Ihmiset

Ärrä välittää ihmisistä ja kannamme vastuuta sekä asiakkaistamme että työntekijöistämme. Pyrimme kehittämään toimintaamme vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa ja helpottamaan asiakkaiden arkea. Lisäksi kannustamme asiakkaitamme kestäviin valintoihin, tarjoamme terveellisiä tuotteita ja hyvinvointia edistäviä palveluita. Tarjoamme ihmisille mahdollisuuksia työllistyä yrittäjänä ja työllistää muita sekä turvallisen ja terveellisen työympäristön.

Ärrä tekee hyvää paikallisesti -ohjelma

Ärrä tekee hyvää paikallisesti -ohjelma on tärkeä osa
R-kioskin yhteiskuntavastuuta, sillä ohjelman kautta monet paikalliset seurat ja yhdistykset ovat saaneet apua toimintaansa. Ohjelman kautta lahjoitamme vuodessa 40 000 euroa paikallisille hyväntekeväisyyskohteille. Kolmen kuukauden välein kymmenen kioskia, jotka ovat parhaiten kehittäneet take away ruoan myyntiä, pääsevät lahjoittamaan valitsemalleen kohteelle 1000 euroa.

 

Esimerkiksi paikallinen urheiluseura voi saada jalkapallokenttänsä kunnostettua tai vähävaraiset perheet kaipaamaansa tukea.

Ärrä tekee hyvää urheilussa -ohjelma

Kaikki suomalaiset eivät pysty harrastamaan haluamaansa lajia täysipainoisesti johtuen kalliista kustannuksista. Myös suurin osa kilpa- ja jopa ammattiurheilijoista elää usein todella kurinalaisesti ja samalla tasapainoillen rahan riittävyyden sekä sitoutuneen harjoittelun ja oheistoimintojen välillä. R-kioskilla haluamme kantaa kortemme kekoon ja tuemme vuoden 2023 aikana 10 urheilijaa omassa lajissaan yhteensä 50 000 eurolla.

Tutustu valittuihin urheilijoihin!

R-kioski on lähellä ja helpottaa ihmisten elämää

R-kioskin tavoitteena on helpottaa asiakkaidensa arkea tuomalla tavarat ja palvelut sinne, missä ihmiset ovat ja liikkuvat. Kioski löytyy helposti niin tutun kotimatkan varrelta kuin vieraaltakin paikkakunnalta, asiointi on nopeaa ja palvelut monipuoliset. Pyrimme siihen, että kioskimme ovat joko kävelymatkan päässä tai saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Pidämme silmällä yhteiskunnallista kehitystä ja trendejä, jotta pystymme tarjoamaan tavaroita ja palveluja oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Toimintaamme vaikuttavat useat yhteiskunnalliset kehityssuunnat, jotka pyrimme ottamaan huomioon. Lanseerasimme esimerkiksi ”Lahjoita euro Ukrainaan” -kampanjan, ja yhdessä asiakkaidemme kanssa lahjoitettiin yhteensä 47 816 € Suomen Punaiselle Ristille.

Kaupungistuminen. Kun kaupungit kasvavat, työ- ja koulumatkat pitenevät ja ihmiset ovat entistä enemmän liikkeellä. Kioski on aina matkan varrella.

Ajan puute. Monilla on koko ajan kiire jonnekin työn, perheen ja harrastusten ristipaineessa. Nopea asiointi Ärrällä säästää aikaa muuhun. Myös tekniset ratkaisut, kuten itsepalvelukassat, lähi- ja mobiilimaksaminen, auttavat nopeuttamaan asiointia.

Turvallisuuden tarve. Vaikka Suomessa on turvallista elää, suomalaiset tuntevat olonsa turvattomammaksi kuin ennen. R-kioskien pitkien aukioloaikojen ansiosta illan pimetessäkin on paikka, jonne voi huoletta poiketa kahville bussia tai junaa odottaessa tai jonne voi sopia tapaamisen. Tällä tavoin olemme mukana pitämässä Suomen turvallisena.

Digitalisaatio. R-kioskilla on tärkeä täydentävä rooli digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Otamme käyttöön uusia teknisiä ratkaisuja, mutta samalla kannamme vastuuta myös niistä, joilla ei ole käytössään älypuhelinta tai verkkoyhteyttä. Ärrällä voi esimerkiksi nostaa rahaa ja maksaa laskuja. Pienellä paikkakunnalla R-kioski voikin olla ainoa paikka, johon laskut voi tuoda maksettaviksi. Kioski voi olla myös kylän ainoa kahvila ja kohtauspaikka.

Vastuu työntekijöistä ja taloudesta

Suomen n. 500 R-kioskia tarjoavat työtä ja toimeentuloa kautta maan. R-kioski on Suomen suurin franchising-ketju, joka haluaa kannustaa yrittäjyyteen, ja olemme ylpeitä roolistamme työnantajana. Työntekijä kehittyy kioskin monipuolisissa tehtävissä myynnin ammattilaiseksi, ja hänestä voi myös kasvaa kauppias. Aloitimme vuonna 2019 yrittäjyys- ja työllistämisohjelman, jonka tavoitteena on tarjota työmahdollisuuksia, madaltaa kynnystä aloittaa kauppiaana ja parantaa franchising-liiketoimintamallin mainetta.

Kaikkia Ärrällä työskenteleviä ohjaavat yhteiset arvot. Suvaitsevaisuus on R-kioskille tärkeä arvo ja tarjoammekin työllistymismahdollisuuksia myös maahanmuuttajataustaisille ihmisille. Meille on kunnia-asia tukea yrittäjiämme, ja annamme heille käyttöön parhaat mahdolliset työkalut, jotta he voivat menestyä. Yrityksen kaikki vastuullisuus rakentuu kuitenkin taloudellisen vastuullisuuden perustalle.

Voidakseen työllistää, edistää vastuullisia ympäristövalintoja ja tehdä hyvää paikallisesti R-kioskin tulee pysyä kannattavana ja kilpailukykyisenä. Kauppiaiden menestyksestä huolehtiminen on tärkeää, koska vain sitä kautta myös R-kioski yrityksenä voi menestyä ja kantaa taloudellisen vastuunsa. Taloudellinen vastuullisuus edistää myös työllistävyyttä. R-kioski varmistaa kauppiaiden tuloksen hyvän tuotevalikoiman, kilpailukykyisten hintojen, tehokkaiden kampanjoiden, näyttävien esillepanojen ja kauppiaiden sekä myyjien koulutuksen avulla. Tavoitteena on, että tukemme avulla kauppiaat voivat palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Kilpailukyvyn säilyttämisen edellytyksenä on myös liiketoiminnan jatkuva kehittäminen.