Lehdistötiedote 22.3.2023

Kahvi maidolla on monen suomalaisen valinta, ja nyt jo 25 prosenttia R-kioskin kahvipisteen asiakkaista lorauttaa kahviinsa kaurajuomaa maidon tai kerman sijaan. Ärrällä onkin huomattu, että kaurajuoman suosio on kasvanut tasaisesti parin viime vuoden aikana koko maassa. Nyt Ärrän kaurajuoma on suomalaista Elovena-kaurajuomaa. 

R-kioski on Suomen suurin aamupalaketju, ja R-kahvia juodaan lähes 10 miljoonaa kuppia vuodessa. R-kioskin tilastojen mukaan jo 25 prosenttia kahviaseman asiakkaista valitsee kahviinsa kaurajuomaa maidon tai kerman sijaan.   

– Kaurajuomaa on ollut Ärrän kahvipisteillä jo vuosien ajan. Nyt sen menekki on vakaata läpi Suomen ja suosio kasvaa koko ajan. Kasvipohjainen juoma on suosituinta suurimpien kaupunkien kioskeilla, mutta menekkiä on pienemmilläkin paikkakunnilla. Eniten sitä menee Otaniemessä Aalto-yliopiston yhteydessä olevassa kioskissa, kertoo R-kioskin valikoimapäällikkö Linda Heikkilä.  

Kotimainen Elovena-kaurajuoma käyttöön 

R-kioskilla ollaan iloisia uudesta yhteistyöstä kotimaisen kaurajuomavalmistajan kanssa. Näin raaka-aineen kasvatus ja tuotanto työllistävät kotimaassa. Elovena-kaurajuoma valmistetaan Raisiossa.  

– On hienoa tiivistää yhteistyötä R-kioskin kanssa ja päästä tarjoamaan Elovena Kaurajuomaa kahviin entistä useammalle suomalaiselle kahvinystävälle. Elovena on arvostettu kaurabrändi ja sen laatuun ja makuun luotetaan. Maun ja laadun lisäksi meille on tärkeää edistää tuotteidemme vastuullisuutta. Elovena-juomat valmistetaan hiilineutraalia energiaa käyttävällä tehtaallamme Raisiossa, ja raaka-aineena on suomalainen gluteeniton kaura, kertoo Elovenan brändipäällikkö Meri Mattila.   

Kaurajuoma lisää R-kioskin kahvin ekologisuutta entisestään. Kuppiin kaadettu kahvi on vastuulliseksi varmennettua sertifioitua kahvia, ja kuppi on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista ja kasvipohjaisista raaka-aineista. Myös kansi on täysin kierrätettävä kuitukansi, ja lusikkana toimii puinen sekoitustikku.   

– Ärrä on matalan kynnyksen paikka kokeilla kaurajuomaa kahvissa. Ei tarvitse heti ostaa koko purkkia kotiin, vaan makua voi testata kioskilla. Jatkossa voi näin ollen käyttää kotonakin maidon sijaan kahvissa kaurajuomaa, miettii Heikkilä.  

Nuoret aikuiset valitsevat kaurajuoman 

Jyväskylässä sairaala Novan R-kioskilla kaurajuomaa käytetään paljon, ja sen suosio on jopa kasvanut viime aikoina. R-kauppias Jutta Peltonen laskee, että kaurajuomaa menisi vain 25 prosenttia vähemmän kuin tavallista maitoa. Kermaa kahviinsa lorauttaa enää aika harva.   

– Eniten kaurajuomaa käyttävät nuoret aikuiset ja ehkä naiset enemmän kuin miehet, mutta huomattavia eroja ei ole. Asiakkaat ovat pitäneet erityisenä plussana, että kaurajuoma vaihtui kotimaiseen Elovenaan. Itsekin käytin aikaisemmin vain ulkomaista kaurajuomaa, mutta nyt olen huomannut, että Elovena on vähintäänkin yhtä hyvää, vakuuttaa Peltonen.  

Lisätietoja:     

viestinta@r-kioski.fi, puh. +358 20 5544 094   

R-kioski on osa Reitan Convenience -yhtiötä, johon kuuluvat myös Narvesen Norjassa, Latviassa ja Liettuassa, Pressbyrån Ruotsissa, PBX Ruotsissa, 7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, YX 7-Eleven Norjassa, R-Kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, Northland Norjassa ja Caffeine Virossa, Latviassa, Liettuassa, Norjassa ja Tanskassa. Reitan Convenience mahdollistaa menestyksekkään toiminnan 12 000 ihmiselle 7 markkina-alueella – ajaen muutosta kohti tulevaisuuden conveniencekauppaa. Palvelemme asiakkaita noin 2 000 myymälässä Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla noin miljoonalla päivittäisellä transaktiolla.