Lehdistötiedote 27.3.2019.

R-kioskeilla tiedetään, että kupillisella kahvia voi juhlistaa kaikki elämän tärkeät tapahtumat. Esimerkiksi vaalikahvi on kiinteä osa äänestyskulttuuriamme. R-kioskin vaalikahvikupeilla halutaankin innostaa äänestämään eduskuntavaaleissa.

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on juhlistamisen arvoinen asia. Tätä oikeutta toteutetaan nyt huhtikuussa eduskuntavaaleissa 38:nnen kerran. Meillä on hörpätty vaalikahvit perinteisesti äänestämisen jälkeen. Vaalikahvissa on samaa juhlallisuutta ja turvallisuutta kuin kirkkokahveissa.

– Haluamme pitää yllä perinteitä. Meillä on Suomessa todella hienoa tapaa juhlistaa tärkeitä tapahtumia kupillisella kahvia ja miksei kahdellakin. Ennakkoon äänestäminen on pidentänyt vaalikahvittelun aikaa, joten R-kioskeillakin kahvia on tarjottu vaalikupeista jo maanantaista alkaen, kertoo markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin R-kioskilta.

Nykyään vaalikahvit juodaan monta kertaa ja jo ennen äänestystä. R-kioskilla on mahdollisuus kahvia nauttiessa vielä miettiä, mitkä ovat omasta mielestä tärkeimmät vaalien teemat. Vaalikupin teksti ehdottaa esimerkiksi terveydenhuoltoa, ilmastoa tai työllisyyttä. Ja tietysti se oman ehdokkaan numerokin on hyvä muistaa.

Vaalikahvit R-kioskilla 25.3-14.4.2019. Kampanjahinta on tarjolla opiskelijoille, varusmiehille ja eläkeläisille. Vaali-iltanakin voi tulosta jännittää kahvin voimalla, koska osa R-kioskeista on auki vielä äänestyspaikkojen sulkeuduttua.

 

Lisätiedot:

viestintäsuunnittelija Anna Eriksson, R-kioski Oy, p. 020 554 4128,

s-posti: anna.eriksson(at)r-kioski.fi

markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin, R-kioski Oy, p. 020 554 4205,

s-posti: ann-charlotte.schalin(at)r-kioski.fi

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 560 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, sekä uusimpana hankintana Baltian maissa toimiva Caffeine Roasters -kahvilaketju. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2017 Reitan Conveniencen liikevaihto oli 1,63 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli 2 300. Vuonna 2017 Reitan Groupin liikevaihto oli 10,7 miljardia euroa ja henkilökuntaa sillä oli 37 000.