Lehdistötiedote 27.4.2022

Tänään Porin torilla aukeaa uudenlainen R-kioski, joka vie kaupungin kioski- ja kahvilakulttuurin uudelle tasolle. Vieretysten sijaitsevat R-kioski ja Hesburger tukevat toisiaan tarjonnallaan, eivätkä kilpaile keskenään toteaa R-kauppias Monika Wesslin.

Asiakkaat ovat jo pitkään odottaneet, koska uuteen Ärrään pääse asioimaan. Monika Wesslin kertoo, että aikataulua on kysytty asioidessa ja jopa käyty huhuilemassa kioskin ovelta. Näyttävä ja valoisa rakennus kutsuu asioimaan. Tori on tuttu paikka Ärrän asiakkaille, koska kioski on kulmilla ollut jo kymmeniä vuosia eli lähes aina. Wesslin on vetänyt torin R-kioskia vuoden ajan. Hän on R-kauppiaana myös Yrjönkadun Ärrällä ja Eteläpuiston kioskilla.

– Uusi kioski eroaa paljon vanhasta torin kioskista ja myös Yrjönkadun R-kioskista. Tämä on ällistyttävän hieno. Meillä on todella runsas valikoima kaikkea syötävää ja herkutteluun sopivaa. R-kioski on Suomen suurin kahvilaketju ja täällä tämä toteutuu nyt hienosti, kun sisätilojen asiakaspaikkojen lisäksi meillä on iso aurinkoinen terassi, Wesslin sanoo ja jatkaa:

– Meillä yhdistyy hyvin R-kioskin nopea ja mukava asiointi esimerkiksi uusien itsepalvelukassojen avulla. Toisaalta uusissa avarissa tiloissa voi nauttia kiireettä kahvia ja pullaa tai lämmintä ruokaa, välipaloja ja aamupalaa. Kesää ajatellen olemme panostaneet myös jäätelövalikoimaan, Wesslin toteaa ja muistuttaa, että kaikki leivät ovat kioskissa itsetehtyjä.

Torin läntiselle sivustalle on vuoden sisällä noussut moderni ja tyylikäs liikerakennus, toripaviljonki, jonka toisessa päässä on Hesburger ja toisessa R-kioski. Yritysten tarjonta menee osittain päällekkäin, mutta Wesslinin mukaan yritykset toimivat yhteistyössä ja liiketoiminnat tukevat toisiaan.

– Olemme toteuttaneet projektia hyvässä ja syvässä yhteistyössä. Haluamme tarjota asiakkaille kokonaisuuden, jonka osaset tukevat toisiaan. Yhteistyössä voimme luoda asiakkaille kokonaisuuden, jolla voimme palvella torilla liikkuvia mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti kellonajasta riippumatta. Me avaamme jo kello kuudelta aamulla eli sopivaan aamukahvi- ja aamupala-aikaan, Wesslin miettii.

Torin Ärrällä työskentelee tuttu porukka torin vanhasta kioskista. Wesslinin lisäksi kioski työllistää neljä henkilöä. Eteläpuiston R-kioski suljetaan toukokuun alkupuolella keskustan kioskiverkoston uudistamisen yhteydessä.

Wesslin kertoo pitävänsä työstään R-kauppiaana. Ihanat asiakkaat ovat kaiken perustana. Wesslinin tavoitteena on luoda kioskiin ”olemme yhtä perhettä” -tunnelman eli kioskiin saa tulla juttelemaan ja tapaamaan muita ihmisiä.

– R-kauppiaana tunnen, että meillä on myös koko R-kioskissa hyvä yhteishenki. Me kauppiaat olemme keskenämme yhteydessä ja saamme apua pohdintoihin. En olisi uskaltanut ryhtyä itse esimerkiksi kahvilanpitäjäksi, mutta R-kioskiketjun valmis konsepti ja ketjun tuki ovat auttaneet yrittäjyydessä, Wesslin miettii.

Wesslin aloitti Ärräuransa vuonna 2018 kesätöissä ensin Eurassa ja sitten Harjavallassa. R-kauppiaana hän on ollut pari vuotta.

Lisätietoja:

viestinta@r-kioski.fi, puh. +358 20 5544 128

R-kioski on yrittäjävetoinen convenience-ketju, joka tarjoaa asiakkailleen syötävää ja juotavaa sekä tärkeitä jokapäiväisiä tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti silloin ja sieltä mistä asiakas niitä haluaa. Ärrällä henkilökohtainen palvelu ja hyvä hinta-laatusuhde ylittää asiakkaan odotukset. R-kioski – nopeaa ja mukavaa on asiointi. R-kioski on osa REITAN-yhtiöön kuuluvaa REITAN CONVENIENCE -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 480 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %. 

REITAN CONVENIENCE -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa, Latviassa ja Liettuassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, YX 7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, Caffeine Roasters -kahvilat Latviassa, Virossa, Liettuassa, Norjassa ja Tanskassa sekä Northland-kahvilat Norjassa. REITAN CONVENIENCE on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2020 REITAN CONVENIENCEN liikevaihto oli 1,5 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli n. 2 000. Vuonna 2020 REITANIN liikevaihto oli 10,3 miljardia euroa ja henkilökuntaa sillä oli 39400.