Lehdistötiedote 25.11.2020.

25.11. alkaen kaikilla R-kioskin asiakkailla on mahdollisuus saada maksukortilla tehdyistä ostoista digitaalinen kuitti eli eKuitti. Datasta koostuva eKuitti toimii vaihtoehtona paperiselle kuitille ja helpottaa asiakkaita omien ostosten seuraamisessa. R-kioskeilta on jatkossakin mahdollista saada paperinen kuitti normaaliin tapaan.

”Ajan hermolla oleminen ja vastuullisesti toimiminen on osa R-kioskin jokapäiväistä toimintaa, ja eKuitti-palvelun lanseeraus on seuraava askelemme tällä polulla”, kertoo R-kioskin IT- & HR-johtaja Maria Sjöroos. ”R-kioskilla käy vuosittain noin 80 miljoonaa asiakasta. Tästä kertyy luonnollisesti iso määrä kuitteja, kun asiakkaat ostavat take-away ruokaa, Ärrän lukuisia eri palveluita ja kaikki siltä väliltä.”

R-kioskin sähköinen eKuitti on toteutettu yhteistyössä kotimaisen ReceiptHero-palvelun kanssa. ReceiptHeron eKuitteja saa jo yli 1 200:sta kaupasta, ravintolasta ja taksista ympäri Suomen. Asiakkaan tarvitsee vain rekisteröidä maksukorttinsa palveluun, jonka jälkeen eKuitin voi vastaanottaa suoraan esimerkiksi pankin mobiilisovellukseen, sähköpostiin tai Facebookin Messenger-sovellukseen. eKuitteja voi myös tarkastella omalta tililtä ReceiptHeron palvelusta. Yritysasiakkaat saavat halutessaan oston jälkeen eKuitit automaattisesti kirjanpitoon eikä kuittia tarvitse enää erikseen kuvata tai lähettää kirjanpitäjälle.

”Olemme todella innoissamme saadessamme R-kioskin osaksi ReceiptHero-alustaa. R-kioski löytyy käytännössä jokaisesta Suomen kunnasta ja jokainen tuntee ”Ärrän”. Jatkossa eKuitteja tukevia toimipaikkoja löytyy siis käytännössä jokaisen meidän läheltä. R-kioski on todella ennakkoluulottomasti lähtenyt edistämään eKuittia ja olemme tästä todella kiitollisia,” sanoo ReceiptHero Oy:n toimitusjohtaja Joel Ojala. 

eKuitti on aina käyttäjän hallinnassa ja se voidaan toimittaa vain sellaisiin sovelluksiin, jotka käyttäjä itse hyväksyy. eKuitin käyttö on täysin tietoturvallista ja se on suunniteltu EU:n uusimman tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n mukaisesti.

 

Lisätietoja:

Joel Ojala

Toimitusjohtaja

ReceiptHero Oy

joel@receipthero.io

 

Maria Sjöroos

IT- & HR-johtaja

R-kioski Oy

maria.sjoroos@r-kioski.fi

 

ReceiptHero on kotimainen kuittien sähköistämiseen keskittynyt yritys. ReceiptHero on kaupasta riippumaton eli jokaisella kaupalla ei tarvitse olla omaa eKuitti-ratkaisua. Tällä hetkellä jo yli 1 200:sta ravintolasta, kaupasta ja taksista on mahdollista saada ReceiptHeron välittämiä eKuitteja.

R-kioski on yrittäjävetoinen convenience–ketju, joka tarjoaa asiakkailleen syötävää ja juotavaa sekä tärkeitä jokapäiväisiä tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti silloin ja sieltä mistä asiakas niitä haluaa. Ärrällä henkilökohtainen palvelu ja hyvä hinta-laatusuhde ylittää asiakkaan odotukset. R-kioski – nopeaa ja mukavaa on asiointi. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 480 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa, Latviassa ja Liettuassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, Baltian maissa toimiva Caffeine Roasters -kahvilaketju sekä Northland kahvilat Norjassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2019 Reitan Conveniencen liikevaihto oli 1,5 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli 2 100. Vuonna 2019 Reitan Groupin liikevaihto oli 9,2 miljardia euroa ja henkilökuntaa sillä oli 38 400.