Tiedote 2.2.2024

Rovaniemeläinen nuori yrittäjä Anton Wallo valittiin eilen Ärräpäivillä vuoden R-kauppiaaksi. Jyväskylän Paviljongissa järjestetty suurtapahtuma keräsi jälleen yhteen satoja ärräläisiä ja yhteistyökumppaneita.

Tapahtuma huipentui perinteiseen gaalaillalliseen, jossa julkistettiin Vuoden R-kauppias 2023. Nyt valinta osui rohkeaan ja myynninnälkäiseen rovaniemeläiseen nuoreen yrittäjään, Anton Walloon. Wallo yllättyi tunnustuksesta, vaikka hän sai viime vuodelta ylivoimaisesti parhaat konseptitulokset.

Aktiivinen R-kauppias Rovaniemeltä

Vuoden R-kauppiaan valinnan perusteluissa todetaan, että Wallo on parissa vuodessa ottanut hienosti haltuunsa R-kioskin konseptin ja sen mahdollisuudet, ja toimii yrittäjänä jo kahdessa kioskissa Rovaniemen keskustassa. Wallo aloitti R-kauppiaana alkuvuodesta 2022.

– Anton on nuori yrittäjä, jolla on vankka ymmärrys kioskikonseptin mahdollisuuksista ja vaikutuksista omaan vahvaan myynnin kasvuun ja tulokselliseen menestykseen, unohtamatta tärkeintä eli erinomaista asiakaspalvelua. Anton tarttuu henkilökuntansa kanssa rohkeasti haasteisiin ja kehittää toimintaansa tavoitteellisesti. Hän osoittaa myös kykyä arvioida, seurata ja analysoida omaa toimintaansa. Onnistuminen myynnillisesti, tuloksellisesti ja toiminnallisesti ei ole sattumaa vaan vahvaa ammattitaitoa, aluemyyntipäällikkö Tarja Mäki hehkutti palkitsemistilaisuudessa.

Wallo sai kiitosta myös siitä, että hän hyödyntää sosiaalista mediaa aktiivisesti kioskin tapahtumista kertomisessa.

Asiakkaiden arvostama kioskitiimi

Wallo antaa tunnustuksesta kiitosta oivalliselle tiimilleen, joka toteuttaa innostuneesti kampanjoita ja osallistuu aktiivisesti R-kioskin koulutuksiin ja valmennuksiin. Onnistuneesta yhteishengestä kertoo myös Koskikadun ja Pohjolankadun kioskien asiakkailta saatu palaute hyvästä palvelusta ja kioskien lämminhenkisyydestä.

Wallo toteaakin, että Rovaniemellä kioski on enemmän kuin ostospaikka, kioskille kokoonnutaan juttelemaan ja kahvittelemaan. Vakituisia asiakkaita on paljon.

– Olen aina halunnut olla yrittäjä ja R-kauppiaana oleminen sopii minulle hyvin. Minusta asiakkaat ovat tässä työssä parasta, Wallo kertoo.

Muut Ärräpäivillä palkitut

Ärräpäivillä on yli kymmenvuotinen historia, ja suosittu tapahtuma keräsi Jyväskylään kuusisataa osallistujaa ympäri Suomen. Tänä vuonna päivien teema oli ”Ylitä rajasi”, joka kannustaa kaikkia ärräläisiä ylittämään odotukset esimerkiksi asiakaspalvelussa. Joka vuosi järjestettävät Ärräpäivät ovat R-kauppiaille hyvä tilaisuus tavata toisiaan sekä vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia.

Ärräpäivillä Vuoden Tähtimyyjä -kilpailun voitti Simeon Turpeinen Torin R-kioskilta Turusta. Tähtimyyjä-tunnustus on palautettu vuosien jälkeen taas palkintorepertuaariin, ja jaettiin nyt ensimmäistä kertaa tauon jälkeen. Voittaja valikoitui karsintakilpailun kautta, johon osallistui 200 myyjää ja valtaosa R-kioskeista oli edustettuna.

Muissa kategorioissa Ärräpäivillä palkittiin muun muassa Erja Suominen ja Silpa Sundberg Turun keskustan Torin R-kioskista (Vuoden kahvimyyjä), Piia Pulkkanen Tampereen rautatieaseman R-kioskista (Vuoden makeismyyjä), Satu Halttunen Joensuun aseman R-kioskilta (Vuoden paistomyyjä), Jouni Minkkinen Triplan R-kioskilta Helsingistä (Vuoden virvoitusjuomamyyjä) ja Jani Hietanen Helsingin Kampin R-kioskilta (Vuoden ruokamyyjä).

 

Lisätietoja:  

viestinta@r-kioski.fi, puh. +358 20 5544 095