Posti- ja pakettipalvelut

Tuo, hae, säilytä, lähetä!

Ärrältä voit lähettää ja Ärrälle voit jättää tavarat noudettavaksi.

R Drop Point - pienten tavaroiden säilytys ja luovutus

R Drop Point -palvelu tekee tavaroiden jakamisesta helppoa. Tarjoamme turvallisen säilytys- ja luovutuspaikan tavaroiden vaihdolle.

Palvelu on tarkoitettu pienten, alle viisi kiloisten tavaroiden vaihtoon. Tavaroita otetaan vastaan kioskin tilojen puitteissa. Vastaanottaja saa tekstiviestillä tiedon, kun tavaran voi noutaa.

Palvelun hinta on 3 euroa.

Toimi näin

 1. Pakkaa tavarat huolellisesti valmiiksi.
 2. Tuo tavarat mille tahansa R-kioskille (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat).
 3. Kerro myyjälle lähettäjän tiedot.
 4. Kerro myyjälle vastaanottajan tiedot ja maksa säilytysmaksu 3 €.
 5. Vastaanottaja saa tekstiviestillä tiedon, kun paketti on noudettavissa.

Vastaanottaja saa tiedon saapumisesta tekstiviestillä. Tavaran jättäminen ei onnistu ilman vastaanottajan puhelinnumeroa. Tavaran luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Mikäli vastaanottaja on estynyt noutamaan tavaran ja valtuuttaa toisen henkilön, tulee noutajalla olla mukana valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Säilytysehdot

Säilytettävän tavaran ensimmäispaino on 5 kg. Tavaroita otetaan vastaan kioskin tilojen puitteissa. Emme ota säilytykseen helposti särkyvää tavaraa, rahaa, arvopapereita, jalometalleja, turkiksia, aseita, lämpötilasäädeltyjä toimituksia, eläviä eläimiä tai kasveja, pilaantuvaa tavaraa, vaarallisia tai radioaktiivisia aineita.

 

Ärräpaketti - pienet lähetykset kioskilta kioskille

Ärräpaketissa lähetät pienet lähetykset kätevästi kioskilta kioskille. Ärräpaketin voit ostaa miltä tahansa Ärrältä ja lähettää sen mille tahansa Ärrälle.

Ärräpaketin laatikko ja lähettäminen maksavat yhteensä 6,90 €, Miniärräpaketin laatikko ja lähettäminen 5,90 € ja Ärräpussin pussi ja lähettäminen 5,80 €.

Ärräpaketin laatikko ja lähettäminen yhteensä 6,90 € (sis. alv 24%)
Laatikko 1 € + lähetys 5,90 €
Ärräpaketin mitat: korkeus 10 cm, leveys 40 cm, syvyys 30 cm
Paino: enintään 5 kg

Miniärräpaketin laatikko ja lähettäminen yhteensä 5,90 € (sis. alv 24%)
Laatikko 1 € + lähetys 4,90 €
Miniärräpaketin mitat: korkeus 10 cm, leveys 30 cm, syvyys 20 cm
Paino: enintään 5 kg

Ärräpussin pussi ja lähettäminen yhteensä 5,80 € (sis. alv 24%)
Pussi 1 € + lähetys 4,80 €
Ärräpussin mitat: korkeus 45 cm, leveys 24 cm, syvyys 7 cm
Paino: enintään 5 kg

Toimi näin

 1. Täytä lähetyksen tiedot etukäteen alla olevalla lomakkeella ja saat aktivointikoodin. Jos et tahdo rekisteröidä pakettia ennakkoon, voit tuoda lähetyksen suoraan kioskille ja myyjä kirjaa tiedot puolestasi.
 2. Ota aktivointikoodi mukaasi ja tuo lähetyksesi mille tahansa R-kioskille (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat).
 3.  Pakkaa lähetettävä tavara Ärräpakettiin.
 4. Kerro myyjälle aktivointikoodi ja maksa lähetys.
 5. Ärräpaketti toimitetaan valitsemaasi R-kioskiin 2 – 5 arkipäivän kuluessa. 

Voit ostaa paketin/pussin etukäteen kioskilta ja pakata lähetyksesi kotona. Ärräpaketin, Miniärräpaketin ja Ärräpussin hinta on 1 €.

Paketin vastaanottaja saa tiedon Ärräpaketin saapumisesta tekstiviestillä. Ärräpaketin lähettäminen ei onnistu ilman vastaanottajan puhelinnumeroa. Paketin luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Mikäli paketin vastaanottaja on estynyt noutamaan pakettia ja valtuuttaa toisen henkilön, tulee paketin noutajalla olla mukana valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Ärräpaketteja ei voi käyttää lähetykseen uudestaan. Näin ennaltaehkäisemme kuljetusvirheet, kun paketin päälle ei ole kirjoitettu useampaan kertaan eri nimiä ja osoitteita.

Ärräpaketin rekisteröinti

Paketin tiedot
Lähettäjän tiedot
Vastaanottajan tiedot

Jos kioskia ei valita, paketti toimitetaan automaattisesti vastaanottajan osoitetta lähimpään kioskiin.

Ärräpakettien seuranta

Syötä lähetystunnus alla olevaan kenttään. Lähetystunnuksen löydät kuitista.

Valtakirja

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Toimitusehdot

Ärräpaketin toimitusehdot (1.1.2012)

R-avainpalvelu - avainten turvallinen säilytys ja kuljetus

Kotiapu, koiranvahti, siivouspalvelu, lastenhoitaja, putkimies, kukkien kastelija.... Aikataulut eivät millään kohtaa, miten saat avaimet luovutettua turvallisesti vastaanottajalle?

Ei hätää: Ärrä huolehtii, että avaimet säilytetään turvallisesti ja luovutetaan oikealle henkilölle. Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.

Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.
Toimi näin
1. Tuo avaimesi Ärrälle.
2. Kerro myyjälle lähettäjän tiedot.
3. Kerro myyjälle vastaanottajan tiedot ja noutokioski, mikäli avaimen nouto tapahtuu eri kioskista.
4. Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.
5. Avaimen noutaja saa tiedon tekstiviestitse, kun avain on noudettavissa.
6. Avaimia säilytetään kioskissa 4 viikkoa.
Avainten luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Myyjä tarkistaa hakijan puhelinnumeron sekä henkilöllisyyden voimassa olevasta henkilökortista, ajokortista tai passista ja luovuttaa avaimet hakijalle.

DB Schenkerin Noutopistepaketti noudettavissa ja lähetettävissä yli 450 Ärrältä!

Nouda pakettisi nopeasti ja helposti R-kioskilta! R-kioskilta voit noutaa pakettisi silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Kun verkkokaupan toimitustavaksi valitaan DB Schenkerin Noutopistepaketti, paketin voi noutaa yli 450 Ärrältä ympäri Suomen. DB Schenkerin verkkokauppa-asiakasyritykset voivat myös lähettää Noutopistepakettinsa Ärrältä sekä verkkokaupan palautukset hoituvat kätevästi Ärrän kautta. Paketin voi palauttaa mille tahansa Schenkerin Noutopiste-Ärrälle.

Lähetyksen noutaminen Ärrältä

DB Schenker lähettää vastaanottajalle saapumisilmoituksen tekstiviestillä tai kirjeellä, kun lähetys on noudettavissa halutulta Ärrältä. Lähetys on noudettavissa 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle. Paketin noutaminen onnistuu yksinkertaisesti lähetystunnuksella, noudettaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Valtakirja

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Voit seurata lähetyksesi kulkua internetissä osoitteessa:
http://ng.myschenker.fi/aeseuranta/

Lähetykseen liittyvissä asioissa palvelee DB Schenkerin asiakaspalvelu:
puh 010 520 06 (ma–pe klo 8–16.30)

Huollata Samsungisi Ärrän kautta

Samsung Drop Point on helppo ja nopea tapa huollattaa Samsungin puhelin tai tabletti. Säästät aikaasi ja vaivaa tästä ei ole sinulle nimeksikään.

Toimi näin:
1. Tarkista laitteesi tiedot tyyppikilvestä akun alta (mallikoodi, sarjanumero & IMEI-numero)
2. Soita Samsung-asiakastukeen 030-6227515
3. Saat tekstiviestinä Samsung pakettikoodin
4. Mene Ärrälle ja näytä koodi kassalla
5. Anna puhelin myyjälle

Palvelu on täysin sähköinen – sinun ei tarvitse tulostaa lomakkeita tai pakata laitetta etukäteen. Kun puhelimesi on huollettu, se palautetaan kotiosoiteeseesi nähden lähimmälle Ärrälle. Tästä lähtee sinulle automaattinen tekstiviesti-ilmoitus. Tarvittaessa saat viestin esim. perheenjäsenen puhelinnumeroon. Mikäli varapuhelinta ei ole käytettävissäsi, saat tiedon sähköpostina tai kirjeenä.

Hae DB Schenker Noutopiste-Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Lähetä Matkahuollon paketit Ärrältä!

Paketin noutaminen, lähettäminen ja palauttaminen onnistuvat helposti ja nopeasti jo lähes 300 Ärrältä!

Valitse verkkokaupasta tilausta tehdessäsi paketin kuljettajaksi joko Matkahuolto tai PostNord, jotka toimittavat pakettisi suoraan lähi-Ärrällesi.

Paketin noutaminen

Saapuneesta paketista ilmoitetaan tekstiviestillä tai kirjeellä heti kun lähetys on noudettavissa. Lähetystä noudettaessa mukaan tarvitaan lähetystunnus ja henkilötodistus: ajokortti, passi tai henkilökortti. Toisen henkilön lähetystä noudettaessa mukaan tarvitaan henkilötodistuksen lisäksi valtakirja.

Matkahuolto Lähi-paketin lähettäminen

 1. Pakkaa lähetettävät tavarat valmiiksi tai osta tarvitsemasi pakkaustarvikkeet Ärrältä.
 2. Täytä kioskista saamasi osoitekortti ja kiinnitä se pakettiin. Muista merkitä vastaanottajan gsm-numero, jotta voimme ilmoittaa hänelle saapuneesta paketista tekstiviestillä. Valitse myös haluamasi Matkahuollon Pakettipiste, johon paketti toimitetaan. Muutoin paketti toimitetaan vastaanottajan osoitetta lähimpään Pakettipisteeseen. Paketin voi lähettää vain kotimaahan.
 3. Vie paketti kassalle ja maksa lähetys. Kuittiin tulostuu paketin lähetystunnus, jonka avulla voit seurata paketin kulkua Matkahuollon lähetystenseurannalla.
 4. Lähipaketti toimitetaan valintasi mukaan ilmoittamaasi tiettyyn tai vastaanottajaa lähimpään Pakettipisteeseen 1 – 3 arkipäivän kuluessa. 

Paketin vastaanottaja saa tiedon paketin saapumisesta tekstiviestillä. Paketin luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Mikäli paketin vastaanottaja on estynyt noutamaan pakettia ja valtuuttaa toisen henkilön, tulee tässä tapauksessa paketin noutajalla olla mukana valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Matkahuolto Lähi-paketin hinta

Max. 2 kg lähetys 8,70 €

Max. 10 kg 11,40 €

Matkahuolto Lähi-paketin enimmäismitat

Paketin pituus + leveys + syvyys enimmillään 200 cm. Yhden sivun enimmäispituus on 150 cm. Paketin enimmäispaino on 10 kg.

Lähetyksen seuraaminen

Voit seurata pakettisi kulkua Matkahuollon lähetystenseurannalla. Syötä seurantasivulle paketin lähetystunnus.

Voit myös soittaa Matkahuollon Pakettipalvelujen palvelunumeroon, puh 0800 132 582, joka palvelee ma-pe klo 8-18. Numero on ilmainen.

Toimitusehdot ja lisätiedot

Tutustu Matkahuollon Lähi-pakettiin

Tutustu Matkahuollon kuljetusehtoihin 

Etsi lähin Pakettipiste Matkahuollon toimipistehaulla

Hae Matkahuolto pakettipiste -Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Täyden palvelun Posti lähes 100 Ärrällä

Ärrä on myös Posti. Lähes 100 Ärrältä saat kaikki postin palvelut, nopeasti ja mukavasti, aamusta iltaan. Ja myös sunnuntaisin! Ärrän täyden palvelun postista saat henkilökohtaista palvelua kaikkeen lähettämiseen ja vastaanottamiseen sekä voit myös ostaa postimerkkejä, postitus- ja pakkaustarvikkeita.

Hae posti-Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Postin noutopiste – aina matkan varrella

Verkkokauppa kasvaa kohisten ja Ärrä ovat hyvän sijainnin ja laajojen aukioloaikojensa ansiosta oivallinen pakettien noutopiste. Noutopisteestä voit noutaa saapuvat paketit, isot ja kirjatut kirjeet sekä postiennakkolähetykset. Noutopisteestä voit myös ostaa postimerkkejä, postitus- ja pakkaustarvikkeita sekä lähettää Postin asiakaspalautukset ja kotimaahan valmiiksi maksetut lähetykset.

Lähetystenseuranta: www.posti.fi/lahetystenseuranta