Lehdistötiedote 6.3.2018.

R-kioski käynnistää maaliskuussa uuden yhteiskuntavastuuohjelmansa, jossa tuki kohdistetaan asiakkaiden ja paikallisten R-kauppiaiden valitsemiin lähiyhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin. Paikallinen urheiluseura voi saada esimerkiksi jalkapallokenttänsä kunnostettua tai paikalliset vähävaraiset perheet kaipaamaansa tukea.

R-kioskin uudessa yhteiskuntavastuuohjelmassa paikallinen R-kauppias valitsee asiakkailtaan saamiensa ehdotusten joukosta itselleen ja lähiyhteisölle tärkeän kohteen, johon varat lahjoitetaan. Joka toinen kuukausi kahdeksan kioskia saa 1 000 euroa valitsemalleen kohteelleen. Vuoden 2018 aikana lahjoitetaan siis vähintään 40 000 euroa.

– R-kauppiaat ovat aina olleet tunnettuja kasvoja lähiseudullaan, ja R-kioskit ovat paikallisesti tärkeitä kohtaamispaikkoja. Uudella ohjelmallamme haluamme tukea lähiyhteisöjen elinvoimaisuutta. Varojen lisäksi tarkoituksenamme on nostaa myös paikallisia hankkeita esiin, R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen kertoo.

Asiakkaat pääsevät osallistumaan, sillä jokaisesta valtakunnallisesti R-kioskeilla myydystä hodarista ohjataan 5 senttiä lyhentämättömänä ohjelmaan. Ensimmäiset lahjoitukset paikallisille kohteille tehdään toukokuussa. Mukana on kioskeja niin pääkaupunkiseudulta kuin länsirannikolta ja Itä-Suomestakin.

– Ohjelma on saanut R-kauppiailta todella positiivisen vastaanoton ja mukana on jo 125 kauppiasta eri puolilta Suomea. Paikallisavun saajiksi on ehdolla niin lasten ja nuorten liikkumista tukevia hankkeita kuin vanhusten ja eläinten auttamistakin, Rissanen kertoo.

Ärrä tekee hyvää -ohjelmaan voi tutustua osoitteessa: www.r-kioski.fi/tekeehyvaa.

Lisätietoja:

Anna Hakamäki, viestintä
p. 020 5544 128, p. 050 462 2026
s-posti: anna.hakamaki(at)r-kioski.fi

Teemu Rissanen, toimitusjohtaja
p. 020 554 4035
s-posti: teemu.rissanen(at)r-kioski.fi

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallisesti 560 myymälää. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2016 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,76 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 300. Vuonna 2016 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,8 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 38 000.