Lehdistötiedote 18.6.2019.

Maailman johtava kuplavesivalmistaja SodaStream laajentaa jakeluverkostoaan Suomessa. SodaStream ja R-kioski ovat allekirjoittaneet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä SodaStream-hiilidioksidisylintereitä voi juhannusviikosta alkaen ostaa ja vaihtaa R-kioskin yli 500 myymälässä maanlaajuisesti.

”Tämä on upea mahdollisuus SodaStreamille, sillä pitkä yhteistyösopimus ja mahtava lanseerauskampanja R-kioskin kanssa takaavat todella laajan näkyvyyden ympäri maan”, myhäilee SodaStream Suomen myyntijohtaja Teemu Jutila.

R-kioski halusi kumppanikseen maailman tunnetuimman kuplavesibrändin, jonka alkuperäiset hiilidioksidisylinterit ovat laadukkaita ja turvallisia. SodaStream on hiilidioksidikaasujen markkinajohtaja Suomessa.

”Olemme todella innoissamme yhteistyöstä SodaStreamin kanssa. Uskomme, että myös asiakkaamme ovat tyytyväisiä helpottaessamme heidän arkeaan. Laajan kioskiketjumme ansiosta SodaStream-hiilioksidisylintereiden osto ja vaihto sujuu jatkossa entistä sujuvammin”, toteaa R-kioskin kategoriapäällikkö Harri Saalasti.

SodaStream on vahvassa myötätuulessa Suomessa, sillä hiilihapotuslaitteiden myynti kasvoi vuonna 2018 16 prosenttia ja juomapullojen myynti 24 prosenttia edellisestä vuodesta.

”Uskon, että sopimus R-kioskin kanssa vauhdittaa tuntuvasti SodaStreamin hiilidioksidisylintereiden ja juomapullojen myyntiä Suomessa. Se, että sylintereitä on nyt yhä helpommin saatavilla, heijastuu varmasti myönteisesti myös laitemyyntiin”, Jutila sanoo.

SodaStream-hiilihapotuslaitteella voi valmistaa kuplavettä ja virvoitusjuomia kotona hanavedestä.

”SodaStreamin mahdollisuudet kasvuun ovat Suomen markkinoilla loistavat, vaikka levinneisyys on jo nyt maailman vahvimpia”, Jutila luottaa.

Lisätietoja:

SodaStream Suomi, myyntijohtaja Teemu Jutila,

+350 40 758 6004 tai teemu.jutila@sodastream.fi

R-kioski on osa Reitan Convenience -yhtiötä, johon kuuluvat Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa, Lietuvos Spauda Liettuassa, sekä Baltian maissa toimiva Caffeine Roasters -kahvilaketju. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2018 Reitan Conveniencen liikevaihto oli 1,67 miljardia euroa ja myymälöiden lukumäärä oli 2 200.

SodaStream, osana PepsiCoa, on maailman johtava kuplavesivalmistaja, joka markkinoi hiilihapotuslaitteita, hiilidioksidia sekä virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja virvoitusjuoma- ja makuvesitiivisteitä. SodaStream tarjoaa kuluttajille ympäristöystävällisen vaihtoehdon hiilihapollisten juomien valmistamiseen tavallisesta hanavedestä kotona. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja. Suomessa SodaStreamilla on noin 1200 jälleenmyyjää.