Posti- ja pakettipalvelut

Ärrillä on monipuoliset posti– ja pakettipalvelut halusitpa sitten lähettää paketin sukulaiselle tai ostaa postimerkkejä.

Ärräpaketilla pienet tuotteet kioskilta toiselle

Ärräpaketissa lähetät pienet lähetykset kätevästi kioskilta kioskille. Ärräpaketin voit ostaa miltä tahansa Ärrältä ja lähettää sen mille tahansa Ärrälle.

Ärräpaketin laatikko ja lähettäminen maksavat yhteensä 6,90 €, Miniärräpaketin laatikko ja lähettäminen 5,90 € ja Ärräpussin pussi ja lähettäminen 5,80 €.

Ärräpaketin laatikko ja lähettäminen yhteensä 6,90 € (sis. alv 24%)
Laatikko 1 € + lähetys 5,90 €
Ärräpaketin mitat: korkeus 10 cm, leveys 40 cm, syvyys 30 cm
Paino: enintään 5 kg

Miniärräpaketin laatikko ja lähettäminen yhteensä 5,90 € (sis. alv 24%)
Laatikko 1 € + lähetys 4,90 €
Miniärräpaketin mitat: korkeus 10 cm, leveys 30 cm, syvyys 20 cm
Paino: enintään 5 kg

Ärräpussin pussi ja lähettäminen yhteensä 5,80 € (sis. alv 24%)
Pussi 1 € + lähetys 4,80 €
Ärräpussin mitat: korkeus 45 cm, leveys 24 cm, syvyys 7 cm
Paino: enintään 5 kg

Toimi näin

  1. Täytä lähetyksen tiedot etukäteen alla olevalla lomakkeella ja saat aktivointikoodin. Jos et tahdo rekisteröidä pakettia ennakkoon, voit tuoda lähetyksen suoraan kioskille ja myyjä kirjaa tiedot puolestasi.
  2. Ota aktivointikoodi mukaasi ja tuo lähetyksesi mille tahansa R-kioskille (pl. lentoaseman kioskit).
  3.  Pakkaa lähetettävä tavara Ärräpakettiin.
  4. Kerro myyjälle aktivointikoodi ja maksa lähetys.
  5. Ärräpaketti toimitetaan valitsemaasi R-kioskiin 2 – 5 arkipäivän kuluessa. 

Voit ostaa paketin/pussin etukäteen kioskilta ja pakata lähetyksesi kotona. Ärräpaketin, Miniärräpaketin ja Ärräpussin hinta on 1 €.

Paketin vastaanottaja saa tiedon Ärräpaketin saapumisesta tekstiviestillä. Ärräpaketin lähettäminen ei onnistu ilman vastaanottajan puhelinnumeroa. Paketin luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Mikäli paketin vastaanottaja on estynyt noutamaan pakettia ja valtuuttaa toisen henkilön, tulee paketin noutajalla olla mukana valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Ärräpaketteja ei voi käyttää lähetykseen uudestaan. Näin ennaltaehkäisemme kuljetusvirheet, kun paketin päälle ei ole kirjoitettu useampaan kertaan eri nimiä ja osoitteita.

Ärräpaketin rekisteröinti

Paketin tiedot
Lähettäjän tiedot
Vastaanottajan tiedot

Jos kioskia ei valita, paketti toimitetaan automaattisesti vastaanottajan osoitetta lähimpään kioskiin.

Ärräpakettien seuranta

Syötä lähetystunnus alla olevaan kenttään. Lähetystunnuksen löydät kuitista.

Valtakirja

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Toimitusehdot (1.1.2012)

Lähetys tulee pakata R-kioskista ostettuun Ärräpaketti-laatikkoon asianmukaisesti lähetettävän tavaran vaatimukset huomioiden. Tarvittaessa
tulee käyttää muuta pakkausmateriaalia, kuten esimerkiksi pehmusteita. Pakkauksen päälle tulee osoitettuihin kohtiin kirjoittaa lähettäjän ja
vastaanottajan tiedot. Lähetyksen enimmäispaino on 5 kg.

Lähettäjä maksaa lähetyksen. Vastaanottajalta ei peritä maksua Ärräpaketin noutamisesta, eikä lähetykseen voi liittää vastaanottajalta perittävää postiennakkomaksua välitettäväksi lähettäjälle. Lähetys toimitetaan lähettäjän valitsemaan R-kioskiin Suomessa 2–5 arkipäivän kuluessa. Lähetyksen vastaanottaja saa tiedon lähetyksen saapumisesta tekstiviestillä.

Ärräpaketilla ei voi lähettää helposti särkyvää tavaraa, rahaa, arvopapereita, jalometalleja, turkiksia, aseita, lämpötilasäädeltyjä toimituksia, eläviä eläimiä tai kasveja, pilaantuvaa tavaraa, vaarallisia aineita eikä radioaktiivisia aineita.

Lähetystä säilytetään vastaanottavassa R-kioskissa 14 vuorokautta, jonka kuluessa lähetys on noudettava. Tämän jälkeen se palautetaan lähettäjälle siihen R-kioskiin, josta Ärräpaketti lähetettiin. Mikäli alkuperäinen lähettäjä ei nouda palautunutta Ärräpakettia 14 vuorokauden kuluessa, lähetys toimitetaan hävitettäväksi. Alkuperäinen lähettäjä ei ole oikeutettu välillisiin tai välittömiin vahingonkorvauksiin tästä syystä hävitetystä lähetyksestä.

Lähetysten kuljettamisessa sovelletaan tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Lähetyksille ei ole erillistä
kuljetusvakuutusta, joka kattaa vahinkotilanteissa lähetykset täydestä arvostaan.

R-kioski Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtoja.

 

DB Schenkerin Noutopistepaketti noudettavissa ja lähetettävissä yli 450 Ärrältä!

Nouda pakettisi nopeasti ja helposti R-kioskilta! R-kioskilta voit noutaa pakettisi silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Kun verkkokaupan toimitustavaksi valitaan DB Schenkerin Noutopistepaketti, paketin voi noutaa yli 450 Ärrältä ympäri Suomen. DB Schenkerin verkkokauppa-asiakasyritykset voivat myös lähettää Noutopistepakettinsa Ärrältä sekä verkkokaupan palautukset hoituvat kätevästi Ärrän kautta. Paketin voi palauttaa mille tahansa Schenkerin Noutopiste-Ärrälle.

Lähetyksen noutaminen Ärrältä

DB Schenker lähettää vastaanottajalle saapumisilmoituksen tekstiviestillä tai kirjeellä, kun lähetys on noudettavissa halutulta Ärrältä. Lähetys on noudettavissa 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle. Paketin noutaminen onnistuu yksinkertaisesti lähetystunnuksella, noudettaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Valtakirja

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Voit seurata lähetyksesi kulkua internetissä osoitteessa:
http://ng.myschenker.fi/aeseuranta/

Lähetykseen liittyvissä asioissa palvelee DB Schenkerin asiakaspalvelu:
puh 010 520 06 (ma–pe klo 8–16.30)

Hae DB Schenker Noutopiste-Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Lähetä Matkahuollon paketit Ärrältä!

Paketin noutaminen, lähettäminen ja palauttaminen onnistuvat helposti ja nopeasti jo lähes 300 Ärrältä!

Valitse verkkokaupasta tilausta tehdessäsi paketin kuljettajaksi joko Matkahuolto tai PostNord, jotka toimittavat pakettisi suoraan lähi-Ärrällesi.

Paketin noutaminen

Saapuneesta paketista ilmoitetaan tekstiviestillä tai kirjeellä heti kun lähetys on noudettavissa. Lähetystä noudettaessa mukaan tarvitaan lähetystunnus ja henkilötodistus: ajokortti, passi tai henkilökortti. Toisen henkilön lähetystä noudettaessa mukaan tarvitaan henkilötodistuksen lisäksi valtakirja.

Matkahuolto Lähi-paketin lähettäminen

  1. Pakkaa lähetettävät tavarat valmiiksi tai osta tarvitsemasi pakkaustarvikkeet Ärrältä.
  2. Täytä kioskista saamasi osoitekortti ja kiinnitä se pakettiin. Muista merkitä vastaanottajan gsm-numero, jotta voimme ilmoittaa hänelle saapuneesta paketista tekstiviestillä. Valitse myös haluamasi Matkahuollon Pakettipiste, johon paketti toimitetaan. Muutoin paketti toimitetaan vastaanottajan osoitetta lähimpään Pakettipisteeseen. Paketin voi lähettää vain kotimaahan.
  3. Vie paketti kassalle ja maksa lähetys. Kuittiin tulostuu paketin lähetystunnus, jonka avulla voit seurata paketin kulkua Matkahuollon lähetystenseurannalla.
  4. Lähipaketti toimitetaan valintasi mukaan ilmoittamaasi tiettyyn tai vastaanottajaa lähimpään Pakettipisteeseen 1 – 3 arkipäivän kuluessa. 

Paketin vastaanottaja saa tiedon paketin saapumisesta tekstiviestillä. Paketin luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Mikäli paketin vastaanottaja on estynyt noutamaan pakettia ja valtuuttaa toisen henkilön, tulee tässä tapauksessa paketin noutajalla olla mukana valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Matkahuolto Lähi-paketin hinta

Max. 2 kg lähetys 8,70 €

Max. 10 kg 11,40 €

Matkahuolto Lähi-paketin enimmäismitat

Paketin pituus + leveys + syvyys enimmillään 200 cm. Yhden sivun enimmäispituus on 150 cm. Paketin enimmäispaino on 10 kg.

Lähetyksen seuraaminen

Voit seurata pakettisi kulkua Matkahuollon lähetystenseurannalla. Syötä seurantasivulle paketin lähetystunnus.

Voit myös soittaa Matkahuollon Pakettipalvelujen palvelunumeroon, puh 0800 132 582, joka palvelee ma-pe klo 8-18. Numero on ilmainen.

Toimitusehdot ja lisätiedot

Tutustu Matkahuollon Lähi-pakettiin https://www.matkahuolto.fi/fi/pakettipalvelut/pakettien-lahetysvaihtoehdot/lahi-paketti/

Tutustu Matkahuollon kuljetusehtoihin https://www.matkahuolto.fi/fi/pakettipalvelut/kuljetusehdot/

Etsi lähin Pakettipiste Matkahuollon toimipistehaulla https://www.matkahuolto.fi/fi/toimipisteet/toimipistehaku/

Hae Matkahuolto pakettipiste -Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Täyden palvelun Posti lähes 100 Ärrällä

Ärrä on myös Posti. Lähes 100 Ärrältä saat kaikki postin palvelut, nopeasti ja mukavasti, aamusta iltaan. Ja myös sunnuntaisin! Ärrän täyden palvelun postista saat henkilökohtaista palvelua kaikkeen lähettämiseen ja vastaanottamiseen sekä voit myös ostaa postimerkkejä, postitus- ja pakkaustarvikkeita.

Hae posti-Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Postin noutopiste – aina matkan varrella

Verkkokauppa kasvaa kohisten ja Ärrä ovat hyvän sijainnin ja laajojen aukioloaikojensa ansiosta oivallinen pakettien noutopiste. Noutopisteestä voit noutaa saapuvat paketit, isot ja kirjatut kirjeet sekä postiennakkolähetykset. Noutopisteestä voit myös ostaa postimerkkejä, postitus- ja pakkaustarvikkeita sekä lähettää Postin asiakaspalautukset ja kotimaahan valmiiksi maksetut lähetykset.

Lähetystenseuranta: www.posti.fi/lahetystenseuranta