Seuraa kaikkia pakettejasi

r-kioski.fi/seuranta

Voit myös ottaa yhteyttä kumppaneihimme
ja tiedustella lähetystäsi:

DHL Express: 03045346
Matkahuolto pakettineuvonta ja lähetysseuranta:
0600 11300, reklamaatiot: 020 331 616
Schenker: 01052006
Posti: www.posti.fi/asiakastuki

Ärräpaketti - pienet lähetykset kioskilta kioskille

Ärräpaketissa lähetät pienet lähetykset kätevästi ja edullisesti miltä tahansa Ärrältä mille tahansa Ärrälle
(pl. lentoaseman kioskit, Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat, Hki Mellunmäki Metro Länsi,
Hki Kamppi Kaukoliikenneterminaali, Tre Keskussairaala TAYS, Jkl Sairaala Nova, Oulu Sairaala OYS, Ikaalinen Spa, Kuusamo HC Tropiikki, Pyhätunturi Hotelli ja Pori Satasairaala). Toimitusaika on 2–5 arkipäivää.

Ärräpaketin laatikko ja lähettäminen maksavat yhteensä 7,90 €, Miniärräpaketin laatikko ja lähettäminen 6,50 € ja Ärräpussin/Ärräkuplapussin pussi ja lähettäminen yhteensä 6,50 €. Ärräpussit ovat kertakäyttöisiä.

Miniärräpaketin laatikko ja lähettäminen yhteensä 6,50 €  (sis. alv 24%)
Laatikko 1 € + lähetys 5,50 €
Miniärräpaketin mitat: korkeus 10 cm, leveys 30 cm, syvyys 20 cm
Paino: enintään 5 kg

Ärräpaketin laatikko ja lähettäminen yhteensä 7,90 € (sis. alv 24%)
Laatikko 1,40 € + lähetys 6,50 €
Ärräpaketin mitat: korkeus 10 cm, leveys 40 cm, syvyys 30 cm
Paino: enintään 5 kg

Ärräpussin pussi ja lähettäminen yhteensä 6,50 € (sis. alv 24%)
Pussi 1 € + lähetys 5,50 €
Ärräpussin mitat: korkeus 45 cm, leveys 24 cm, syvyys 7 cm
Paino: enintään 5 kg
Ärräpussit ovat kertakäyttöisiä

Ärräkuplapussin pussi ja lähettäminen yhteensä 6,50 € (sis. alv 24%)
Pussi 1 € + lähetys 5,50 €
Ärräkuplapussin mitat: korkeus 35cm, leveys 25cm, syvyys 0,5 cm
Paino: enintään 5 kg
Ärräpussit ovat kertakäyttöisiä

Rekisteröi lähetys ennakkoon ja säästä
Ennakkorekisteröinnillä Miniärräpaketin lähettäminen 5,00 €, Ärräpaketin lähettäminen 6,00 € ja Ärräpussin/Ärräkuplapussin lähettäminen 5,00 €. Hintoihin lisätään Ärräpaketin laatikon tai pussin hinta 1-1,40 €. Ärräpaketin laatikon hinta on 1,40€,
Miniärräpaketin, Ärräpussin ja Ärräkuplapussin hinta on 1 €.

Toimi näin

 1. Täytä lähetyksen tiedot etukäteen alla olevalla lomakkeella ja saat aktivointikoodin. Aktivointikoodi on voimassa kuusi viikkoa. Mikäli et halua rekisteröidä pakettia ennakkoon, voit tuoda lähetyksen suoraan kioskille ja myyjä kirjaa tiedot puolestasi. Huom! Varmistathan vastaanottajalta oikean kioskin josta lähetyksensä haluaa noutaa.
 2. Ota aktivointikoodi mukaasi ja tuo lähetyksesi mille tahansa R-kioskille (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat,  Helsinki Mellunmäki Metro Länsi,  Hki Kamppi Kaukoliikenneterminaali, Tampere Keskussairaala TAYS, Jyväskylä Sairaala Nova, Oulu Sairaala OYS, Ikaalinen Spa, Kuusamo HC Tropiikki, Pyhätunturi Hotelli ja Pori Satasairaala)
 3.  Pakkaa lähetettävä tavara Ärräpakettiin. Kirjaa pakettiin Ärräpaketin rekisteröinnistä saatu aktivointikoodi tai lähettäjän ja vastaanottajan tiedot.
 4. Kerro myyjälle aktivointikoodi ja maksa lähetys.
 5. Ärräpaketti toimitetaan valitsemaasi R-kioskiin 2 – 5 arkipäivän kuluessa.  

Voit ostaa paketin/pussin etukäteen kioskilta ja pakata lähetyksesi kotona. Ärräpaketin laatikon hinta on 1,40€, Miniärräpaketin, Ärräpussin ja Ärräkuplapussin hinta on 1 €.

Paketin vastaanottaja saa tiedon Ärräpaketin saapumisesta tekstiviestillä. Ärräpaketin lähettäminen ei onnistu ilman vastaanottajan puhelinnumeroa. Paketin luovutushetkellä tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys. Mikäli paketin vastaanottaja on estynyt noutamaan pakettia ja valtuuttaa toisen henkilön, tulee paketin noutajalla olla mukana valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Ärräpaketin uudelleenkäyttö

Voit käyttää hyväkuntoisen Ärräpaketin tai Miniärräpaketin uudelleen ostamalla osoitetarrat kioskilta (koskee siis vain Ärräpaketteja, ei Ärräpussia). Osoitetarroilla peitetään siististi vanhat lähetystiedot. Tarrojen hinta on 0,70 € (sis. 2 tarraa).

Ärräpakettien seuranta

Syötä lähetystunnus alla olevaan kenttään. Lähetystunnuksen löydät kuitista.

Valtakirja

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Toimitusehdot

Ärräpaketin toimitusehdot

Ärräpaketin rekisteröinti

Valitse sopiva pakettikoko tai palvelu
Lähettäjän tiedot
Kenelle lähetät?
Valitse kioski, josta vastaanottaja noutaa paketin

Oletuksena valittuna on vastaanottajan osoitetta lähin kioski

Onko kaikki tiedot oikein?
Vastaanottaja
Lähettäjä
Huom.! Varmistathan lähetyksen tietojen oikeellisuuden. Virheellisistä tiedoista aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä, eikä ärräpaketteja voi edelleenlähettää.
Hetkinen, pyyntöä käsitellään
Ärräpaketin rekisteröinti

, vastaanottaja

Kiitos Ärräpakettipalvelun käytöstä! Nähdään kioskilla. Aktivointikoodi on lähetetty myös sähköpostiisi, mikäli täytit sen edellisessä kohdassa.

Lähetys maksetaan R-kioskin kassalla:

Huom.! Varmistathan lähetyksen tietojen oikeellisuuden. Virheellisistä tiedoista aiheutuneita lisäkustannuksia ei hyvitetä, eikä ärräpaketteja voi edelleenlähettää.

Lähetä tai nouda postipaketti

Paketit voit lähettää tai noutaa yli 300:lta Ärrältä kautta Suomen.

Postimerkkejä saat kaikilta Ärriltä. Lisäksi voit ostaa monenlaisia postitus- ja pakkaustarvikkeita.

Täyden palvelu postit
Ärrillä sijaitsevat täyden palvelun postit tarjoavat nimensä mukaisesti kaikki postipalvelut. Koulutettu henkilökuntamme auttaa sinua kaikissa postiasioissa.

Postin noutopisteet
Osa Ärristä on pakettien noutopisteitä. Näistä paikoista voit noutaa kaikki saapuvat paketit ja jättää kuljetukseen kaikki OmaPosti-sovelluksella tai osoitteessa posti.fi/laheta maksetut paketit.
Lisäksi voit ostaa postimerkkejä.

Postin automaatit
Nouda ja lähetä paketit helposti ja nopeasti Ärrän automaateista.

Nouda paketti:

 1. Lue saapumisilmoitus ja varmista oikea automaatti
  Varmista saapumisilmoituksesta avauskoodi ja lokeronumero. Saapumisilmoitukset löytyvät OmaPostista, sähköpostista ja tekstiviesteistä. Varmista, että olet oikealla automaatilla.
 2. Syötä avauskoodi oikeaan näppäimistöön
  Varmista oikea lokeronumero näppäimistön vierestä. Aktivoi tai tyhjennä näppäimistö painamalla ’C’. Syötä avauskoodi. Hyväksy painamalla ’OK’. Ota lähetys ja sulje luukku.

Lähetä paketti:

 1. Maksa lähetys OmaPosti-sovelluksella tai posti.fi/laheta
  Saat vahvistuksen ja lähetysohjeet sähköpostiin.
 2. Varmista, että varasit lokeron tästä automaatista
  Kun olet maksanut lähetyksen, varaa lokero automaatista, johon haluat paketin jättää. Varaus on voimassa 24 tuntia. Jos et vielä varannut lokeroa, voit varata sen sähköpostivahvistuksessa olevan linkin kautta.
 3. Tarkista paketin tiedot
  Merkitse pakettiin lähettäjän ja vastaanottajan nimet ja osoitteet. Lisää myös Helposti-koodi, jonka löydät sähköpostivahvistuksesta. Jos käytät kierrätyspakkausta, peitä vanhat viivakoodit ja numerosarjat.
 4. Avaa lokero koodilla ja laita paketti sisään
  Varmista oikea lokeronumero näppäimistön vierestä. Avaa lokero koodilla. Laita lähetys lokeroon ja sulje luukku. Seuraa lähetystä OmaPosti-sovelluksella.

Palauta paketti automaatilla:

Voit palauttaa paketin automaatilla. Katso tarkemmat ohjeet: posti.fi/palautapaketti  ja seuraa muutoin lähettämisen ohjeita.

Hae posti-Ärrät

Tai hae sijainnilla:

R-avainpalvelu - avainten säilytys ja kuljetus

Kotiapu, koiranvahti, siivouspalvelu, lastenhoitaja, putkimies, kukkien kastelija.... Aikataulut eivät millään kohtaa, miten saat avaimet luovutettua vastaanottajalle?

Ei hätää: Ärrä huolehtii, että avaimet säilytetään ja luovutetaan oikealle henkilölle. Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa. Tuo avaimesi mille tahansa Ärrälle (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat,
Hki Mellunmäki Metro Länsi, Hki Kamppi Kaukoliikenneterminaali, Tre Keskussairaala TAYS,
Jkl Sairaala Nova, Oulu Sairaala OYS, Ikaalinen Spa, Kuusamo HC Tropiikki, Pyhätunturi Hotelli ja Pori Satasairaal) ja avaimen noutaja saa tiedon tekstiviestitse. Toimitusaika on 2–5 arkipäivää.

Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.

Rekisteröi tietosi ennakkoon asioinnin nopeuttamiseksi ja välttääksesi tietojen kertomista muiden asiakkaiden kuullen https://www.r-kioski.fi/arrapaketti/

Toimi näin
 1. Tuo avaimesi Ärrälle (pl. lentoaseman kioskit, Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat, Hki Mellunmäki Metro Länsi, Hki Kamppi Kaukoliikenneterminaali, Tre Keskussairaala TAYS, Jkl Sairaala Nova, Oulu Sairaala OYS, Ikaalinen Spa, Kuusamo HC Tropiikki, Pyhätunturi Hotelli, Pori Satasairaala).
 2. Kerro myyjälle lähettäjän tiedot (tai aktivointikoodi jos teit ennakkorekisteröinnin)
 3. Kerro myyjälle vastaanottajan tiedot ja noutokioski, mikäli avaimen nouto tapahtuu eri kioskista.
 4. Palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.
 5. Avaimen noutaja saa tiedon tekstiviestitse, kun avain on noudettavissa. Toimitusaika on kioskista toiseen on 2–5 arkipäivää.
 6. Avaimia säilytetään kioskissa 2 viikkoa.

Avainten luovutushetkellä avaimet luovutetaan noutokoodia vastaan.

Mikäli säilytykseen jätetyt avaimet katoavat tai vahingoittuvat säilytyksen aikana tai mikäli avaimia ei päästä noutamaan, koska kioski ei ole auki ilmoitettuna aukioloaikana, R-kioski vastaa aiheuttamistaan välittömistä vahingoista enintään 30 euroon saakka. R-kioski ei vastaa välillisistä vahingoista. Asiakkaan tulee selvittää juhlapäiviin liittyvät kioskin poikkeusaukioloajat etukäteen. Käyttämällä palvelua hyväksyt ehdot.

 

Avaimen kuljetus kioskilta kioskille

Jos R-avainpalveluun liittyy avaimen kuljetus kioskilta kioskille, niin lähetysten kuljettamisessa sovelletaan tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Lähetyksille ei ole erillistä
kuljetusvakuutusta, joka kattaa vahinkotilanteissa lähetykset täydestä arvostaan.

R-säilytys - pienten tavaroiden säilytys ja luovutus

Pienet tavarat vaihtavat omistajaa helposti silloinkin, kun aikataulut eivät kohtaa.
Jätä tavarat noudettavaksi mille tahansa Ärrälle (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat, Hki Mellunmäki Metro Länsi,
Hki Kamppi Kaukoliikenneterminaali, Tre Keskussairaala TAYS, Jkl Sairaala Nova, Oulu Sairaala OYS, Ikaalinen Spa, Kuusamo HC Tropiikki, Pyhätunturi Hotelli ja Pori Satasairaala) ja tavaroiden vastaanottaja saa tiedon tekstiviestitse.

Palvelun hinta on 3 euroa.

Toimi näin

 1. Pakkaa tavarat huolellisesti valmiiksi.
 2. Tuo tavarat mille tahansa R-kioskille (pl. lentoaseman kioskit ja Helsingin rautatieasema lähtevät ja saapuvat junat, Hki Mellunmäki Metro Länsi, Hki Kamppi Kaukoliikenneterminaali,
  Tre Keskussairaala TAYS, Jkl Sairaala Nova, Oulu Sairaala OYS, Ikaalinen Spa, Kuusamo HC Tropiikki, Pyhätunturi Hotelli ja Pori Satasairaala).
 3. Kerro myyjälle lähettäjän tiedot.
 4. Kerro myyjälle vastaanottajan tiedot ja maksa säilytysmaksu 3 €.
 5. Vastaanottaja saa tekstiviestillä tiedon, kun paketti on noudettavissa.

Vastaanottaja saa tiedon saapumisesta tekstiviestillä. Tavaran jättäminen ei onnistu ilman vastaanottajan puhelinnumeroa. Tavaran luovutushetkellä tavara luovutetaan noutokoodia vastaan.

Säilytysehdot

Säilytettävän tavaran ensimmäispaino on 5 kg. Tavaroita otetaan vastaan kioskin tilojen puitteissa. Emme ota säilytykseen helposti särkyvää tavaraa, rahaa, arvopapereita, jalometalleja, turkiksia, aseita, lämpötilasäädeltyjä toimituksia, eläviä eläimiä tai kasveja, pilaantuvaa tavaraa, vaarallisia tai radioaktiivisia aineita. Tavaroiden säilytysaika on 14 vuorokautta.

Mikäli säilytykseen jätetyt tavarat katoavat tai vahingoittuvat säilytyksen aikana tai mikäli niitä ei päästä noutamaan, koska kioski ei ole auki ilmoitettuna aukioloaikana, R-kioski vastaa aiheuttamistaan välittömistä vahingoista enintään 30 euroon saakka. R-kioski ei vastaa välillisistä vahingoista. Asiakkaan tulee selvittää juhlapäiviin liittyvät kioskin poikkeusaukioloajat etukäteen.

Valtakirjapohja

Joskus saattaa tulla tilanteita, ettet pääse itse noutamaan lähetystäsi -
tuolloin voit valtuuttaa toisen henkilön noutamaan lähetyksen puolestasi.

Täytä ja tulosta täältä valtakirja käyttöösi.
Lähetyksen noutajalla tulee olla mukanaan valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Valtakirja

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Paketin noutajalla tulee olla mukanaan valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Budbee

Budbee Box -pakettiautomaattitoimitus on nopea ja joustava palvelu, jolla pakettisi saapuu joko uusiutuvaa dieseliä tai sähköä käyttäen - myös useaan R-kioskiin. Toimituksen noutaminen pakettiautomaatista sujuu helposti pin-koodin avulla.

Voit itse valita milloin ja mistä haluat noutaa tai palauttaa pakettisi. Budbee-sovelluksen tai tekstiviestillä saapuvan seurantalinkin avulla pysyt ajan tasalla toimituksestasi ja pystyt vaihtamaan pakettiautomaattitoimituksen kotiinkuljetukseksi sekä varaamaan palautuksen tuotteellesi.

Budbee on vuonna 2016 Ruotsissa perustettu teknologiayritys, jonka tavoitteena on tehdä verkkokauppaostosten tekemisestä helpompaa. Budbee käyttää itseoppivaa järjestelmää ja räätälöityjä algoritmeja, ja sen kattavat pakettiautomaattiverkostot ja kotitoimitukset tavoittavat yli 35 miljoonaa ihmistä Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Belgiassa ja Alankomaissa.

Hae Budbee automaatti -Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Nouda tai lähetä DHL Express -paketti

DHL Express ilmoittaa saapuvasta lähetyksestä tekstiviestitse vastaanottajalle, joka voi ohjata pakettinsa DHL-palvelupisteenä toimivaan R-kioskiin.

R-kioskeille voi myös tuoda valmiiksi maksetut ja valmistellut DHL Express -lähetykset.

DHL Expressin palvelupisteinä toimii noin 300 R-kioskia.

Paketin noutaminen

Saapuneesta paketista ilmoitetaan vastaanottajalle tekstiviestillä, jossa hän voi valita noutopaikaksi R-kioskin. Lähetystä noudettaessa mukaan tarvitaan lähetystunnus ja henkilötodistus: muovinen ajokortti, passi tai henkilökortti. Toisen henkilön lähetystä noudettaessa mukaan tarvitaan henkilötodistuksen lisäksi valtakirja.

Paketin lähettäminen

R-kioskeista voi myös lähettää DHL Express –lähetyksiä, joissa on mukana DHL-lähetysasiakirjat.

Toimi näin:

 • Valmistele lähetysasiakirjat ja maksa kuljetuskulut etukäteen verkossa, osoitteessa www.expresseasy.fi
 • Tuo lähetyksesi R-kioskille
 • Seuraa lähetyksesi matkaa osoitteessa www.expresseasy.fi

DHL EXPRESS EASY –palveluun sisältyvää pakkausmateriaalia on saatavilla kioskeilla.

Lähetysten seuraaminen

Saat sähköisesti reaaliaikaiset, yksityiskohtaiset tiedot lähetyksen kulusta DHL:n verkostossa DHL:n lähetysseurannasta.

 

Hae DHL EXPRESS palvelupiste -Ärrät

Tai hae sijainnilla:

Lähetä Matkahuollon paketit Ärrältä

Matkahuollon pakettien noutaminen, lähettäminen ja palauttaminen onnistuvat jo lähes 300 Ärrältä.

Lähetä paketti Paketit -sovelluksesta tai Matkahuollon nettisivuilta

 1. Osta kuljetus Paketit sovelluksesta tai Matkahuollon verkkosivuilta
 2. Kirjoita paketin päälle tilausvahvistuksessa saamasi aktivointikoodi sekä lähettäjän ja vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero
 3. Tuo pakettisi seitsemän päivän kuluessa Matkahuollon pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen. Lähimmän palvelupisteen löydät palvelupistehausta
 4. Seuraa pakettisi kulkua Matkahuollon verkkosivuilla lähetysten seurannassa

Nouda paketti

 1. Saat ilmoituksen Paketit -sovelluksen ilmoituksella, tekstiviestillä tai sähköpostilla heti, kun pakettisi on noudettavissa.
 2. Ota mukaan henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.
 3. Jos et pääse itse noutamaan pakettiasi, voit pyytää toista henkilöä noutamaan paketin puolestasi. Noutaja tarvitsee lähetystunnuksen ja oman henkilöllisyystodistuksensa.
Hae Matkahuolto pakettipiste -Ärrät

Tai hae sijainnilla:

DB Schenkerin Noutopistepaketti noudettavissa ja lähetettävissä yli 300 Ärrältä

Kun valitset verkkokaupan toimitustavaksi DB Schenkerin noutopistepaketin, voit noutaa tai palauttaa pakettisi yli 300 Noutopiste-Ärrälle ympäri Suomen.

DB Schenkerin verkkokauppa-asiakasyritykset voivat myös lähettää Noutopistepakettinsa Ärrältä sekä verkkokaupan palautukset hoituvat kätevästi Ärrän kautta. Paketin voi palauttaa mille tahansa Schenkerin Noutopiste-Ärrälle.

Lähetyksen noutaminen Ärrältä

DB Schenker lähettää vastaanottajalle saapumisilmoituksen tekstiviestillä tai kirjeellä, kun lähetys on noudettavissa halutulta Ärrältä. Lähetys on noudettavissa 7 vuorokauden ajan, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle. Paketin noutaminen onnistuu yksinkertaisesti lähetystunnuksella, noudettaessa on esitettävä henkilöllisyystodistus (muovinen ajokortti, passi tai henkilökortti).

Valtakirja

DB Schenkerin lähetyksiin tarvitaan paperinen valtakirja, joka jätetään noutopisteelle.

Etkö pääse itse noutamaan lähetystäsi? Täytä ja tulosta valtakirja käyttöösi.
Valtakirja suomeksi (pdf)
Valtakirja ruotsiksi (pdf)

Voit seurata lähetyksesi kulkua internetissä osoitteessa:
https://ng.myschenker.fi/npseuranta/

Lähetykseen liittyvissä asioissa palvelee DB Schenkerin asiakaspalvelu:
puh 010 520 06 (ma–pe klo 8–16.30)

Hae DB Schenker Noutopiste-Ärrät

Tai hae sijainnilla: