarvat vaativat tunnistautumisen ja sen avulla ehkäisemme pelihaittoja sekä rakennamme turvallisempaa peliympäristöä. Tunnistautuminen takaa asiakkaalle myös sen, että voitot kotiutuvat turvallisesti talteen.