Ärrä tekee hyvää

Jokaisen Ärrävesi+ -veden myyntihinnasta lahjoitetaan 10 senttiä vaihtuviin kuluttajien valitsemiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Seuraavaksi kohteeksi etsimme lasten ja nuorten henkistä ja fyysistä hyvinvointia tukevaa kohdetta. Äänestys kohdetta alla!

Äänestys on päättynyt. Eniten ääniä saanut kohde julkaistaan pian!

Lastenklinikoiden Kummit ry

Lastenklinikoiden Kummit ry on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana.

Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Koko toimiaikanaan Lastenklinikoiden Kummit ry on tehnyt lahjoituksia n. 30 miljoonan euron edestä.

Lisätietoja: www.kummit.fi

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Lasten ja nuorten puhelin ‒ aikuinen, jolla on aikaa kuunnella

Jokaisella lapsella ja nuorella pitäisi olla joku, joka kuuntelee. Yksi aikuinen, jolla on aikaa kuunnella, voi muuttaa nuoren ihmisen elämän. MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi ja maksuttomasti mistä tahansa mieltä painavasta asiasta. MLL:n kouluttamat, vapaaehtoiset päivystäjät käyvät lasten kanssa yli 35 000 kiireetöntä ja luottamuksellista keskustelua vuodessa.

Nuoren kommentti: ”Oon niin iloinen, että tulin tänne juttelemaan. Mun olo helpotti niiiin paljon.”

Lisätietoja: www.mll.fi

Suomen Mielenterveysseura

Suomen Mielenterveysseura edistää lasten ja nuorten mielenterveyttä, ennaltaehkäisee mielen ongelmien syntymistä sekä tarjoaa keskusteluapua ja tukea vaikeassa elämäntilanteessa. Lahjoitusvaroilla huolehdimme siitä, että yhä useampi lapsi ja nuori voi saada apua mielenterveyden ongelmiin ajoissa.

Nuorille suunnattu valtakunnallinen Sekasin-chat keskustelupalvelu antaa toivoa jokaiselle nuorelle tukemalla mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Sekasin-chat on avoinna vuoden jokaisena päivänä ma-pe klo 07-24 ja la-su klo 15-24.

 

Mielenterveyttä edistävä työmme vahvistaa lasten ja nuorten mielenterveystaitoja, kuten yhteistyötaitoja, pystyvyyttä, empatiaa, myönteistä ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja sekä itsetuntemusta. Lasten ja nuorten hyvinvointia edistetään tukemalla lapsia ja perheitä heidän arjessaan: päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja oppilaitoksissa. Mielenterveyden riskitekijöitä voidaan vähentää ja suojatekijöitä vahvistaa ennen kaikkea niiden lasten kohdalla, joiden perheissä on köyhyyttä, pitkäaikaistyöttömyyttä tai päihde- ja mielenterveysongelmia.

Ylläpidämme ja koordinoimme nuorille suunnattua valtakunnallista Sekasin-chat palvelua. Chatissa nuori voi päivystäjän kanssa keskustella mieltä painavista asioista, kuten omasta olostaan, vaikeista tapahtumista elämässä tai avun hakemisesta. Nuoret kokevat, että chatistä saatu tuki helpottaa oloa sekä ehkäisee merkittävällä tavalla ongelmien kasautumista ja syrjäytymistä.

Erityisesti nuorille on suunnattu myös ryhmätoimintaa, kuten Löydä oma tarinasi-ryhmät nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan.

Lisätietoja: www.mielenterveysseura.fi

Aiemmat lahjoituskohteet: WAU ry & Kotimaanapu

Ensimmäiseksi kohteeksi etsimme kohdetta, jonka työn painopiste oli lasten ja nuorten liikunnan tukemisessa. Voittajaksi äänestettiin WAU ry, jolle lahjoitettiin 10 124,80 euroa. Summa kertyi kesällä 2016 myydyistä Ärrävesi+ -vesistä.

Seuraavaksi kohteeksi haussa oli vähävaraisia lapsiperheitä tukeva kohde. Voittajaksi äänestettiin Kotimaanapu, jolle luovutettiin joulun alla 2639,50 euroa. Summa kertyi syksyllä 2016 myydyistä Ärrävesi+ -vesistä.

arralahjoitus

Kuvassa oikealta vasemmalle R-kioskilta toimitusjohtaja Teemu Rissanen, business manager Harri Saalasti, markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin, markkinointipäällikkö Riikka Pellosniemi sekä WAU ry:sta markkinointipäällikkö Katri Einamo ja toiminnanjohtaja Rami Luomanpää

kotimaan_apu

Kuvassa oikealta vasemmalle R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin, Kotimaanavusta keräysjohtaja Tapio Pajunen ja tuottaja Annmari Salmela ja R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen