Lehdistötiedote 19.2.2018.

R-kioski kasvattaa arkea helpottavien palveluiden tarjontaansa. Asiakaspalautteiden pohjalta kehitetyssä R Drop Point -palvelussa tavarat vaihtavat käyttäjää helposti silloinkin, kun aikataulut eivät kohtaa. Samalla uudistuu myös R-kioskin avainpalvelu, jonka kautta voi lähettää avaimen turvallisesti kioskilta toiselle.

Jakamistalous ja kierrättäminen ovat nyt päivän sanoja. R-kioski haluaa omalta osaltaan mahdollistaa niin ympäristöä kuin ihmisten kukkaroa säästäviä toimintatapoja.

− Nykyisin kuluttajat suosivat Facebook- ja nettikirppiksiä, joissa tavarat vaihtavat omistajaa yksityishenkilöiden kesken. Lisäksi kulutuskäyttäytymisessä on tapahtumassa kulttuurinen muutos pysyvän omistajuuden arvostamisesta kohti joustavaa palvelujen ostamista. Ihmiset eivät enää välttämättä halua ostaa tavaroita omaksi, vaan esimerkiksi porakoneen voi lainata. R Drop Point on turvallinen palvelu, jota on helppo käyttää silloin, kun tapaamisen sopiminen osoittautuu hankalaksi, kertoo R-kioskin palveluiden kategoriapäällikkö Sanna Toijonen.

R-kioskit ympäri Suomen tarjoavat turvallisen säilytys- ja luovutuspaikan tavaroiden vaihdolle. R Drop Point -palvelu on käytettävissä 19. helmikuuta alkaen.

− Haluamme säästää asiakkailtamme aikaa ja vaivaa. Palvelu on kehitetty asiakkaidemme toiveiden perusteella.

R Drop Point-palvelu on tarkoitettu pienten, alle viisi kiloisten tavaroiden vaihtoon. Tavaroita otetaan vastaan kioskin tilojen puitteissa. Vastaanottaja saa tekstiviestillä tiedon, kun tavaran voi noutaa. Palvelun hinta on asiakkaalle 3 euroa.

Avaimet turvallisesti kädestä toiseen

R-avainpalvelun ansiosta asiakkaat ovat voineet jättää avaimensa säilytykseen R-kioskille. Nyt avaimet kulkevat turvallisesti myös kioskien välillä. Kuten R Drop Point-palvelussa, asiakas saa tiedon tekstiviestillä, kun hän voi noutaa avaimensa.

− Sukulaisten ja ystävien välisen avainten vaihdon lisäksi R-avainpalvelua voi hyödyntää esimerkiksi Airbnb-asunnon tai mökin vuokraukseen, Toijonen vinkkaa.

R-avainpalvelun palvelun hinta on 5 euroa ilman avaimen kuljetusta ja 7,90 euroa kuljetuksen kanssa.

R-kioskit toimivat myös pienten pakettien lähetys- ja noutopaikkana.

− Ärräpaketti-palvelussa lähetykset kulkevat kätevästi Ärrältä toiselle. Palvelun ovat löytäneet etenkin innokkaat kirppisten käyttäjät. Kauttamme kulkeekin satoja tuhansia Ärräpaketteja vuosittain.

R Drop Point, R-avainpalvelu ja Ärräpaketti toteutetaan yhteistyössä Matkahuollon kanssa.

Lisätiedot

Sanna Toijonen
kategoriapäällikkö, R-kioski Oy
sanna.toijonen@r-kioski.fi
puh. 0400 162 200

R-kioski on kannattava, kauppiasvetoinen kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallisesti 560 myymälää. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2016 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,76 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 300. Vuonna 2016 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,8 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 38 000.