Lehdistötiedote 30.3.2020.

Woltin käyttäjät Helsingissä voivat tilata R-kioskin suosituimpia tuotteita kotiinkuljetuksella kolmen kuukauden ajan. Pilotissa on mukana Kauppakeskus Kampin sekä Siltasaarenkadun R-kioskit. Valikoimasta löytyy esimerkiksi hodareita, leipiä, makeisia, jäätelöitä ja snacks-tuotteita.

Suomalainen teknologiayritys Wolt ja R-kioski käynnistävät yhteisen pilotin tuodakseen helpotusta asiakkaidensa arkeen. Yhteistyössä on alkuun mukana Kauppakeskus Kampin sekä Siltasaarenkadun R-kioskit. Kolme kuukautta kestävän kokeilun aikana asiakkaat voivat tilata Woltin kautta erilaisia R-kioskin valikoimaan kuuluvia tuotteita, esimerkiksi hodareita, makeisia, sipsejä ja jäätelöä. R-kioskien toimitusalue kattaa Kamppia ympäröivät asuinalueet mukaan lukien Meilahden, Pasilan, Katajanokan, Kalasataman ja Jätkäsaaren. Riippuen siitä, miten asiakkaat ottavat pilottiprojektin vastaan, yritykset voivat jatkaa ja laajentaa yhteistyötään myös tulevaisuudessa.

Yhteistyö Woltin kanssa avaa R-kioskille mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita sekä palvella nykyisiä asiakkaita entistä kattavammin nopean kotiinkuljetuksen avulla.

“Olemme R-kioskilla satsanneet voimakkaasti mukaan otettavaan ruokaan ja yhteistyömme Woltin kanssa on erinomainen jatkumo tästä. R-kioski yrittäjät ympäri maan palvelevat asiakkaita joka päivä tässäkin vallitsevassa tilanteessa. Etsimme jatkuvasti toimenpiteitä, joilla voimme tukea kauppiaidemme liiketoimintaa ja asiakkaidemme arkea, ja kyseinen yhteistyö on esimerkillinen osoitus tästä. R-kioskin tehtävä on helpottaa asiakkaan arkea ja piristää päivää – nyt kuten aina ennenkin”, sanoo R-kioskin myymäläkonseptipäällikkö ja projektista vastaava Hanna Lankinen.

20 maahan ja yli 70 kaupunkiin laajentunut Wolt toivoo oppivansa pilotin kautta lisää siitä, kuinka sen logistinen osaaminen ja teknologia soveltuvat vähittäiskaupan tarpeisiin.

“Olemme todella iloisia, että pääsemme aloittamaan yhteistyön R-kioskin kanssa. Jokapäiväisen elämän helpottaminen Woltin kaltaisten kuljetusalustojen avulla on erityisen tärkeää juuri nyt, ja siksi on hienoa saada myös R-kioski mukaan palveluun”, sanoo Woltin Suomen maajohtaja Henrik Pankakoski. “Toimitamme tällä hetkellä turvallisuussyistä kaikki tilaukset ilman kontaktia siten, että lähetti jättää tilauksen asiakkaan ovelle.”

Ärrän henkilökunta huolehtii puhtaudesta pesemällä kädet useasti lämpimällä vedellä ja saippualla, myös käsidesi on henkilökunnalla käytössä. Usein käytettäviä kohteita, kuten maksupäätteitä, kahvilaitteiden kahvoja ja paistotuotteiden pihtejä, puhdistetaan jatkuvasti. Kioskilla valmistettavat syötävät tuotteet käsitellään aina hygieenisesti kertakäyttöhanskat kädessä.

 

Wolt on suomalainen vuonna 2014 perustettu teknologiayritys, joka välittää ravintolaruokaa omalla verkkoalustallaan 20 maassa ja 70 kaupungissa. Woltin mobiilisovelluksella tai verkkosivuilla asiakkaat voivat tilata ruokaa alustan kumppaniravintoloista ja joko noutaa ruoan itse tai saada sen kotiinkuljetettuna. Woltilla on noin 800 työntekijää, 10 000 ravintolakumppania, 20 000 lähettikumppania ja 4,5 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Yrityksen toimitusjohtaja on Miki Kuusi. Wolt on kerännyt 150 miljoonaa euroa rahoitusta sijoittajilta, joihin lukeutuvat muun muassa ICONIQ Capital, Highland Europe, 83North, EQT Ventures, Inventure, Lifeline Ventures, Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen sekä entinen Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 500 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %. Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, sekä uusimpana hankintana Baltian maissa toimiva Caffeine Roasters -kahvilaketju. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2018 Reitan Conveniencen liikevaihto oli 1,67 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli 2 200. Vuonna 2018 Reitan Groupin liikevaihto oli 9,7 miljardia euroa ja henkilökuntaa sillä oli 37 700.

 

Lisätiedot:

Henrik Pankakoski, p. 044 477 7498

henrik.pankakoski@wolt.com

Anna Eriksson, R-kioski Oy, viestintäsuunnittelija, p. 020 554 4128,

s-posti: anna.eriksson(at)r-kioski.fi