Tiedote 21.12.2023

R-kioski avasi uuden kioskin keskiviikkona 20. joulukuuta Järvenpään rautatieasemalle. Junalla ja bussilla matkustavat ovatkin jo kaivanneet asemalle palvelupistettä, josta saa niin matkaliput kuin mukaan otettavaa syötävää ja juotavaakin. Kioskia luotsaa Järvenpään keskustan kioskista tuttu kauppias Jukka Vuollo.

Rautatieaseman palvelupiste sulkeutui vuosi sitten syksyllä, ja siitä asti asemalle on kaivattu paikkaa, josta voisi lippujen lisäksi ostaa syötävää ja herkkuja. Jukka Vuollo kertoo, että heiltä on Yhteiskouluntien kioskissa jo monta kertaa kysytty, että eikö Ärrä sopisi hyvin asemalle.

R-kioskit sijoittuvatkin usein juuri asemille ja reiteille, joissa ihmiset liikkuvat. Aluepäällikkö Antti Toroska toteaa, että Järvenpään asema on vilkas alue, joten kauppapaikka kiinnosti R-kioskia.

– Haluamme uudella kioskilla myös vastata paikallisten asukkaiden toiveeseen, Toroska tiivistää.

– Kun aloimme keskustella mahdollisuudesta avata R-kioski asemalle, niin olin heti täysillä mukana. Päätökset tehtiin nopeasti ja kioskin suunnittelussa ja avaamisessa on toimittu vauhdilla, Vuollo kertoo innoissaan.

Evästä työmatkalaisille

Uuden kioskin palvelut on suunnattu juna- ja bussimatkustajille. Tarjolla on runsas valikoima syötävää ja juotavaa, aamupalakokonaisuuksia ja välipaloja. Vastaavasti töistä palaaville on tarjolla mukaan otettavia aterioita. Kioskilla on myös VR:n ja HSL:n lipunmyynti.

– Aseman R-kioski eroaa Yhteiskouluntien kioskista ruokaisammalla valikoimallaan. Aamupala on meillä vahvasti esillä. Haluamme tarjota mahdollisuuden napata syötävää mukaan, jos aamupala on jäänyt lähtökiireessä väliin. Kahvia on tarjolla kolmea erilaista ja kaakaoautomaattikin on tulossa. Meillä on myös turbouuni, joten paninit ja taquito-rullat saadaan paistettua juuri oikeanlaisiksi, Vuollo luettelee.

Asemalla on tehty remonttia uutta kioskia varten, ja ensi vuoden alussa lisätään vielä viimeinen silaus, kun valokyltit saadaan ripustettua kioskin ulkoseinään. Kioskin ovet avautuvat perinteisen asemarakennuksen odotusaulaan ja kioskin eteen tulee myös muutama pöytä asiakkaiden käyttöön. Kioskissa on muun muassa itsepalvelukassa, jotta asiointi sujuu tarvittaessa nopeasti myös ruuhkaisina aikoina.

– Avajaispäivänä jaoimme 500 kahvikuponkia, joilla saa ilmaisen Ärrä-kahvin 7. tammikuuta asti, Vuollo kertoo.

Laajat aukioloajat

Vuollo on tuttu järvenpääläisille, sillä hän on ollut aiemmin Ärrällä myyjänä ja nyt vajaan vuoden kauppiaana Yhteiskouluntiellä. Järvenpään lisäksi hän on kauppiaana Tuusulan Jokelan ja Hyrylän R-kioskeilla.

Aseman R-kioski aukeaa arkisin jo kello 5.30 ja on avoinna kello 20:een asti. Viikonloppuisin kioski on avoinna lauantaisin kello 8–20 ja sunnuntaisin 9–18. Aseman kioskilla tulee työskentelemään kolme henkilöä Vuollon lisäksi. Osa työntekijöistä siirtyy uuteen kioskiin muilta kioskeilta. Vuollo kertoo, että lisärekrytointejakin tarvitaan.

Lisätietoja:  

viestinta@r-kioski.fi, puh. +358 20 5544 095