Lehdistötiedote 21.2.2020.

Hämäläiset R-kioskin asiakkaat saavat nauttia äidin ja tyttären toimivasta yhteistyöstä Oitin ja Järvelän Ärrillä. Lähes parinkymmenen vuoden kokemus kioskityöstä ja vuosien kokemus yrittäjyydestä on hitsannut perheen yhteistyön saumattomaksi.

Vuoden 2019 R-kauppiaaksi valittu Katja Huhtimo toteaa yhtiökumppanuuden toimivan äidin Eeva Huhtimon kanssa hienosti ja ilman ristiriitoja. E ja K Huhtimo Oy pyörittää R-kioskeja Oitissa ja Järvelässä.

– Olemme molemmat yrittäjähenkisiä. Saamme yhteistyön toimimaan, koska ajattelemme samalla tavalla, vaikka molemmilla on oma roolinsa kokonaisuudessa. Äiti on sellainen tiukka talousihminen, joka vastaa esimerkiksi laskutuksesta ja minä taas mietin enemmän sitä, miten asiat kioskissa saa sujumaan parhaiten. Täydennämme toisiamme, Katja Huhtimo kertoo.

Äiti Eeva aloitti myyjänä R-kioskissa lähes 20 vuotta sitten ja on ollut R-kauppiaanakin jo kuusi vuotta. Katja oli jo ollut kesätöissä Ärrällä, mutta hevoset ja tallielämä kiinnostivat jopa ammattina. Äidin suosittelusta tallihaaveet vaihtuivat merkonomiopintoihin ja myyjän töihin R-kioskilla. Kun Oitin R-kioskissa tuli kauppiaan paikka avoimeksi, oli sopiva hetki laajentaa yritys äidin ja tyttären yhteiseksi.

Vaikka molemmilla on oma nimikkokioskinsa, piipahtavat he säännöllisesti myös toistensa myyntipaikoissa. Juttelun ohessa he katsovat kioskeja ”asiakkaan silmin”, jotta toimivuutta voi entisestään parantaa. Molemmat ottavat mielellään vinkkejä vastaan. Nyt molemmissa kioskeissa on panostettu voimakkaasti esimerkiksi mukaan otettavaan ruokatarjontaan ja onnistuttu siinä myös hyvin.

Olennainen osa menestystä on toimiva tiimi. Oitin Ärrällä kaikilla on yhteinen tavoite, ja yhdessä tekemisen henki on voimakas. Hyvä R-kauppias tukee työntekijöidensä vahvuuksia ja luottaa heihin. Tämä kaikki näkyy suoraan asiakaspalvelussa ja asiakastyytyväisyydessä.

Koko perhe mukana

Perheyrityksessä työasioista puhutaan myös vapaa-ajalla, eikä se Katja Huhtimon mielestä ole ollenkaan huono asia.

– Työjuttuja on hyvä purkaa yhdessä. On hienoa, kun äidille voi aina kertoa kaiken. Meillä on hyvä äiti-tytärsuhde.

Vaikka tehokaksikko pyörittää yritystä, ovat muut läheiset vahvasti toiminnassa mukana. Katjan veljenpojat auttavat molemmilla kioskeilla ja isä kutsutaan paikalle, kun tarvitaan lampun vaihtoa tai muuta korjausapua. Katja-täti ennustaa, että kummipojasta tulee perheen kolmannen polven R-kauppias.

– Meille yrittäjyys on luonnollinen valinta. Tykkäämme molemmat tästä työstä. Kioskimme ja asiakkaamme ovat aivan ihania, vuoden R-kauppiaaksi valittu Katja Huhtimo kertoo.

Luontevasta yrittäjäasenteesta kertoo myös se, että äiti Eeva Huhtimo on vuoden 2013 R-kauppias. Molemmissa kioskeissa myynti on saatu hyvään kasvuun, ja laaja tuotevalikoima ja monipuoliset palvelut ovat saaneet myös asiakkailta kiitosta.

Ihana maalaiskioski

Katja Huhtimo kuvailee Oitin R-kioskia ihanaksi maalaiskioskiksi, jonne tuoreen pullan tuoksu kutsuu asiakkaat kahville. Oitin R-kioski on remontoitu toimivaksi kokonaisuudeksi, jossa on tilaa kahvitella ja seurustella. Kanta-asiakkaat ovat tulleet Huhtimolle tutuiksi, koska osa käy kioskilla joka päivä. Ostosten lomassa vaihdellaan kuulumisia.

– Meillä on parikin porukkaa, jotka kahvittelevat lähes joka päivä. Asiakkaat kertovat tulevista matkoistaankin meille, ettemme sitten turhaan huolestu, jos porukasta joku puuttuu.

 

Katjan vinkit toimivaan yrittäjyyteen:

– Ole avoin ja kuuntele muiden mielipiteitä.

– Jaa yhtiökumppanin kanssa työt, ilot ja surut.

– Löydä työntekijöiden vahvuudet ja hyödynnä osaaminen.

– Tartu rohkeasti haasteisiin, äläkä pelkää muutosta.

– Tee yhteistyötä muiden R-kauppiaiden kanssa.

 

Lisätietoja:

viestintäsuunnittelija Anna Eriksson, R-kioski Oy, p. 020 554 4128,

s-posti: anna.eriksson(at)r-kioski.fi

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 540 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, sekä uusimpana hankintana Baltian maissa toimiva Caffeine Roasters -kahvilaketju. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2018 Reitan Conveniencen liikevaihto oli 1,67 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli 2 200. Vuonna 2018 Reitan Groupin liikevaihto oli 9,7 miljardia euroa ja henkilökuntaa sillä oli 37 700.