Ämmä-aamiainen korostaa rohkeutta olla oma itsensä

Hyvä itsetunto antaa perustan, jonka varaan lasten ja nuorten on hyvä rakentaa elämässä pärjäämisen elementtejä. Itsetunnon kehittymisessä tarvitaan vastuullisten aikuisten tukea ja kannustusta. Ämmä-aamiainen haluaa ottaa kantaa tyttöjen itsetunnon puolesta häirintää ja epätasa-arvoa vastaan.

Nappaa mukaan Ämmä-aamiainen ja ole rohkeasti oma itsesi!

Nopeasti ja edullisesti tai ihan omaan tyyliin

Ihan paras tapa aloittaa aamu on hakea kahvi ja leipä Ärrältä. Sopii myös lounaaksi. Siis joka aamu, päivä tai ilta ja kaikilta R-kioskeilta. Ja välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat, maistuu aina rukiinen leipä ja tuoremehu. R-kioskilla leivät tehdään itse. Croissanttikin sopii tyyliin – ihan reilusti purren eikä kainostellen – antaa murentua vaan. Kahvi mustana tai sopivasti lattena fiiliksen mukaan. Tai alkaisiko aamu tänään smoothiella?

Meillä on töissä persoonia ihan joka lähtöön, joten Ärrälle voi tulla sellaisena kun on. Ihan rohkeasti. Meille kaikki asiakkaat ovat tärkeitä.

Äijätkin saa tulla, koska nyt murramme myytin siitä, että Äijä-sana olisi jotenkin parempi kuin Ämmä. Ne ovat ihan yhtä hyviä, rohkeita ja voimakkaita.

Aina ei ehdi odottaa, joten Ärrän Ämmä-aamiaisen saakin vauhdilla mukaan. Itsetehdyt leivät ovat valmiina, ja kahvin saa kuppiin nopeasti ilman suurempia hienosteluja ja creman taiteilua. Hintakaan ei saa kynsiä esiin – aamiaiskombot ovat meillä tosi edullisia moneen muuhun paikkaan verrattuna. Nyt kahvin ostajalle leipä vain 3,50 €.

Tee hyvää rohkeasti

Ämmä-aamiainen aloittaa päivän rohkeasti ja tekee myös hyvää täydellä sydämellä. Lahjoitamme 5 senttiä jokaisesta kampanjan aikana (27.2.-23.4.2023) myydystä kahvi ja leipä -kombosta valtakunnalliseen Suomen Lions-liiton Kiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen (KiTeNet) -kampanjaan. Toiminta on kohdennettu 10-vuotiaille koululaisille ja heidän vanhemmilleen.

Internet toimii ja palvelee oikein hyvin monissa asioissa, mutta valitettavasti liian moni lapsi kohtaa siellä myös ongelmia.

”Tartuimme Ärrällä tähän haasteeseen, koska nyt tarvitaan tekoja lasten ja perheiden auttamiseksi”, kertoo R-kioskin markkinointijohtaja Tarmo Kirjonen.

KiTeNet haluaa kaventaa lasten ja vanhempien välistä digikuilua ja saada heidät keskustelemaan mediasisällöistä ja miettimään yhdessä internetin, somen ja muun digimaailman käyttösääntöjä.

”Ärrän kanssa voimme yhdessä auttaa perheitä ja lapsia itsensä suojelemiseen internetissä, mikä on vaikka toisen oikeuksia kunnioittavaa ja rikokset tunnistavaa nettikäyttäytymistä”, toteaa Suomen Lions-liitto ry:n toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

Rohkeat mimmit on Ämmiä

Artisti Etta haluaa kannustaa kaikenikäisiä mimmejä olemaan ylpeästi ja rohkeasti oma itsensä – se on ämmyyden ydin. Hän on itse ämmä koko sydämensä voimalla. Hän on mielellään kaikenikäisten mimmien ääni, joka huutaa tasa-arvon puolesta ja kiusaamista vastaan.

Ämmänä oleminen on voimaannuttavaa.

”Minusta on hienoa, jos voin tsempata, rohkaista ja inspiroida ketä tahansa olemaan oman elämänsä Ämmä. Se, että Ämmä-biisi on otettu niin hyvin vastaan, kertoo, että siinä sanomassa on jotain oikein.”

Etta itse on kokenut koulussa kiusaamista, ja ilkeät viestit somessa ovat liiankin tuttuja. Hän on täysillä mukana tukemassa nettikiusaamista vastustavaa KiTeNet-kampanjaa.

Netissä kirjoitetaan välillä niin rumasti. En ymmärrä, kuinka joku voi tehdä niin. Minulle on tosi tärkeää, jos voin tehdä jotain kiusaamisen estämiseksi. Ilkeät viestit eivät ole vain sanoja, vaan ne voivat satuttaa tosi pahasti.

Halautko tietää lisää kampanjasta? Vastaamme mielellämme kysymyksiin palautekanavamme kautta.