Lehdistötiedote 22.12.2021.

Jos joululahjat ovat vielä hankkimatta, pelastaa lahjakortti tai verkkolahja monen shoppailijan. R-kioskilla on huomattu, että lahjakortti ja sähköinen lahjakoodi ovat joulun suosikkeja niin lahjan antajalle kuin saajallekin. Tänä jouluna esimerkiksi Fazerin konvehtirasiat R-lahjakoodina ovat sujahtaneet moneen pukinkonttiin. 

Aineettomien lahjojen suosio on kasvussa, eikä kuusen alle haluta muutenkaan enää röykkiöittäin lahjoja. Hyvän mielen lisäksi on kuitenkin mukavaa saada jotain konkreettista, mutta sellaista, josta oikeasti pitää. Lahjakorttien suosio onkin kasvussa niin jouluna kuin valmistujaislahjana tai muistamisenakin. Lahjan antaja taas antaa itselleen aikaa, kun lahjan voi hankkia kätevästi kioskilta ilman tavaratalojen ruuhkia. Sähköisen lahjan yksi etu on siinä, että sen saa samalla hetkellä perille, jos lahjojen hankinta on jäänyt viimehetkeen. 

– Olemme R-kioskilla panostaneet nopeaan ja helppoon lahjaksi ostamiseen. Ihmisillä tuntuu nykyään olevan jo tavaroita riittämiin, joten erilaiset lahjakortit ovat viime vuosina nousseet lahjatoivelistalla yhä arvostetummaksi. Olemme myös R-kioskilla laajentaneet lahjakorttivalikoimaa, josta löytyy vaihtoehtoja esimerkiksi muotiin eli kortteja liikkeisiin tai nettiostoksiin, elämyksiä ja tapahtumista suoratoistoelokuviin ja pelaamiseen. Tänä jouluna esimerkiksi muodin lahjakortit – kuten Zalando – ovat olleet suosittuja, kertoo R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen. 

Ärrällä on myös pantu merkille, että sähköisiä lahjoja on annettu aikaisempaa enemmän. Niitä menee kaupaksi vielä jouluviikolla, kun muistaminen pitää saada kätevästi toimitettua ilman näkemistä. 

– Jos ystävää tai läheistä ei pääse tapaamaan kasvotusten, voi lähettää sähköisen verkkolahjan r-lahja.fi-verkkopalvelun kautta. Siinä lahjan saaja saa lahjakoodin, jota vastaan voi noutaa muistamisen miltä tahansa R-kioskilta. Korona-aikana myös yritykset ovat löytäneet palvelun ja muistaneet R-lahjalla henkilökuntaansa tai asiakkaitaan esimerkiksi hankkimalla pullakahvit etätapaamisia varten tai joululahjat etätyöntekijöille, toteaa Rissanen. 

Sähköinen verkkolahja toimii ympäri vuoden. Eikä aina tarvitse olla kyse juhlasta, vaan muistaminen on iloinen yllätys ihan arkenakin. Liikkumaan voi tsempata urheilutuotteilla, arkeen saa draamaa suoratoistopalvelun kuukausimaksulla, kotimaisten palvelujen elämyksillä tai lomamatkaa voi avustaa matkatoimiston lahjakortilla.  

Jos pelkkä lahjakortti tuntuu vaisulta, saa lahjaan hyvää mieltä saajalle sopivalla onnittelu- tai kiitoskortilla tai liittämällä pakettiin suklaalevyn, konvehteja tai vaikka pähkinöitä. Täyteen leimattu kahvipassikin lämmittää talven viimassa. 

Lisätietoja: 

R-kioskin viestintä: viestinta@r-kioski.fi, puh. +358 20 5544 128 

R-kioski on yrittäjävetoinen convenience-ketju, joka tarjoaa asiakkailleen syötävää ja juotavaa sekä tärkeitä jokapäiväisiä tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti silloin ja sieltä mistä asiakas niitä haluaa. Ärrällä henkilökohtainen palvelu ja hyvä hinta-laatusuhde ylittää asiakkaan odotukset. R-kioski – nopeaa ja mukavaa on asiointi. R-kioski on osa REITAN-yhtiöön kuuluvaa REITAN CONVENIENCE -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 480 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.  

REITAN CONVENIENCE -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa, Latviassa ja Liettuassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, YX 7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, Caffeine Roasters -kahvilat Latviassa, Virossa, Liettuassa, Norjassa ja Tanskassa sekä Northland-kahvilat Norjassa. REITAN CONVENIENCE on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2020 REITAN CONVENIENCEN liikevaihto oli 1,5 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli n. 2 000. Vuonna 2020 REITANIN liikevaihto oli 10,3 miljardia euroa ja henkilökuntaa sillä oli 39 400.